te wszystkie w galerii potraw jakies takie male są...nie zebym wybrzydzala
ale wygladaja mizernie w porownaniu do tych z kawiarni kolo mojego uniwerku.
wielkie jak 3 pięści, z ogromną, chrupiącą,popękaną glową-pyszne
niedoopisania. sama zrobilam 'muffiny łopatologiczne" ale mi nie smakowaly
Jako szczęśliwa posiadaczka formy do muffinów, prosze o Wasze najulubieńsze
przepisy na muffiny ;) Na chrzest formy zrobiłam te
Na sobotni Baby shower upieklam muffiny - szybkie i wygodne. Wszystkie przepisy jednak
byly dla mnie nowe (dotychczas robilm muffiny czekoladowe albo z zurawinami):
1. z przepisu Dorotus na muffiny mocno owocowe
jestem zainteresowana takimi wypiekami,
jaka forme i gdzi ekupic zeby swietne wychodzily:?
macie jakies przepisy na pikantne muffiny?
a
Kupiłam formę na muffiny w Ikei i cały czas polowałam na
odpowiedni "Muffinowy" przepis. Wersja z orzechami jest
fantastyczna, można orzechy zamienić na rodzynki ok. 3/4
szklanki. PYCHA!!!!!
Muffiny z biała czekoladą (autor Gusia CC)
375g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
125g miałkiego cukru
200g posiekanej białej czekolady
2 jaja
375ml mleka
2 łyżeczkidrobno posiekanej skórki cytrynowej
160g stopionego masła
45g płatków migdałowych
Wymieszać
tak mi wpadl wczoraj do głowy pomysł na muffiny: zeby do ciasta
dodać rozpuszczoną czekolade coby było super czekoladowe a do środka
wiśnie z syropu. na to lukier z białej czekolady i slodkiej
śmietanki zabarwiony kilkoma kroplami syropku żeby miał przyjemny
dla oka różowy kolor. wiśnie i
Czy ktoś tutaj zna przepis na te pyszne babeczki? Niestety wyszukiwarka nic
nie znalazła. Tylko proszę o przepis łopatologiczny, najlepiej typu " xxx
szklanek mąki" "y jajek" bo angielskie miary to nie dla mnie:-)
Kiedyś moja była, kanadyjska szefowa zrobiła tez muffiny z marchewką, były
Pewnie w galerii sa tysiace przepisow na muffiny, i kazda z Was ma swoj
ulubiony, tak samo jest u mnie mam przepis z ktorego korzystam, choc ich
czesto nie robie bo ja osobiscie nie przepadam za nimi, ale mialam gosci
ktorzy lubia takie ciasteczka:-) wiec zrobilam. Przepis jest prosty i szybki
Skielowe :) Nie zjdałam wszystkich ;p
Smacznego!
--
nudzimisię
Wydawało mi się,ze podawałyście kiedyś sprawdzone przepisy.Nie mogę
znaleźć niestety,możecie podać?
kupilam extra foremki silikonowe na muffiny, ale nigdy ich wczesniej
nie pieklam
dajcie jakies przepisy
--
Lena ma
ja i on
Robiłam muffiny wytrawne z przepisu z bloga Kuchnia na wzgórzu: Muffiny wytrawne
3 jajka
3/4 szklanki mleka
15 dkg mąki pszennej
15 dkg mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżka siemienia lnianego złocistego
5 pomidorów suszonych w oliwie
1 opakowanie fety
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Babcia wizytowała nowe mieszkanie. Nie mogłam być ani zbyt klasyczna (bo i tak
nie zrobię tak dobrze, jak Babcia) ani zbyt ekstrawagancka. Były muffiny
szarlotkowe i pavlova z wiśniami.
Muffiny szarlotkowe
Suche:
250g mąki
130g cukru
2 łyżeczki proszku
0,5 łyżeczki sody
cynamon do
Dużo piekę, ale te muffiny mnie powaliły:) Są bardzo delikatne, miękkie i
puszyste, wybitne!
Przepis Bajaderki z forum Cincin
www.cincin.cc/index.php?showtopic=7107&st=0
2 szklanki maki
2 łyżeczki proszku do
pieczenia,
cukier i sok z sześciu cytryn. Wszystko dobrze wymieszać aby ciasto było
jednolite.
