przykryciem i kilka razy zamieszać, aż szpinak się
rozmrozi i poddusi z czosnkiem i przyprawami.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i odcedzić.
W większym rondlu z pokrywką rozgrzać drugą połowę masła i na bardzo małym ogniu
dodać ugotowany i odcedzony makaron, szpinak i drobno skrojony ser
wczoraj byl na kolacje:
z nieocenionej strony o szpinaku: serwisy.net/dusiolek/szpinak
Oryginal :
SZPINAK ZE ŚWIDERKAMI
- 10 dkg wędzonego boczku lub szynki
- 500 g makaronu typu świderki
- 500 g mrożonego szpinaku
uwielbiam makaron ze szpinakiem, ale zamiast serka topionego, czy
nie lepiej dodać np plesniowy lazur? no i dałabym przyprawy suszone,
a nie w kostce :) i duuuużo czosnku oczywiście
a tak poza tym to polecam każdemu, nie ma jak rurki ze szpinakiem!!
danie z serii lepiej wygląda, niż smakuje. a zaczęło się od tego, że mąż
przyniósł do domu wór szpinaku...
- tak z 0,5 kg szpinaku
- 4-5 plastrów boczku
- czosnek - my dwa ząbki słuszne
- oliwa
- parmezan starty - spora garść
- kubeczek serka wiejskiego
- garść oliwek
przyprawy: sól
Znacie jakiś przepis na makaron ze szpinakiem i serem ricotta? Ale nie lasanie
i farsze tylko zwykłe wstążki. Kiedyś jadłam coś takiego, proste i pycha. Było
tam dużo czosnku to pamiętam :)
Aga
wypróbowałam przepis. Wyszło przepysznie. Robiłam ze świeżego szpinaku.
Pychota!!! I jakie szybkie przygotowanie!!
Sorki dziewczyny, dopiero dziś znowu usiadłam do kompa i widziałam że chciałyście przepis.
Kupuję szpinak mrożony z lidla(on jest już ze śmietaną taniocha w takich kartonikach), wrzucam do rondelka z oliwą, albo masełkiem, rozmraża się, dodaję czosnek tak ze 3 ząbki, zioła rowansalskie, sól i
Jadłam taki pyszny kiedyś w restauracji.Mi taki nie wyszedł i wcale
sie nie dziwie bo w knajpach zawsze lepiej smakuje.Może macie jakis
patent lub przepisik.Mam ochotę jutro na takowy...
--
żeby widzieć jasno ,wystarczy zmienić perspektywę.
Jedyna potrawa z makaronem którą potrafię.
- paczka szpinaku
- makaron penne
- trójkąt sera pleśniowego (zazwyczaj Lazur błękitny)
- śmietana
- czosnek (2 ząbki)
- sól, pieprz, zioła (np prowansalskie)
Szpinak po rozmrożeniu podsmażam na patelni z niewielką ilością pieprzu i soli
oraz
Makaron chiński ryżowy (znalazłam świetny w markecie PIOTR I PAWEŁ,
smakuje naprawde jak zwykłe mączne wstążki i jest w wersji tez
gryczanej i z zieloną herbatą)
szpinak w liściach
mleko kokosowe
sól, pieprz, curry, czosnek
podsmazam szpinak na oliwie z oliwek z dodatkiem wody, dodaję
- 50 dag makaronu rurki
- 1 jajko
- 25 dag świeżych grzybów (dałam pieczraki)
- 10 dag sera stilton (miałam niebieski lazur)
- 300 ml śmietany kremówki
- 5 dag masła
- 10 dag szpinaku
- sok z 1/2 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- gałka muszkatołowa
SPOSÓB
Mój ulubiony przepis na makaron ze szpinakiem. Pycha :-)))))
Makaron ze szpinakiem
Składniki:
· Makaron (ja uzywam długich wstążek)
· Torebka mrożonego szpinaku
· 2-3 ząbki czosnku
· łyżka kwaśnej, gęstej śmietany
· trochę drobno utartego żółtego sera
dwie pokrojone cebule duszę, jak już będą szkliste wrzucam pół opakowania
mrożonego szpinaku (czyli 250g) i dalej duszę, jak się rozpuści wsypuję sól i
pieprz i dodaję dwie łyżki śmietany, mieszam z wcześniej ugotowanym makaronem
pyszności :)
kiedyś jeszcze słyszałam, że się dodaje do tego
Chciałabym przygotować makaron ze szpinakiem i fetą.
