Mmmmm pycha!!! Mojemu Kochanemu aż się uszy trzęsły, świetny pomysł z tą
żurawiną i zielonym groszkiem. Kurczaczek w cieście co prawda tuczący, ale
cudowny!! Dziękujemy Pani Gessler:)
Najlepsze w tym daniu jest połączenie smaku oliwek, fety i kurczaka. Może Wam
się zdawać że jesteście w Grecji ;))
Ciasto filo z powodzeniem można zastąpić francuskim :)
Marynata: oliwa z oliwek, mieszanka ulubionych ziół - oregano, suszone
pomidory, pieprz, bazylia.
2 piersi z kurczaka
2
tak się to nazywało. Jadła to Młoda w chińskiej restauracji, oblizując się z
zachwytu. Były to małe kawałki piersi kurczaka, otoczone ciastem, które lekko
się "wzdęło" dookoła mięska, było chrupiące i złote a kurczak w środku był
super soczysty. Do tego sos słodko-kwaśny. Pycha.
Czy ktoś wie
Czy zna ktoś przepis na kurczę w cieście ziemniaczanym ? Jest to coś na
kształt kurczaka w kokosie lub sezamie, tyle że jest panierowane ciastem
podobnym do placków ziemniaczanych. Dodam, że jest to specjalite kuchni
słowackiej.
3 piersi z kurczaka
mąka
mleko lub woda
jajko
wiórki kokosowe (100 g)
sól
przyprawy
olej do smażenia
---
Piersi pokroić na małe kawałki, przyprawić, odstawić na godzinę, żeby przeszły
przyprawami. Można przygotować marynatę.
Z mąki, mleka, jajka i soli przygotować gęste ciasto
pokrojone mięso i odstawiamy do lodówki.
U mnie stało ok. 3 godzin, ale wystarczy nawet 30 min. Do miski wsypujemy ok. 1,5
szklanki mąki i obtaczamy w niej po jednym kawałku kurczaka. Jogurt w połączeni z
mąką utworzy delikatne ciasto. Smażymy w głębokim oleju do zrumienienia ze
wszystkich stron
a raczej filety z kurczaka...
Potrzebujemy dwa filety (w zależności od ilości osób :-)), dwa rozwałkowane
kawałki ciasta francuskiego 16cm x 25xm, pieczarki, cebulę, ząbek czosnku,
masło, dwa paski boczku...
Rozwałkowane kawałki ciasta wkładamy do lodówki na 20 minut na posypanej mąką
blaszce
Cos takiego jadlem i mi strasznie smakowalo
Teraz dreczy mnie pytanie-jak to zrobic?
I jak zrobic surowke, ktora do tego pasuje?
A jak ktos mi napisze jak sie robi sos slodko-kwasny (zebym nie musial kupowac
w sloiku) to bede prawie wniebowziety !
Dzieki!
Pycha, dziś jadłam: dukan.blox.pl/2010/06/Kurczak-w-ciescie.html
--
https://www.suwaczek.pl/ https://www.suwaczek.pl/cache/4b566a1fa7.png
chodzi mi o takie "kuleczki" jak robią w budkach z orientalnym żarciem.
wiecie jak się do tego zabrać? ale tak krok po kroku - dla kuchennej
blondynki ;)
help me!
Polecam- dla osób lubiących się "męczyć" przy jedzeniu.
Skrzydełka z kurczaka- 10-12
wkładamy na noc do lodówki do ciasta
Ciasto:
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 jajka-całe
- 3 łyżki oleju
- przyprawy- według uznania byle dużo
nastepnego dnia obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim ojelu
:
4 - 5 łyżek kwaśnej, gęstej śmietany
szczypta soli
1 łyżka posiekanej natki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Piersi z kurczaka pokroić w plasterki. Z cytryny, dwóch łyżek wody, papryki, tymianku i
połowy soli zrobić marynatę i obtoczyć nią piersi. Pozostawić w chłodnym miejscu na co
naleśniki z mięsem i warzywami
chińszczyzna
piers w płatakach
--
-------------------------------------------------------
tylko do przodu
Właśnie, jak?
Chodzi mi o małe kawałki obtoczone w cieście i usmażone.