Przełożyć ciasto do foremek na muffiny i piec 20 minut. Podawać posypane
cukrem pudrem, z owocami, z dżemem ? do wyboru do koloru!
Smacznego
Pozdrawiam
Marta
Zobaczywszy w galerii muffiny 2-kolorowe postanowilam zrobic 3-kolorowe.
Przepis klasyczny:
300 g maki,
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
125 g cukru pudru,
185 ml maslanki,
2 jajka,
110 g stopionego masla,
kakao,
kisiel brzoskwioniwy.
Wykonanie standardowe. Sypkie
Przepis stąd
www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupcakes/ciasteczka_marchewkowe/przepis.html
4 średnie marchewki (2 szklanki startej)
? 1 i 1/2 szklanki mąki
? 1 i 1
Wczoraj przyszła pocztą foremka do muffinów, jak tu nie wypróbować?;) No to
zamieszczam moje pierwsze muffinki, improwizowane, ciastem wzorowałam się na innych
przepisach, a że akurat sprzątałam szafkę i znalazłam słoik daktyli to wykorzystałam.
200g daktyli
100ml oleju
100g brązowego
MUFFINY TRUSKAWKOWE
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
2 jajka
1/2 szklanki oleju roślinnego
1 szklanka mleka
1 1/2 szklanki pokrojonych truskawek
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia
cukru jasnego musc. zmieszanego z 1 łyżeczką cynamonu (ja
pomieszałam demerarę, bo lubię, i cynamonu było trochę więcej). Pieczemy ok.
20-25 (u mnie 20) w 200 st.
Muffiny wychodzą pachnące, kontrast między drobinami kwaśnego rabarbaru i jego
aromatem a słodyczą muffinek jest mmmm ;) Z trudem zjadłam
/2 c Clean white snow *
1/2 c Raisins
Instructions 1. Mix dry ingredients in a bowl. Make a depression in the
centre and pour in the milk, butter and grated rind. Stir slightly. Add snow
and raisins. Stir only until dry ingredients disappear. Spoon into 12
buttered muffin cups filling 2
Przepis pierwotny pochodzi z książki "Muffinki. Babeczki dla smakoszy." Helgi
Lederer. Kupiłam książkę skuszona tytułem, jednak jestem dość sceptyczna co do
jej zawartości i traktuję ją raczej jak inspirację. Czy dobrze na tym wyjdę -
zobaczę, to dopiero pierwszy przepis.
Muffiny cappuccino
Do podstawowego przepisu na muffiny dodałam kokos i białą czekoladę, wierzch
uciupałam, przekroiłam na pół, powtykałam w bitą śmietanę i są motylki :) Zawsze
myślałam, że są trudne i pracochłonne - a tu nie! Raz dwa się je robi. I tak po prostu,
ładnie wyglądają :)
Poniżej przepis, a kilka
I jak, leci wam ślinka albo coś innego? :D
https://www.cookingbytheseatofmypants.com/wp-content/uploads/2007/12/almond-blueberry-disaster.jpg
ja się czaję do tych form do muffinów ;)
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=q8899bOE4Mo99PgKkLo3kbAaYBe1TrlqK38=?ProductSKU=0019325 Muffiny
Muffinki łatwe i wyszły wyśmienite - z zewnątrz delikatnie chrupkie,
w środku puszyste. Wyszło mi 18. Pamiętajcie tylko, żeby masło było
miękkie.
Nie wiem dlaczego, ale mój wątek został usunięty...
Poszukuję rady na wypiek idealnych muffinek - mam tu na myśli kształt czapeczki. Moja, a próbowałam już wielu sposobów, wyrasta jak wulkan do góry :) kształt w związku z tym robi się stożkowy i za nic nie przypomina babeczki moich marzeń.
Będ
anchen napisała:
> Natomiast mam mieszane uczucia po lekturze "Żegnaj, panie
Muffinie", ale muszę
> to sobie jeszcze przemyśleć, zanim coś więcej napiszę.
Zastanawiam się nad Muffinem, przeglądałam tylko trochę ilustracje,
ciekawi mnie, choć to jedna z tych książek, o których
bez jajek ;)
Zagadali mnie i nie wrzucilam, a potem zastanawialam sie, dlaczego musze
jeszcze mleka dolac, bo takie geste.