Bardzo prozę o jakieś przepisy.
W głowie mam już jakiś pomysł, ale zastanawiam się, czy jak dodam fety do
szpinaku, to trzeba jeszcze dodawać śmietany, czy sama feta ładnie się
połączy ze szpinakiem?
Jakie przyprawy dodac najlepiej?
Czy
mam szpinak mrozony i chcialabym zrobic makaron z nim, bo slyszalam ze jest
dobry. jak to sie robi? taki sos szpinakowy, zeby polac makaron i zeby dobre bylo?
dzieki za wszelkie przepisy :)
Ja dodaje czosnek, a najlepszy jest serek topiony w "kielbasce" ;-)
--
restauracja
samo robimy ze szpinakiem. Ugotowany makaron odcedzamy, wrzucamy z powrotem do
garnka i dokładnie mieszamy z fetą, aż go równomiernie oblepi. Dodajemy pomidorki i
szpinak, mieszamy i jemy! Szybkie, proste i pyszne danie nawet na taki upał jak dzisiaj
Mam wędzonego łososia, mam tez szpinak ( świeży )i mam makaron,
tagliatelle i mam też spaghetti.
Teraz potrzebuje tylko przepis jak zrobić takie danie, szukałam w necie
ale najlepiej jak ktoś by podał już taki sprawdzony.
Więc prośba do Was drogie panie :)
Plissss.......
Makaron ze szpinakiem to jedno z moich ulubionych dań. Przygotowując je daję :pół opakowania makaronu, opakowanie szpinaku (ja daję mrożony hortexu), czosnek (tyle, ile kto lubi), odrobina vegety, ser feta. Makaron gotuję na półtwardo, na patelnię wrzucam bryłę szpinaku, pozwalam się temu rozmrozić
Gruby makaron rurki,podsmażona wędlina,szpinak z dużą ilością czosnku,
ser.Wymieszać wszystko i smacznego.
U mnie miesza się ten makaron ze szpinakiem, posypuje tartym złótym
serem i zapieka.
--
umiarkowani hedoniści
foto
ja robie inaczej. Robie szpinak z duza iloscia czosnku, sol, pieprz. Dodaje
kilka kawalkow sera plesniowego. Potem calosc mieszam z makaronem tagliatelle
plus natka.
no właśnie, zawsze dawałam świeże pomidory, teraz są bez smaku...Co dodać,
żeby wyszło coś dobrego do makaronu?
jest mnóstwo przepisów na makaron ze szpinakiem, nie wiem co jadłaś...
ja lubię (najlepiej szpinak świeży bądź mrożony ale liście a nie ta breja
rozdrobniona)
szpinak + suszone pomidory + kaparki
szpinak + gorgonzola
może być szpinak + ricotta
lub szpinak + mięso mielone (lub jako zastępstwo
Mam inny przepis:
Paczka mrożonego szpinaku - nie trzeba rozmrażać, wrzucić na patelnię z odrobiną
oleju i odparować wodę (zesmarzyć troszke), do tego wrzucić 3 ząbki startego
czosnku, średnią kostkę sera żółtego (najtepiej zetrzeć, pokroić w plastry lub
jakoś inaczej rozdrobnić- szybciej się
sezonie na dobre pomidory czasem robię też zapiekankę - na dno naczynia żaroodpornego troszkę oliwy z oliwek, ugotowany makaron, na to szpinak przygotowany jak wyżej, na to plasterki pomidorów, a na wierzchu ser pleśniak w plasterkach. I to się zapieka ze 25-30 minut. Pycha.
