Wszystko o:

gulasz wieprzowy

KB

Rekrutacja na studia 2016. Studencka Warszawa. Te miejsca przyszły student musi znać!

Rekrutacja na studia 2016. Studencka Warszawa. Te miejsca przyszły student musi znać!

Rekrutacja na studia trwa. Tegoroczni maturzyści niedługo poznają wyniki matury 2016, teraz zapisują się na uczelnie wyższe. Wśród studenckich miast znajduje się m.in. Warszawa. Kandydaci na studia w Warszawie wybierają się m.in. na Uniwersytet Warszawski, Politechnikę Warszawską, Warszawski Uniwersytet Medyczny czy na Akademię Leona Koźmińskiego. Sprawdź, jakie są ulubione miejsca warszawskich studentów!

Magda Gessler rzuca patelnią i wyzywa od zatruwania ludzi! "Wy się dziwicie, że ludzie od tego umierają! Trzeba se strzelić w głowę"

Przed Magdą Gessler w ostatnim odcinku stanęło naprawdę ogromne wyzwanie: brudny tłuszcz, zepsute jedzenie i... kłamstwa pracownicy lokalu. Jak sobie z tym poradziła?

Pod kuchnią historii

1 września wchodzą na ekrany kin "Kucharze historii", głośny dokumentalny film słowackiego reżysera Petera Kerekesza pokazywany na Planete Doc Review

Białowieża i okolice. Na Żebrach Żubra

Białowieża i okolice. Na Żebrach Żubra

. XX w. nieczynny. Obok odrestaurowanego, drewnianego budynku znajduje się wieża ciśnień, semafor i dwa żurawie wodne, na torach stoi stary parowóz i wagon. Dworzec mieści teraz Restaurację Carską, wytworną i dość drogą (dania główne: polędwiczka wieprzowa 45 zł, comber z sarny - 90). Na drugim krańcu

Zobacz wideo

gulasz wieprzowy

prosze, podpowiedzcie co moge dodac do miesa wieprzowego? podsmazylam mieso przyprawione ziolami prowansalskimi i tak mi sie skurczylo, ze nie starczy na obiad dla 2 osob..co moglabym dodac by zwiekszyc porcje? chodzi mi o warzywa- ktore pasuja do ziol prowansalskich? myslalam o pieczarkach, ale

Gulasz wieprzowy

Nie pisze i nie mówi się "półtorej kolograma",tylko półtora kilograma.Trzeba znać język polski !!! Uczyć się trzeba !!

Serbski gulasz wieprzowy

Dania mięsne, zwłaszcza z wieprzowiny, nie należą do moich ulubionych, ale to wybrał sobie małżonek i było pełne warzyw, wiec chętnie się zgodziłam na jego przyrządzenie. Danie wyszło całkiem niezłe. Tymczasem ostrzegam, że jest to porcja dla plutonu wojska. Musiałam wszystko piec w dwóch nacz

Re: gulasz wieprzowy

mozesz dodac mrozone warzywa np mieszanke chinska czy mrozone leczo czu wloszczyzne w slupkach wszystko pasuje

Re: gulasz wieprzowy

duzo cebuli, papryke, pieczarki, marchewke, por, co masz w domu, wedlug mnie wszystkie warzywa pasuja.

przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

niby robię jak w przepisie ale wychodzi mi jakiś taki..nie wiem-bezpłciowy.może wy macie swoje sprawdzone sposoby na ciemny,gęsty i aromatyczny gulasz wieprzowy? (wołowiny nie jadamy). z góry dziekuję -- 80% polek ma zły rozmiar stanika-ja nie:)) Lobby Biuściastych

Re: Serbski gulasz wieprzowy

Podoba mi sie pomysl zapiekania tego w piekarniku. Z doswiadczenia wiem, ze gulasze i potrawki wszelkie, warzywno - miesne smakuje przyjemniej gdy sa tak przyrzadzone. -- http://zmyslywkuchni.blogspot.com/ Zmysły w kuchni

Gulasz

Niestety nigdy jeszcze nie udał mi się gulasz, niezależnie czy wieprzowy czy wołowy - mimo prób mięso wychodzi 'gumiaste', twarde i ciągnące się. Wiem, że trzeba najpierw mięso solidnie przysmażyć na brązowo, ale nawet zarumienione kawałki są w środku gumowate. Czy macie na to radę? Może jest