I o dziwo sa naprawde smaczne, wiec zapraszam wirtualnie.
Taki smak ma herbata, którą sobie właśnie parzę i pachnie obłędnie :) A to już
ostatnia :(((( Chce ktoś łyka?
A w ogóle w Trójce Ptaszyn fajne jazziki puszcza, a mnie jest miło i dobrze, z
motylami w brzuchu i miodem na sercu :)
Od szellki, absolutnie wspaniałe.
To te, które zepsuły mi efekt końcowy chleba :) Postanowiłam wspaniałomyślnie upiec je
równocześnie, hehe. Dobrze że przynajmniej babeczki udały się w 100% :)
Przepis z książki "Ciastka, ciasteczka i babeczki". Przepis na 15 muffinek.
* 22,5 dag mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka sody oczyszczonej
* szczypta soli
* pół łyżeczki mielonego cynamonu
* ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej
* 3 duże dojrzałe
Szukałam pomysłu na zużycie daktyli i znalazłam ten:
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,66161363,66161363.html
Podaję za Majus007:
200g daktyli
100ml oleju
1 szkl. wody
100g brązowego cukru
0,25 szklanki su
pierszy przepis z 'Essentials of Baking' Williams-Sonoma, udany bardzo
1 szkl zwyklej maki
1 szkl maki razowej
1/4 szkl otrebow pszennych lub owsianych
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1/2 lyzeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
1 lyzeczka cynamonu
2/3 szkl brazowego cukru
2 jajka
1 1/
Przepis pochodzi z gazety "Pyszne ciasta na powitanie lata" nr 17/2008
Składniki:
- 50 g płatków kukurydzianych
- 250 g jeżyn
- 125 g masła lub margaryny
- 100 g cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- szczypta soli
- 2 jajka
- 250 g mąki
- 1/2 paczki proszku do pieczenia (8 g)
-
przepis tradycyjny,
inside: pokrojony na cząstki, krótko podgotowany w posłodzonej wodzie z
dodatkiem goździków rabarbar plus kawałki brzoskwini.
baardzo owocowe.
robiłam już parę razy i muszę stwierdzić że nie ma nic prostszego i
wymagającego tak małego wkładu energi i pracy, co tak zudownie smakuje...
ha. weszlam dzis na strone mcdonaldsa polska i co widze? Mozna teraz w
donaldzie sobie zakupic babeczke czekoladowa lub jagodowa. Co Wy na to?
profanacja?
od jakiego wieku mozna dzieciom dawac english muffins? moj maly ma
27 mcy i zawsze prosi bym mu dala gdy sama jem
Mocno orzechowe, z masłem orzechowym i masą różnych orzechów. Właściwie rodzaj
dorzucanych orzechów można dobrać wg własnych upodobań. Poza tym po
Wielkanocnych wypiekach szybkie i nie wymagające specjalnego nakładu pracy :)
Składniki (wychodzi ok. 15):
150g cukru
250g mąki
100g masła
przepis wg Dziuni - ale BEZ MALIN
"Piekarnik nastawić na 210 stopni.
Rozpuścić 50 g masła.
Posiekać 1 tabliczkę białej czekolady na kawałki.
Wymieszać w misce:
2 1/3 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczkę cukru waniliowego
szczyptę soli
Truskawkowo-jagodowe
1/2 kostki masła (rozpuszczonego), 2,5 szkl. mąki, 3/4 szkl. cukru, 2
łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka cukru waniliowego, szczypta soli,
szkl. mleka, 2 jajka, jagody kamczadzkie i truskawki (prosto z krzaczka ;-))
Wymieszać składniki suche i oddzielnie składniki
moje się po 25 minutach spaliły, więc radzę uważać... ale gdyby nie węglowa otoczka, byłyby całkeim smaczne:)
To mój debiut...
Marzyły mi się z jabłkiem i cynamonem, albo wytrawne z fetą i ziołami, ale
ponieważ składniki w domu miałam jedynie na mokkę, a zbyt leniwa byłam, aby
wyskoczyć do sklepu - oto one. Przepis pochodzi z LCB Könemanna "Mufinki".