Czy wcześniej je w czymś zamarynować, jak przyprawić, ile smażyć, z czym
podać?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Iza
trochę za slona. Może spowodowane to bylo, że użylam innej
przyprawy do kurczaka niz w przepisie
Piersi z kurczaka w cieście francuskim - składniki:
pierś z kurczaka - 1 sztuka
suszone pomidory - 100 g
Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 2 łyżki
żółtko jaja - 1
witam,
chcę przygotować pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem. We wszystkich przepisach jet podane, że surową pierś obkłada się szpinakiem i zawija w ciasto francuskie a potem na 20 minut do piekarnika. Zastanawiam się czy ta pierś zdąży się zrobić zanim ciasto się spali. Myślałam
...jeszcze podtopić w glazurze pomarańczowej?
Mister Wok robi kurczaka w pomarańczach, tak to się chyba nazywa, i wygląda to tak, jakby kawałki kurczaka przyrządzono w cieście, a potem jeszcze na to glazura z pomarańczy z miodem czy coś w tym guście. Ciasto jest bardzo cienkie, a całość bardzo
marchewkę, paprykę i dymkę, wymieszać dokładnie. Dodać mąkę
zmieszaną z wodą, gotować ok. 2 minut. Zmniejszyć płomień, tak żeby sos się dusił.
Wrzucić usmażoną pierś kurczaka w cieście. Wymieszać tak, żeby sos ładnie otoczył kulki
ciasta.
Można by jeszcze dodać pokrojonego ananasa (raczej z puszki
coś w tym stylu :)
Jak będziesz miał życzenie możemy się "spotkać" za około godzinkę
z przyjemnością poczytam wątki o tym przepisie, bo danie nadzwyczaj smakowite -
też je uwielbiam!!!
--
Małgorzata mama Julki (13.01.2005r.)
www.juliapiskorz.bobasy.pl
Sosu robić nie umiem, ale mogę pomóc z kurczakiem.
Pierś z kurczaka kroi się w dużą kostkę, zalewa sosem sojowym i odstawia na 15
min. Ciasto składa się z: 10 łyż. wiórków kokosowych, 5 łyż. mąki pszennej, 5
łyż. mąki ziemniaczanej, jajka i takiej ilości wody, by dało się z tego zrobić
Witam
Mam ogromna prośbę, czy ktoś ma przepis na kurczaka w cieście,
takiego jakiego serwują w chińskich knajpach? Chodzi mi o takie
kulki w bardzo chrupiącym cieście(panierce?). To nie jest zwykłe
ciasto naleśnikowe, moim zdaniem to ciasto musi być z ziemniakami,
bo w smaku przypomina
Jako, że mój luby uwielbia wszelkie paje i różności zapiekane w cieście padło na te
zapiekanki z "Simple Cookery Bible". Podobno lepiej smakują, niż wyglądają. Wierzę mu
na słowo. ;)
4 porcje:
30g masła
1 por, pokrojony w plasterki
2 piersi kurczaka (filety), pokrojone w kostkę
80g
/2 ananasa
Mięso pokroić w małe kawałki, długości mniej więcej 3-4 cm. Posolić i odstawić. Jajka
połączyć z jogurtem, dodać curry, kurkumę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Kurczaka maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.
Odkładać na papierowe ręczniki
Tą potrawą jestem zauroczona.Jadam ją zawsze jak jestem w barze
wietnamskim.Wiem,że w tych barach to nie wiadomo co się je,tak do końca,ale
kurczak w cieście mnie zawsze rozbraja.Szukałam tego przepisu w internecie,
kupowałam książki z kuchnią wschodnią, ale żaden z tych przepisów nie
chodzi ci o kawąłki piersi w cieście piwnym?
jeśli tak to ugotuj pierś, pokrój na kawałki wymocz w ciescie piwnym i na
gorący olej.
ciasto piwne:1/7 litra piwa
2 jaja,
24 dkg maki
sól
kapke oleju do ciasta
ja w tym cieście robie też podgotowane warzywa np marchewke, surową pieczarke
poraz kolejny robiony twój kurczak kasiu jest rewelacyjny, swietnei sprawdza sie do
przyrzadzenia kawałków kurczaka do tortilli. super:)
--
"Gdybym nie mógł jeść to bym k***a umarł" Tony Soprano
Ode mnie tyle, ze im dluzej kurczak bedzie lezal w jogurcie tym bedzie lepszy! :) Mieso
bardziej skruszeje i bedzie pyszne!