Re: Serbski gulasz wieprzowy

faktycznie proporcje ogromne. trzeba kiedyś zrobić. -- fotoforum.gazeta.pl/5,2,inaa1.html urok

Re: Serbski gulasz wieprzowy

NB nie, to jednorazowy wyskok. -- "Jesli jestes kotleciarzem - jedz to w domu po kryjomu! Zero tolerancji" (bene_gesserit na FK) http://www.sfinjak.wroclaw.pl/index.html Podróże nie tylko kulinarne

Re: Serbski gulasz wieprzowy

Thiesa rewelacyjny przepis!!!! Zrobię w niedziele na obiad! -- Ucywilizowany dziki to najgorszy ze wszystkich dzikich... :P

Re: Serbski gulasz wieprzowy

gdyby nei brak w lodowce fasolki i baklazana byłby jutro swietny obiad.. a ze mam grype wiec zakupow nie zrobie:( ale co sie odwlecze to nie uciecze:) -- "Gdybym nie mógł jeść to bym k***a umarł" Tony Soprano

Re: gulasz

A ile potem dusisz? Bo może za krótko. Generalnie np. gulasz wołowy trzeba dusić jakieś 1,5 godz., wieprzowy ok. godzinę. Chyba, że w szybkowarze, wtedy wieprzowemu wystarczy 20-30 min., a wołowemu godzina.

przepis na gulasz

Ma ktoś przepis na gulasz? Obojętnie czy wieprzowy czy wołowy - ważne że smaczny. Z góry dziękuję za odpowiedź. mamagonia bonbonsMG@poczta.fm

Wasze ulubione gulasze

Nadeszla jesien, czyli sezon na gulasze. Moje ulubione to wieprzowy lub cielecy z pieczarkami i grzybami suszonymi zaciagniety smietana i wolowy z cebula, pomidorami i papryka. A Wasze ?

gulasz z cukinią ?

właśnie robie gulasz, zwykły wieprzowy, z cebulką, przyprawami itd zastanawiam sie czy mozna pod koniec duszenia dodać plastry lub kawałki cukinii? do tej pory dodawałam ja tylko do szaszłyków

Gulasz

Zakupic fix do gulaszu (winiary, knorr..), nie wymaga juz innych przypraw wiec trudno przesolic, przepieprzyc.. na odwrocie jest przepis + pismo obrazkowe, obsmazanie miesa (wolowe, wieprzowe, piers kuraka.. wg gustu) nie jest wymagane:) -- Kiedy kobieta nie ma racji, pierwsza rzecz, którą

Łopatka wieprzowa-pomocy!

Mam tego większą ilość (rozmraża sie) i na gwałt muszę porobić weki. Nie chcę się jednak ograniczać do zwyklego gulaszu.Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi. Czym łopatkę wp.(wekowaną) można urozmaicić?

gulasz- ile w lodowce?

Jka dlugo można trzymać w lodówce gulasz wieprzowy (zagęszczony mąką razową)? Ugotowany z sobote wieczorem będzie też zjadliwy we wtorek? Czy lepiej zamrozić i we wtorek odmrozic? --

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

viochm1102 Twój przepis wydaje się bardzo ciekawy. Napisz, jak smak konserwowych warzyw wpływa na efekt końcowy. Czy Twój przepis można zaadaptować do wołowiny? Wieprzowe jest dla mnie za tłuste. Od siebie dodam, że świetnie wpływa na smak gulaszu dodanie ziela angielskigo.

Gulasz szegedyński

Przypominam, bo moim zdaniem kuchni węgierskiej u nas zdecydowanie za mało a pyszna jest, bardzo przy prosta i "chłopska". Dzisiaj gulasz tradycyjny, wieprzowy z drożdżowymi knedlami. Smacznego życzę Rafał. -- BETTER MOTORHEAD THAN DEAD

Re: gulasz

Ja gulasz wieprzowy tylko z szynki robie, bo nie lubie tlustego- zawsze jest miekkie.Posmazam, dodaje cebule, grzyby, przyprawy, pod koniec dolewam szklanke piwa i wkruszam razowy chleb.Sos jest pyszny, mieso miekkie.