nei wiem czy pisalam ten przepis juz gdzies .. wybaczcie jesli sie powtarzam ..
gotuje makaron dlugi - grbszy niz zwykle spagethii , zazwyczaj nie dogotowuje a
wczesaniej do wody dodaje jeden zabek czosnku i troche wywaru z warzyw. wtedy
ma bogatszy smak. odcedziec ale zachowac wode z
smazyc mieszajac.
Szpinak zwiednie, wypusci sok, a jak straci smak surowizny, posolic, dac troche
galki muszkatolowej, pieprzu, mozna troche slodkiej smietanki i ser ricotta,
albo jakis inny (dobry jest z plesniowym). Wymieszac z makaronem. Mozna posypac
orzeszkami pinoli albo orzechami wloskimi
Dzieki za pomysl - wykonalam wczoraj makaron z sosem szpinakowo serowym -
nazwa szumna a danie proste :) leciutko podsmazony drobno pokrojony por,
szpinak Bonguelle w kulkach (ktos tu chwalil taki i sie zasugerowalam, okazal
sie niezly), czosnek, pieprz, a na koniec wrzatek z kostka drobiowa
z mrozonego ale nie mielonego szpinaku
paczka szpinaku
troche boczku wedzonego
2 zabki czosnku
spaghetti
szpinak zmrorzony na patelnie i powoli pichcic zeby odtajal i woda sie
zredukowala
na drogiej petelni rozprazyc pokrojony w kosteczke boczek
w miedzy czasie gotujesz spaghetti
jak
Paczkę mrożonego szpinaku wrzycam na patelnię, dodaję troche oliwę i odparowuję. Potem wyłączam juz gaz i do odparowanrgo szpinaku dodaje trochę soli, startej fgąłki mauszkatołowej, kilka przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku - wszystko wg uznania i do smaku i na koniec ok. 250 dag białego
mniam;)
A to mój przepis: podsmażam boczek, cebulke i pieczarki, dodaję
zamrożony szpinak, mieszam wszystko, aż do wyparowania wody, dodaję
śmietanę 2-4 łyżki, jak kto lubi i wciskam świeży czosnek, minimum 2
ząbki, sól pieprz. Do tego makaron świderki, rurki, lub nawet
spagetti:)
Życzę
Napiszę Ci jak ja go robię, może będzie smakował :o) Najpierw
wrzucam na patelnię (dużą) masło, mniej więcej dużą łyżkę z
czubkiem. Na rozgrzane masło idzie duża posiekana cebula. Cebula się
szkli i ewentualnie tyci rumieni, gdy wrzucam 2-3-4 ząbki
posiekanego czosnku (w zależności od tego
Brzmi pysznie ciekawe jakby zamiast szpinaku dac brokul ,
bo ja lubie ale reszta rodziny szpinaku nie jada.
jako kombinajcę polecam:
szpinak+zółtko+parmezan+gałka muszkat.
szpinak+wędzone szprotki
ja czasem robię podobnie jak Ty, zamiast szpinaku daje brokuły i tez
pyszne. ale ze szpinakiem nie próbowałam, a musze :)
frosta - szpinak w sosie smietanowym z gorgonzolą. nawet szczypty soli ani pieprzu nie trzeba dodawać. najpyszniejszy na świecie.
kupilam wlasnie wszystkie (wg mnie) potrzebne skladniki i zastanawiam sie,
jak zabrac sie do lazagne ze szpinakiem:-) czy wystarczy jesli podgotuje
makaron, wyloze do naczynia zaroodpornego, na to szpinak (kupilam a la creme)
zmieszany z pieczarkami, parmezan, makaron, szpinak, parmezan i sos
kiedys zrobilam szpinak z boczkiem, wedle przepisu z forum. Ale jakos mi nie
pasuje ta kombinacja jednak.