375 ml mleka
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
400 g mą
e tam nawet ze szczypta sody kazde ciasto przypomia w smaku plastik...ale
dzieki za rady, bede probowac do skutku i zjadac wszystko co nie siega idealu;)
chodzi o to, ze ja glownie uwielbiam te @czapeczke@ muffina wlasnie, bo jest
chrupiaca i pyszna, dlatego chce, zeby byla jak najwieksza
Nie umiem, nie wyszły mi jeszcze nigdy. Nie rosną, są za suche, za mokre, niesmaczne - do wyboru.
Mam podejrzenie, że po prostu nie loubię muffinów, dlatego mi nie wychodzą ;)
Muffiny, muffiny...Co to za pomylona polska moda na te anglosaskie - co tu kryc - buly? Od 20 lat na Wyspach praktycznie niczego w wolnych chwilach nie robie poza zachwycaniem angielskich sasiadek polskimi ciastami i rozdawaniem na nie przepisow.
Jasne, muffiny maja swe dobre strony. Sa bardziej
Mrrr uwielbiam, w kawiarni do kawy zawsze o ile to jest możliwe biorę muffina. Po prostu dobrze mi się ze sobą komponują. A że lubię tez czekoladę... to ideałem są muffiny czekoladowe.
Można je zrobić samemu, przepis jest mniej więcej taki
http://kotlet.tv/muffiny Na kotlecie zazwyczaj nie znajduję nic ciekawego dla siebie ( za dużo mięsa za mało warzyw ) ale dzisiaj w ramach podłego humoru musiałam odreagować. a odreagowuję gotowaniem :D na czym skutecznie cierpi moja szafa ;)
Przepis naprawdę banalnie prosty nie potrzeba nawet
witam serdecznie,
Pochwale sie swoimi dzisiejszymi:
Muffiny z bananem i cynamonem
przepis j.w. z modyfikacjami:
zamiast gruszki - duzy banan (pokrojony na polplastry)
zamiast mleka - napoj jogurtowo-truskawkowy (nie wyczuwalny w wyrobie gotowym;))
bez imbiru
posypane lekko wiorkami
Kochane, pomóżcie. Zostałam wytypowana do upieczenia muffinów. Mam dobry przepis i pomysł, i kupiłam papilotki i w ogóle już miałam się za to zabierać, aż tu nagle... okazało się, że moja foremka do muffinów jest jakieś 150 km. stąd. I co ja mam teraz zrobić?
Czy uda się je upiec w samych
Za tymi babeczkami szaleje cały świat. Pękate, czasem nadziane, czasem nie. Słodkie lub wytrawne. Muffinki, muffiny, czyli amerykańskie muffins, to dziecinnie prosty wypiek, od którego warto zacząć naukę pieczenia
Witam,
czy jest jakiś przepis na muffiny wytrawne, żeby na drugi dzień były jadalne?
Moje zawsze jakieś twarde...
--
www.stawiamynalapy.pl
Witam wszystkich serdecznie :)
niewiem czy dobrze trafiłam ale poszukuję -juz od blisko 2 miesięcy formy do
muffin - ale takiej oryginalnej ;) tzn na 6 muffin i wysokich - i nie
silikonowej.. Czy ktoś z was może takie w necie widział... lub na terenie
warszawy... będę bardzo wdzięczna za
nie potrzebny), foremki silikonowe na muffiny (polecam, bo wtedy papierowe papilotki nie są potrzebne). Tak proste do wykonania, że nawet dzieci można do tego zaangażować.
kupiłam ostatnio w IKEA fajną foremkę do muffinów i zaczęłam wypiekać.
Przepisy ściągnęłam z jakiejś anglojęzycznej strony...
Niestety nie wszystko wychodzi mi tak, jak bym chciała...
Część moich wypieków wyszła jakby bułkowato, za gęsto, za mało puszyście...
Muffiny, które pamiętam ze Stanów
Kupiłam silikonową formę na 12 muffinów.
Czy taki przepis (bajaderki), z którego mam zamiar skorzystać - to dobry
przepis na taką ilość babeczek jeśli chodzi o gramaturę składników?:
Czekoladowe muffiny z nutella
Czekoladowe, niezbyt slodkie muffinki nadziane nutella
2 3/4 szklanki
Dziewczyny, czy mozecie podzielic sie sprawdzonym przepisem na muffiny z warzywami, ktore mozna podac 10-miesiecznemu niemowlakowi? Widze, ze wiele z Was serwuje je swoim dzieciom.