A jak długo może ten kurczak leżeć w jogurcie i jajku?
Zawsze mam wątpliwości co do jajek.
Jakieś 16godzin to nie będzie za dużo?
:|
--
Przegrajmy wszystko i przestańmy istnieć...
Zrobiłam w sobotę. Kurczak wyszedł pyszny - mięciutki, soczysty, delikatny. Dziecię
stwierdziło, że lepszy niż w McDonaldsie, co na razie jest najwyższym wyrazem
uznania. Zamiast jogurtu dałam chudą śmietanę jogurtową. Dziękuję za przepis. M
nasz kurczaczek.. zrobiony kolejny raz.. pychotka:)
a wieczorem mąż usmażył w pozostałej po kurczaku marynacie kawałki parówek cienkich i
były naprawde dobre:)
Kurczak pyszny :) - robiłam wczoraj. Dzisiaj pozostała część wyląduje w tortillach :).
Dziękuję za przepis. Pozdrawiam :).
--
Ania z Kubutkiem (16.11.2006)
www.suwaczek.pl/cache/d30b5d5822.png
Co wkładacie do tej tortilli? Mój mąż już kilka razy mnie kuksał w sklepie żebym kupiła takie
ciasto i coś zrobiła, ale ja nie mam pojęcia jak...
neistety tortilli placków nie robie, szczególnie ze w ciastach nie jestem najlepsza:)
zostaje przy kupnych, mam zawsze w domu paczke gdyby sie komus zachcialo jej uzyc.
--
"Gdybym nie mógł jeść to bym k***a umarł" Tony Soprano
Jejku a czy ma ktoś przepis na upieczenie tortilii , miałam nadzieje ,że nie
korzystasz z gotowców no a mnie sie marzy taka swojska tortilla nie kupny placek
.Przepisy w necie sa na smalcu ale ja jakos nie mam przekonania do ciasta na
smalcu .:)
Szukam przepisu na ciasto, w którym u "Chińczyka" obtacza się kawałki kurczaka. Mój luby często to jada- kawałki kurczaka są obtoczone w cieście i usmażone, wyglądają jak złote kule wielkości większego orzecha włoskiego. Ciasto jest złote i chrupiące na zewnątrz, wewnątrz ma cieniusieńką, "puchatą
Myślę, że bez większej szkody dla całości możesz wsadzić kurę do jogurtu i
przypraw, a jajko dodać dopiero na końcu, tuż przed robieniem ciasta. Albowiem
jajko nie działa na kurę, tylko jogurt i przyprawy. A w jogurcie i przyprawach
na pewno może stać 16 godzin.
--
Dwie rzeczy są w życiu
z jednej piersi masz co najmniej obiad dla trzech osób
piers kroimy w kosteczkę (drobną)
ciasto:
1 łyżja majonezu
2łyzki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
to razem mieszamy na jednolitą masę można dodac pieprzu solic nie trzeba do tego mięsko wrzucamy i smazymy
nie dość ze
dexter, przepis znalazłam w książce poradnika domowego "Smaki Ameryki'
wypóbowałam i polecam.
Składniki:
30 dkg mąki pszennej
20 dkg mąki kukurydzianej
3 łyżki stopionego masła
sól
ok. szklanki letniej wody
wyrobić elastyczne ciasto, po 15 min. podzielić na 16 kawałków, uformować kulki
> Mam tylko jedno pytanie; czym różni się jogurt grecki od zwykłego ?
Grecki/bałkański ma o wiele więcej % tłuszczu.
Na zwykłym (3% ?) pewnie ciasto wyjdzie zbyt rzadkie.
Pozdrawiam serdecznie.
akabe
, papryki, pomidora, ogórka, zwijam w tube, owijam dół folia aluminiowa i nakładam
reszte nadzienia czyli sos, kurczaka, kukurydze, znowu kawalaki warzyw i tak warstwami
do wypełnienia placka. Gotowe. A najwazniejsze ze dziecie zachwycone bo dzielnie
pomagało je robic i zbyła "pypcia
Bernadetko bardzo się cieszę, że Ci smakuje :)
A co do Tortilli, to podstawą dla mnie jest sałatka z kapusty pekińskiej (lub salaty
lodowej), pomidora, ogórka i cebuli. Do tego kurczak (najlepiej obsmażony w jakiejś
przyprawie - gyros, meksykańskiej - czy jaką tam kuchnię lubisz :) ) i
, najlepiej włożyc do worka foliowego i rozbić wałkiem do
ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.
Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę
wcześniej wysmarowaną olejem.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Ja podaję z sosem czosnkowym
znalazlam gdzies taki post (na prywatnym forum) o dziewczynie ktora robila
ciasto. wziela jajko, wbila do miski a co w nim bylo? zgnily maly kurczak.
dziewczyna wyrzygala sie do miski z ciastem.
--
... somebody told me you had a boyfriend
who looked like a girlfriend ...
Wygląda przepysznie :) i mam nadzieję, że również mi tak wyjdzie.. jednak
ponieważ będzie to moja pierwsza styczność z ciastem francuskim, więc mam
pytanie - czy zawijamy kurczaka w ciasto zamrożone/ rozmrożone?
Wiem, że pytanie to może być "wybitnie" głupie, jednak jeszcze nie zakupiłam
zrobiłam dzisiaj w wersji takiej
pieczarki z cebulką, marynowany filecik z kurczaka, zasmażony na maśle por,
odrobina starego sera
byłam tak głodna że nie traciłam czasu na fotografowanie :)
przepis jest na tyle uniwersalny, że można z nim robić wszystko
zamiast mięska można dać pieczarki
Zwykły jogurt jest rzadszy. Dużo rzadszy. W zasadzie w oryginalnym przepisie był
normalny jogurt, ale ja zawsze mam w domu grecki, więc takiego użyłam. Spokojnie
możesz użyć zwykłego :)
--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja
Szybkie, proste, banalne i przede wszystkim przepyszne!
ps. marynowalo sie prawie 12 h z jajkiem nic sie nie stało w marynacie.
Bardzo apetyczne, zresztą jak zawsze u Kasi:)
Dopytam się tylko- 2 piersi to taka jedna podwójna, tak? Zawsze mam wątpliwości
--
"Podawajmy przepisy w formie rebusów - śmiechom i dyskusjom nie będzie końca"
Bobralus, Forum Kuchnia
Zrobiłam dziś na obiad. To moje pierwsze podejście do ciasta francuskiego, a że
jestem beztalenciem kulinarnym, to myślałam, ze nie wyjdzie.
A wyszło super! Zrobiłam kurczaka w pikantnej marynacie, do tego pieczarki i ser
żółty. Na pewno nie raz powtórzę i będę kombinować z farszami.
--
nie
aha, zrobiłam dzisiaj na kolacje tortille czy twistery (wsio rawno zwał jak zwał) i mieso do
nich zrobiłam wg tego przepisu. były to najlepsze tortille jakie do tej pory zrobiłam a
dzieciury stwierdziły (i maz tez) ze lepsze niz KFC i nie ma po co tam juz chodzic:) miesko
oczywiscie w malych
Dziękuje za szybką odpowiedź:)
Mam nadzieję, że moje też będą tak fajnie wyglądać, tym bardziej, że też mam
zamiar zrobić z takimi frytkami:) Nawiasem mówiąc nawet nie miałam pojęcia , że
mam taki sprzęt w domu;) Zobaczymy co z tego wyniknie.
Każdy dzień jest cudem, niestety nie zawsze
Nigdy w zyciu nie robilam kuraka w panierce, a tutaj kolejny przepis do wyprobowania.
Musze w koncu sie do tego zebrac.
--
Perdedor no es aquel que no acumula logros, sino el que no puede reconocerlos cuando los tiene.