u mnie byl ostatnio makaron z pesto z czosnku niedzwiedziego, posypany startym grana
padano.... zdjecia przed pozarciem nie zdazylam zrobic
A ja to robię tak:
Tylko świerzy szpinak na dosłownie pare minut,zeby nie zrobiła się papka,wrzucam
na łyzkę oliwy z oliwek,doprawiam czosnkiem,sola,pieprzem i gałką
muszkatułową+zmielone włoskie orzechy.Robie takie gniazdko z tagiatelle i na to
kładę szpinak z patelni, ozdabiając kilkoma
Ja też robię jeszcze inaczej i pewnie jest 100 innych kombinacji :-) Ale o
takiej, tzn. z wędzonką i szpinakiem jeszcze nie słyszłam. Mój żelazny zestaw
do tagliatelle to szpinak + czosnek + pomidory suszone + pieprz + parmezan i
albo sok z cytryny albo mleko.
Onka, ja kupuję ten sam szpinak, płaciłam 1,99zł :) Jest pycha!!! Zamiast serka
wiejskiego dodaję odrobinę tartego sera.
Czolem:)
Lubie pieczarki. Kroje w plasterki ,smaze na patelni
(sol,pieprz),gotuje makaron(muszelki lub swiderki) i potem wszystko
mieszam .Taka micha makaronu z pieczarkami do telewizora.
ps: ostatnio rozmawialem ze znajma z Sztokholmu. Temat zszedl na
odzywianie dzieciakow. Ja jej nawijam o
albo zamiast żółtego, rokpol.
albo mozna zrobić grzanki. przyrządzić szpinak z czosnkiem, przyprawami,
nałożyć na kromkę tostowego chleba, posypać serem i zapiec w piekarniku.
Uwielbiam szpinak, muszę spróbować tego przepisu.
--
Oliwia 07.07.07r
3000g 54cm 5.40h
Prosze bardzo, obiecany przepis na szpinak......
Smacznego.
pozdrawiam
slonecznie Szarlotka.......
Makaron ze szpinakiem
Skladniki:
? paczka mrozonego szpinaku
? jajko
? kilka zabków czosnku
? oregano, ziola prowansalskie, bazylia
? galka muszkatolowa (zetrzec na tarce)
? serek
Ja bym tam jeszcze dodała chociaż jeden ząbek czosnku. Już tak mam -
słyszę "szpinak" myślę "czosnek", parafrazując Majakowskiego ;-) No i
wypróbowałabym to danie z penne zamiast świderków (bo penne zawsze mam w domu ;-
)).
Co to za moda u Polakow na te makarony!??? Makaron z cukinia czy ze szpinakiem, tym ma sie najesc chlop czy baba pracujacy fizycznie? Nie bede tu robic wscieklych garow, ale do kuzwy nedzy...gdzie sa polskie dania. !!! Kluchy z czosnkiem i oliwa???
- najlepiej feta
posmarować tym farszem ciasto , zawinać jak roladke ciasno i ładnie
Zapiekać z pół godzinki
wyjąć pięknie pokroić na małe roladki i naprawde pyszne co nieco na kolacyjkę
A szpinak jadłam w tej postaci pierwszy raz od fatalnych czasów przedzszkolnych
i pod taka postacia naprawdę był
Z tego co było w lodówce czyli szpinak, cukinia, chilli i do tego makaron łazanki wyszła
całkiem apetyczna kolacja.
cukinia 1 szt.
szpinak świezy duza garsc (moze dwie)
makaronu łazanki 100 g
sól, pieprz do smaku
ząbek czosnku .