Z gory wielkie dzieki.
Czy mleko mogę zastąpić wodą? Potrzebuję upiec proste ciasto bez mleka (na oleju, ewentualnie margarynie bez mleka, znalazłam taką w biedronce). Zrobiłam muffiny z bananami, bez mleka były ale mam wrażenie, ze zakalcowate są. Potrzebuję inny przepis. Dobre to ma być, no i raczej nie z czekoladą
kochani pomóżcie!
napieklam b.duzo muffinow a goscie odwolali wizyte...sama ich nie dam rady
zjesc. czy mozna muffiny mrozic? dziekuje z gory za odpowiedzi.
Z powodu choroby niestety nie mogę udać się na koncert w Katakumbach - wawa
muffin (godzina 19). Mam wolne dwa bilety do odsprzedania po 16 zł (dzisiaj są
po 26 zł). Telefoen: 693595477
Dziewczyny, dla mojego prawie 5-letniego synka szukałam pomysłu na tort urodzinowy.
Natknęłam się na cukiernię Słodki Muffin. Może to dobry pomysł, żeby zamiast tradycyjnego tortu zaserwować przedszkolakom fajne muffinki?
Co o tym myślicie
Macie jakiś zjadliwy przepis?:p żeby nie były suche ani gniotowate?
Dziecku chciałabym do przedszkola dać zamiast kanapek, ale jeszcze nigdy mi nie wyszły dobre ?
witajcie,
walczę z takim oto problemem: już drugi raz muffiny przykleiły mi się do papierków, przy odklejaniu sporo ciasta zostaje. Tak w ogóle są dość dobre, jest tylko problem z wygodnym ich zjedzeniem.... Z czego to może wynikać? Jak się tego pozbyć???
Witam serdecznie
Każdej przyszłej Pani Młodej, ktora marzy o pięknym torcie weselnym polecam cukiernię Lukrecja. Ja zamawiałam u nich tort z muffinów, który wyglądał i smakował genialnie, jednak wiem, że w swojej ofercie mają także klasyczne torty:)
Jest to cukiernia, którą z czystym
Debiutuję dziś na moim ulubionym forum:))
Przepis na muffiny malinowe, ale zamieniłam na truskawki i zrobilam z połowy porcji - akurat na 6 dużych muffinków.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html ?f=77&w=17228206&a=17254707
Hej,
chcę po raz I upiec muffiny. Mam formę... i teraz pytania: czy
ciasto wlewam bezpośrednio do dziur w tej formie czy muszę kupić
jeszcze jakieś dodatkowe małe foremki czy papierowe "wkładki"? Jeśli
tak to gdzie to można kupić - w supermarketach jest?
Pozdrawiam,
Ewa
Naszla mnie ochota na pieczenie muffinek, znalazlam juz jakies ciekawe przepisy ale nie mam jeszcze foremek. czy warto kupic sylikonowa forme z 12 otworami? Jak sie udaja wypieki w sylikonie? Do innych ciast uzywam tradycyjnych form ale pomyslalam, ze takie male muffiny latwiej bedzie wyjac z
maślankę - mieszamy trzepaczką. Masa wygląda jak zważona.?
Dodajemy sypkie składniki i mieszamy krótko do połączenia się składników.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Papilotki wypełnić ciastem.
Piec w nagrzanym (160°C) piekarniku przez ok.35 minut.
Po upieczeniu zostawić przez ok.5 minut w
Jak np. coffeeheaven ?
Piekę muffiny od czasu do czasu ale na boga, nigdy mi się nie udało wypiec takich apetycznych jak w kawiarniach. Smaczne mi wychodzą ale wyglądem to im bardziej do marketowych czteropaków :D
Tymczasem te kawiarniane z wyglądu to bardzo apetyczne bo całe bogactwo kłębi się
Wilgotne, aromatyczne, pełne ziarenek. Jeśli lubicie ekologiczne batoniki, polecam gorąco!
Muffiny jak batoniki
150 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 cukru waniliowego
1 łyżeczka cynamonu
1 małe jabłko, obrane i starte na grubej tarce
120 g startej
juz kiedys tu goscily, ale watek sie zarchiwizowal.