Już kiedyś było, może nie smakują identycznie, ale polecam:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=9435153&a=9444321
Więc są to.... SMAKI ŁAKI :) A tak poważnie, to frytki wycięte z ziemniaka takim
specjalnym urządzeniem, który mąż kupił na bazarze za 5 zł pod nazwą smaki łaki :)
Taka śruba z obrączka, wkręca się to w ziemniaka i wychodzi taka długą sprężynka jak
długi ziemniak
Tak, 2 piersi to 1 podwojna :) I dziekuje za mile slowa :)
--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie
u mnie to jest tak przygotowywane : kawałki lub paski fileta z kurczaka
marynuję w zaprawie z : sos sojowy , tymianek , słodka papryka , sol, pieprz i
na 2-3 h do lodówki, potem ciasto naleśnikowe przyprawione słodką papryką i
szczyptą chili do tego wrzucam kawałki kurczaka , mieszam i łyżką
Wygląda cudownie i pewnie też tak smakuje:) Jutro mam gości i właśnie weszłam
na forum żeby zaczerpnąć inspiracji na kolację... i znalazłam :)
Mam tylko jedno pytanie; czym różni się jogurt grecki od zwykłego ?
Pozdrawiam
--
Każdy dzień jest cudem, niestety nie zawsze mamy czas i siłę że
Daje wam namiary na słowacką stronkę/drób to hydina/
www.recepty.sk/
Mmmm... zrobiłam. Mąż nie uwierzył, że samodzielnie. Wyszło 5 sztuk, cztery z
nich zjadł natychmiast.
Na te pięć sztuk zużyłam: jedną (podwójną) pierś kurczaka (podzieliłam ją na
pięć części), jedno ciasto francuskie (chyba było większe - nie wiem dlaczego
aż tyle wyszło), pół kilo
Fajne połączenie składników, szkoda, że Twoich zdjęć nie widzę :( Spóbuję później...
--
So why do witches burn?
...Because they're made of wood...?
Już za momencik, już za chwileczkę
Sama poszukuję tego przepisu. Jadłam to danie na Słowacji i nie wiem ,jak
przyrządzić!patrz wyżej!
Wypróbuję, może mi wyjdzie ;p
Dzisiaj będzie dobre jedzonko.
--
milk and toast and honey
Dzień dobry, zastałem Jolkę?
"Kawałki mięsa smażyć na głębokim oleju.
Podawać z ziemniakami"
Szkoda ze nie z frytkami!
Jak z ziemniakami?. Chyba bardziej z ryzem by pasowalo.
--
normal people worry me
Ooooo, to dziś macie na obiad?:)
--
Może byś Damian wpadł popedłaowąć. Flaga na maszt, rower jest nasz, rower jest
wielce oki
Wczoraj jadłam w restauracji koreańskiej kurczaka w cieście naleśnikowym z
sosem słodko-kwaśnym.Do tego podany był "kleisty" ryż,ogólnie pychaaaa...!!!
Kto wie jak można zrobić takie danie w domu
po wielu probach zrobiena czegos podobnego do ciasta, w ktorym smaza kurczaka w
knajpach chinskich moj malzonek doszedl do doskonalosci:
piers kurczaka w drobne paseczki,
3 bialka jaja na bardzo sztywna piane,
kilka lyzek maki ziemniaczanej (od 3 w gore),
kilka lyzek ziarna sezamowego.
w tym
Zrobiłam w niedzielę ale zawinęłam w ciasto piersi z serem pleśniowym-dzieciaki pytają
kiedy znowu będzie jedzonko bo chcą zawijać ciasto a potem jedząc chwalić się tacie, że
ugotowały obiad :)
Wchodzi do menu.
Gratulacje! a czy filet jest zawinięty w całości w ciasto?
Lunatico, a zdradzisz jakiej firmy i gdzie kupujesz ciasto francuskie? Bo jeśli
dobrze kojarze to jesteś z Krakowa? A u nas u Bliklego mają - nie wiesz
przypadkiem?
spokojnie ciasto francuskie moze sobie w lodowce posiedziec w charakterze mumii.
Ten kurczak jest po prostu cudowny:) W niedzielę gotuję uroczysty obiad jednak
stwierdziłam, że lepiej zrobić próbę w razie gdyby miało mi nie smakować;) oczywiście
niepotrzebnie się martwiłam- kurczak jest cudowny, dałam bardzo dużo czosnku i był
pyszny . Zdjęć niestety nie mam
> > kurczak+lazur+szpinak=połączenie idealne jak dla mnie:)
>
> Dla mnie właśnie też :D
dla mnie też:)
Fettina, bardzo dziękuję !