papryczka chili
ser grana padano starty drobno
oliwa
mam podobne danie - ale zapiekane :)
szpianak mrozony hortexu - odparowac na patelni albo w mikrofali + czosnek
wymieszać z ugotowanym makaronem, serem pleśniowym (z zieloną pleśnią) i wędliną
pokrojoną w kostkę - całośc do naczynia i zapiekamy w piekarniku ok 20-30 minut.
ser plesniowy super
Wiem, ze przepisy na makaron ze szpinakiem sa podobne, ale moze komus spodoba
sie moja dzisiejsza mala improwizacja ( poniewaz do wiekszosci przepisow
brakowalo mi skladnikow - zrobilam z tego co mialam w lodowce)
- makaron penne
- 110g boczku pokrojonego drobno
-1 zabek czosnku ( mozna
Poprosze o sprawdzone przepisy na coś pysznego ze szpinakiem,może jakiś
makaron,tarta??
no, dokladnie. wszystko w kostce plus ser topiony. rety, wlochom by oczy wyszly, jakby o tym uslyszeli... albo lazur, albo ricotte, zalezy jak kto lubi. mozna tez podlac smietanka, zrobic sos i na sam koniec dodac szpinak, zeby nie byl mocno rozgotowany (nie przepadam za takim sflaczalym).
ej, wygląda b. fajnie i apetycznie!
No i smaczny przepis, chociaż jako wege muszę zmienić parę składników.
Ale fajny pomysł na wykorzystanie worów szpinaku, wariant z suszonym pomidorem
też b. dobry.
Parmezan się nie bryli, kiedy posypać nim danie tuż przed jedzeniem, on się do
duszenia
Przepis pochodzi z książki Wagamama. Way with noodles
Jak zawsze, dokonałam pewnych modyfikacji. Tym razem nieznacznych :)
300 g makaronu soba
2 łyżki oleju roślinnego
4 cm świeżego imbiru
4 ząbki czosnku
250 g świeżego, młodego szpinaku
2 łyżki sosu ostrygowego
2 łyżki sosu sojowego
pleśniowego (u mnie lazur),
8 suszonych pomidorów w zalewie, cienko pokrojonych,
225 g młodego szpinaku.
Masło roztopić z dodatkiem oliwy, wrzucić pory , skropić odrobiną gorącej wody i dusić na
małym ogniu przez ok. 10 min. Ja nie skrapiałam, bo wolę przyrumienione.
W tym czasie ugotować makaron
lekarz zalecił mi jesc dużo szpinaku, a do tej pory jadałam go jedynie z
makaronem...może ktoś mi coś poleci????
....a ja dodaję szynkę, pokrojoną w kostkę, a do tego surówka z sezonowych
warzyw- pychotka.
Miał być makaron ze szpinakiem i fetą zapiekany pod beszamelem ale zabrakło mi
czasu, więc zrobiłam coś prostszego i chyba lepszego.
Składniki:
350g. makaronu,
600g szpinaku,
300g sera camembert,
3 ząbki czosnku,
masło, oliwa, sól, pieprz,
garść prażonych płatków migdałowych (niekoniecznie
pychota!
nie spodziewałam się, że danie tak proste będzie tak pyszne.
przepis jest lekko nieścisły dodam więc, że użyłam 2 trójkątów serka. dodatkowo dodałam całego camemberta obranego ze skórki (ona się nie rozpuszcza). co do czosnku - 3/4 główki.
na prawdę warto spróbować.
i smierdziuchem oczywiscie
wiec jak cos zostanie, to sie z wami podziele ;P
ostatnio zabawilam sie w burzujke i na spacerze wstapilam sobie na kawke do
"alkierza" - cale 5 zl :)
a poza tym - czyste lenistwo
--
a swoja droga to u mnei dzisiaj pizza domowa z papryka trojkolorowa i zupa
pomidorowa ;) ..