Wykopuje wiec z czelusci internetu, bo warto :) Prosze nie zrazajcie sie ilosciami w
gramach - jest to tlumaczenie z amerykanskiego przepisu, w ktorym uzywano "cups"
Muffiny sa naprawde smaczne i zawsze sie udaja :) Polecam!
Skladniki
Natknelam się na forum na informacje o ksiązce Konemanna z przepisami na
muffiny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=17228206&v=2&s=0
Czy chodzi o "Mistrzowie europejskiej kuchni zapraszają do stołu
, jeśli jest suchy - ciastka upieczone.
Zmielone orzechy powodują, że muffiny są bardzo wilgotne.
Jesiennie;)
Przepyszne muffiny - lekkie, słodkie, puszyste no i ten marcepan.
***
Składniki (na 18 muffinek)
250g mąki
120g cukru
250g marcepanu
200ml mleka
40ml oleju
20g proszku do pieczenia
2 jajka
ewentualnie płatki migdałów do posypania
Wykonanie
Piekarnik rozgrzać do
źródło: miesięcznik „Kuchnia” 5/2008
na 12 muffinów
400 g. mąki
100 g. cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
250 ml. śmietanki kremówki
170 ml. likieru kawowego
170 ml. whisky
Mąkę łączymy z cukrem, proszkiem i solą. Jajko ubijamy, mieszamy ze
Zrobilam w niedziele pyszne muffinki z gruszkami i orzechami włoskimi. Staram
sie jak najwiecej korzystac z tego co nam sezon daje a takze nieustannie
utylizuje orzechy wloskie, ktorymi jestem zasypywana przez moja mame:-)
Oto przepis:
Muffiny z gruszkami
2 szkanki maki
1 lyzeczka proszku
foremek. Piec 15-18 minut lub az patyczek wlozony w srodek
muffina bedzie wychodzil czysty.
na początek proponuję wziąć większą foremkę:) i nie dodawać dwa razy wiecej
proszku niz w przepisie, bo przy takim traktowaniu żadne ciasto nie ma prawa byc
dobre...:)
Brawo za wprowadzenie pozytywnego nastroju. Mi się udzieliło od Ciebie:) Zatem dziś mój 11 dc i NA PEWNO zajdę w ciążę i to nastąpi dziś, jutro, lub pojutrze:)
--
https://lb3m.lilypie.com/Y3XZp1.pnghttps://lbym.lilypie.com/kYjep1.png
Aniołki- IX 2005(5tc), II 2010 (8tc)
No wlasnie - zrobilam ostatnio z 3 roznych przepisow i wszystkie wyszly wg mnie
zbyt suche, taki przecietny pagaj typu babka piaskowa.
a myslalam, ze mufinki sa ciezkie i wilgotne (chodzi mi o podstawowe ciasto,
rzecz jasna).
Jak chcesz takie mega wyrosniete to daj sody:)ja dalam raz-tak mialam w
przepisie i rzeczywiscie pieknie wyrosly.
One tak powinny wyglądać:
images.google.com/images?hl=en&q=muffins&btnG=Search+Images
--
"Mądrej głowie dość dwie słowie".
Przepisy kulinarne są dłuższe.
Szbko sie robi, trzeba tylko nabyc foremke i papierki, ja peike tak
co 3 tydzien na niedziele i jeszcze nigdy nam sie nie znudzily, bo
rozne robie.
Albo nalesniki z serem podsmazane (mozna zrobic w sobote wieczorem)
gofry, tez mozna dzien wczesniej zrobic albo w ogole zrobic duzo,
zamrozic i
* 2,5 szklanki mąki
* ¾ szklanki cukru
* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka cukru waniliowego
* szczypta soli
* 50 g roztopionego masła
* 2 roztrzepane jajka
* 1¼ szklanki mleka
Ponadto:
* jeżyny świeże lub mrożone,
a tak, zapomniałam! tzn. ja też dałam tą granolę, tzn. zrobiłam granola muffins:
fotoforum.gazeta.pl/3,0,475058,2,75.html
w wątku jest przepis.
potem ponowiłam z gotowym crunchy - b. przyjemne. choć rabarbarowe ze
śnia