Chciałabym wszytskim powiedzieć,ze popełniłam tego kurczaka wczoraj i jest to
coś absolutnie fantastycznego. Wrażenie robi niesamowite, jest bardzo delikatniutki.
Moje uwagi :
- warto przygotować noc wcześniej pierś (ja zamoczyłam w czosnku, oliwie, chili,
pieprzu
Piekna ta kura:) Mam zamiar zrobic na rocznicowy obiadek we dwoje. Mam tylko
jedno pytanie, bo nigdy nie uzywalam ciasta francuskiego, czy filety po
zmumifikowaniu moga postac w lodowce pare godzin zanim trafia do piekarnika?
Coz, istnieje obawa ze nie dam rady ze wszystkim (ciasto i inne
Luna
czy kupujesz ciasto francuskie takie w rolce?
bo ono po odmrożeniu i odwinięciu już jest cieńkie, czy mam je jeszcze wałkować?
mozna by sprobowac glowizne cieleca w czepek hipokratesa z ciasta francuskiego
zapakowac:)
Ech, nie lubię ciasta francuskiego, ale wygląda świetnie :)
--
kuchnia.moblog.pl
Mnie się to danie bardzo podoba!!!Ale podpowiedzcie jak przekonać rodzinę do ciasta
francuskiego ??
Tzn .męża i syna,bo z córką jemy jabłka w "szlafroczkach" i parówki zawijane.
Ale nasi chłopcy maja "krzywe zęby" na takie dania.;-)
asik robiłam wg tradycyjnego przepisu, ale myślę, że możesz za eksperymentować i
zrobić z lazurem i daj szpinak:)
kurczak+lazur+szpinak=połączenie idealne jak dla mnie:)
a ja mam pytanie bo jestem ciekawa czy zamiast kurczaka moge tu użyć filetu rybnego?
rudyocicat napisała:
> asik robiłam wg tradycyjnego przepisu, ale myślę, że możesz za eksperymentować
> i
> zrobić z lazurem i daj szpinak:)
>
> kurczak+lazur+szpinak=połączenie idealne jak dla mnie:)
Dla mnie właśnie też :D
cholerka :(
zaplanowalam to danie na jutrzejszy uroczysty obiad i...zapomnialam kupic piesi z
kurczaka :((((
mam za to piers indycza - wyjdzie?
czy powinnam tego indyka dluzej piec?
pomocy!!!!
Spróbowałam dziś i wyszły bardzo smaczne. Użyłam gotowego ciasta francuskiego,
które wydaje mi się, że było trochę za grube.
Spód wyszedł mi mokry - jak sobie z tym poradzić w przyszłości? (w piekarniku
długo siedziały)
Drogie WDPD, może doradzicie - upiekłam filety z kurczaka zawinięte w cieście francuskim w piekarniku przez ok 30 minut, jednak kurczak miejscami wciąż różowy, a ciasto francuskie spód ma brązowy :( Co robić? Dodam, że to piekarnik gazowy, starego typu, bez termooobiegu.
Zawsze marzyłam żeby upiec jakieś mięso w cieście francuskim ale brakowało mi odwagi.
Kiedy jednak zobaczyłam ten przepis to nie miałam juz wątpliwości no i stało się :-))
Jako ,że lubię wszelkie mięso , to zaczynam od dania mięsnego :)
# white_star
white_star, 27-02-10 20:47
Jeszcze przepis na piersi kurczaka w cieście piwnym :)
Składniki:
30 dag kurczaka,
2 ząbki czosnku,
cebula,
15 łyżek oleju,
1,5 szklanki mąki,
4 jaja,
1/2 butelki piwa jasnego
ok, bylam przed chwilka w Biedronce, kupilam 3 rolki ciasta francuskiego. Jutro
przyjezdza siostra, zajmie sie moim szkrabem rozrabiaka a ja bede zawijac te
piersi. zobaczymy jak wyjdzie, dam znac)))
--
Szymek
ja biorę pierś z kurczaka i najpierw gotuję, bo nie lubię długiego smażenia,
kroję potem na kawałki. robie ciasto. mam 2 warianty: jedno; takie
naleśnikowe, tyle że zamiast mleka- piwo, albo jogurtowe;' mąka, jajo i jogurt.
obtaczam kurczaczka i na patelnie z wiekszą zawartoscią oleju