--
Love, Peace and Lollipops
to ja podam przepis na ciasto owocowe
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 i 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej po tyle samo cukru i oleju słonecznikowego do tego 5 jajek troszkę proszku do pieczenia, na wierzch np. truskawki, wymieszać mikserem i do pieca 180 stopni 45 minut.
Z szybkich dań robię
dużo czosnku, sporo soli i pieprzu + śmietana. jeśli jeszcze chcesz
podkręcić smak, możesz do sosu szpinakowego wmieszać trochę sera
pleśniowego niebieskiego i rozpuścić. pyyyyychota.
Dzieki za przepisy niedlugo wyprobuje :-) -tylko tego lidla to nie
mam blisko.
--
Adrianek
Niespodzianka
a na góre proponuje pokroić pomidorki, np koktailowe (jak nie mam daje keczup) i
posypać parmezanem. Pycha i ślicznie wygląda!
--
Jaś 18.06.2007
robię podobny, tylko bez boczku i z fetą zamiast serka, i czasem dorzucę suszonego
pomidora. Jedno z niewielu dań, gdzie toleruję spaghetti:)
Po pierwsze - witam - bo to mój debiut na Forum. Oglądam, podziwiam i próbuję od jakiegoś
czasu. Macie taent Forumowiczki i Forumowicze !
Przepis prosty jak drut: (na bardzo dużą porcję, za pierwszym razem ugotowałam połowę
makaronu i sosu bylo dużo za dużo)
Penne ze szpinakiem i
tj. lepiej smakuje niż wygląda oczywiście. upał mnie zabija
--
Kołysz się w miętowej mgle...
Świat widziany kocim okiem.
Zapraszam do kociej kuchni.
W sobotę wypróbowałam nowy przepis, nie wiem czy już taki był na forum bo to
przepis z głowy, moze spróbujecie:
Paczka szpinaku podsmażyć z cebulką i czosnkiem na maśle, soł pieprz i
roztrzepane jajko,
Makaron penne w miedzyczsie ugotować
1 opakowanie fety w kostkę pokroić
3-4 pomidory
Onka narobilas mi smaka :) Koniecznie wyprobuje ten przepis, bo wydaje sie byc
prosty. Pozdrawiam
--
Wiktorek
Ja akurat jestem miłośniczką szpinaku i serów więc propouje zwiększyc
proporcje gdyż te podane moga być zbyt skromne. Przepis jest świetny!!!!!!!!!
:))))))))))))))))) Pozdrawiam
Molly narobilas mi smaczek na ten makaron ze szpinakiem i na pewno sprobuje :-).
--
Kosmate myśli też z wiekiem łysieją.
Potrzebuję podpowiedzi. Mam makaron (płaty) bez gotowania, jak robię z mięsem to robię rzadsze sos pomidorowy i makaron ładnie mięknie. A co z tą ricottą i szpinakiem, czy powinnam ten makaron odnotować? .
Makaron ze szpinakiem to jedno z moich ulubionych dań w 30 minut.
Czasem robię też makaron z brokułami i tuńczykiem.
1. Brokuł ugotować, oddzielić nieduże różyczki, może też być z mrożonki. Odcedzić
2. Ugotować makaron, najlepiej duże rurki (pene , pene rigate ), odcedzić
3. Na patelnię wlać
Zawsze jem rukolę na surowo, w sałatkach. A gdybym potraktowała ją jak
szpinak? Na podduszony czosnek na oliwie wrzucić rukolę i pół minuty poddusić
a potem wymieszać z jakimś makaronem? Nie straci swoich wartości lub smaku?
szpinak niestety nie w liściach, ale i tak pyszny
szpinak, szczypta soli, ząbek czosnku, garstka pestek z dyni, odrobina
śmietanki 30%, garść makaronu
chyba wszyscy wiedzą co z ty zrobić:
makaron ugotować
czosnek i pestki podsmażyć, dodać szpinak, szczyptę soli i śmietankę-ze 2 łyżki
to
Szybkie i smaczne. Makaron + szpinak + Feta
Składniki:
Risoni (Orzo): ok. 200 g;
- Szpinak: ok. 300 g mrożonego szpinaku;
- Feta: ok. 100-150 g;
- Czosnek: 2 ząbki
- Gałka muszkatołowa: ćwierć lub do smaku (opcjonalnie);
Przygotowanie:
- Szpinak, jak to szpinak. Rozmrozić i podsmażyć z
niesmialo debiutuje na forum z pierwszym zdjeciem i bardzo prostym przepisem na szybki
obiad (wzielam go z jakiejs gazety):
makaron ulubiony
kawalek niebieskiego sera (ja uzylam lazur)
pomidorki koktailowe
garsc swiezego szpinaku
troche mleka
orzechy wloskie
sol i swiezo zmielony pieprz
zastanawiam sie,co wyjdzie taniej:kupic mrozone penne z szpinakiem z lidla za ok.10zl(starczy na 3obiady),czy kupic makaron penne,mrozony szpinak,serek topiony,jogurt i zrobic samodzielnie w domu. i jaka bedzie roznica cenowa? nie znam sie na cenach,bo zawsze maz robil zakupy
Zapiekanka ze szpinaku:
30 dkg makaronu rurki ugotowane al dente.Ja do gotowania dodaję trochę oliwy z
oliwek
Na dno głębokiej patelni wlewam trochę oliwy z oliwek, żeby cieniutką warstwą
pokryła dno.
Po odcedzeniu i zahartowaniu makaronu wrzucam go na patelnie i rozprowadzam
równą warstwą
Biala, przeczytalam, wsiadlam w wehikul i pojechalam z Tymianem na poszukiwania calego szpinaku. My oba jemy szpinak, chlop konczy sledzie w smietanie. Juz nie moge sie doczekac a jezor mi wisi do pasa. Matko, przydeptam go do tej 16tej jak nic!
--
Tymianek
HA!!! miałam nosa, kiedy w lipcu zamroziłam reklamówkę szpinaku z własnego
ogródka!! yeyeyeeye!!!
--
zapraszam do piwniczki
poszukiwania zaginionych kaloszy
podobnie robię farsz do pierogów ze szpinakiem - wszystko to samo dodaję tylko
bez śmietany, farsz jest bardzo spójny, więc są to pierogi dla początkujących,
nie rozpływa się podczas gotowania, nawet jak pierogi się rozkleją. Podaję ze
skwarkami z boczku ( minimalna ilość- cholesterol!!!) Ale
biała a skąd miałaś świeży szpinak?
--
"- To wódka? (...)
- Na litość boską, królowo(…)czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."
potrzebuję Waszej rady:) niedawno odkryłam szpinak i nie mogę nadziwić się,
ze taki dobry. kupuję swiezy, myję i sparzam wrzątkiem. później na patelni z
masełkiem, czosnkiem, serem pleśniowym. do pierogów lub makaronu bajka!a
podpowiecie mi jeszcze jakieś inne mozliwości? np sprawdzony
follow_me napisała:
> biała a skąd miałaś świeży szpinak?
miałam oczywiscie mrożony (tak w kwadratach - prawie w "całości" - bondule
chyba) - przepraszam - z tego zachwytu zapomniałam o tym napisać
--
1%
follow_me napisała:
> jeszcze mi napisz jedną rzecz- tylko odparowałaś ten mrożony? czy nic nie
tzreb
> a z nim robić?
tak - i przyprawiłam troszkę (sól i pieprz)
potem wrzuiłam razem z resztą do makaronu - bo zapomniałam równiez dodać, ze
danie jest bardzo garnkobrudzące
Potrzebuje przepis(nieskomplikowany)na makaron z serem ricotta ale bez
szpinaku.I najlepiej zeby sie go szybko robilo.
--
Where do you go when you're lonley??