Gulasz szegedyński

jest tez bardzo smaczny, osobiscie robie go z miesa wolowego i wieprzowego(1:1) a ta kapusta kiszona daje mu cos swiezego,

Gulasz dla 15 gości

Gulasz wieprzowy na smalcu i do tego chleb ze smalcem. Takie propozycje powinyy w dzisiejszych czasach być ... karalne. Czy to nie gorzej niż namawianie do heroiny? Też przyjemne, ale nie wiem co groxniejsze dla zdrowia. -- Zatęskinicie za Millerem i Belką.

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

, pieprz, papryka itd.) i duszę do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Trzeba pilnować, żeby płyn nie odparował całkowicie, a jedynie zmniejszył swoją objętość. Na koniec trochę mąki rozrabiam w filiżance z wodą i wlewam do gulaszu, mieszając, żeby nie zrobiły się grudy. Doprawiam do smaku, jeśli

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

Ja dodaję koncentrat pomidorowy i cebulę, czasami marchewkę, pietruszkę i groszek. Ja używam przyprawy do gulaszu ale też marzy mi się taki piękny kolor jak w gazetkach :)

Re: gulasz

A może ja to mięso kupuję za mało tłuste? Ostatnio miałam chyba szynkę wieprzową (napisane było "myszka"), prawie zero widocznego tłuszczu. Może lepiej kupować karkówkę albo łopatkę?

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

truspichci.blox.pl/2008/06/Czym-ukontentowac-Meza.html Ja robię taki :) I on z wołowiny też dobry wychodzi - tylko wołowinę króciuchno się dusi, bo twardnieje. A wieprzowinę kupuję na gulasz z łopatki

Re: kotlety z szynki wieprzowej

Z takiego mięsa robię gulasz trójmięsny. Łącze w równych częściach mięso wieprzowe, wołowe albo cielęce i drobiowe, gulasz mam na trzy dni :) -- Mysza & Kajtek

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

,brrr:-( gulasz bedzie w sam raz- i można ugotowac na 2 dni:-)Miła jest swiadomośc,że nie trzeba wymyślac i gotowac a wystarczy odgrzać... Dziś miałam kurczaka curry-trochę zostało,ale dla jednej osoby;-( reszta jutro dostanie spagetti...

Re: Gulasz węgirski

Gulasz angielski to byla ( i jest ) konserwa wieprzowa ! Ktora w czasach PRL byla zdecydowanie lepsza niz teraz!! Wtedy byla na kartki i jak smakowala.........

Re: gulasz

czasem to po prostu zalezy od mięsa - raz jest twarde, raz mększe. Jesli mówisz o gulaszu wieprzowym, to ja podsmażam z cebulą najpierw, a potem naprawdę długo duszę i próbuję czy juz miękkie. Do skutku. W koncu każde zmięknie:) najlepszy byłby do tego szybkowar

Re: gulasz

wołowiny nie soli się przed smażeniem a generanie ja często robię gulasz z łopatki wieprzowej, podsmażam najpierw, a potem duszę. nie wem, ile czasu, ale nie jest to masakrycznie długo. zawsze mam miękkie, czasem aż za bardzo;) -- Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

dobra to 30%)i zagęszczam sos.Jeszcze tylko koperek lub natka i gotowe.Karmel oprócz koloru dodaje lekko słodkawego posmaku,który dobrze zgrywa się z innymi.Zawsze(od ok.25 lat)mięsa do gulaszu,bitek,zrazów smażę na margarynie.Ona nadaje mięsu swój smak.Spróbuj,może też będzie Ci pasował.

Poledwica wieprzowa, piers z kurczaka...

Co mozna z tego zrobic? Jutro bede miec 4 gosci popoludniu...Chcialam jakis sos, gulasz...a do tego chlebek pita...Tylko nie umiem...

Gulasz wieprzowy z podgrzybkami w sosie z zajączkó

gulasz a ogony w talarki > zajączki, same łebki podsmażyć z cebulą na patelni > mięso panierować w mące i odsmażyć w oliwie z masłem ze wszystkich stron, partiami > mięso przełożyć wraz z tłuszczem ze smażenia do głębszego garnka, dodać zajączki z cebulą, zalać szklana wywaru, dodać

czy tu o gulaszu już było???

bo pytanie mam takie??? tym razem mam mięso wołowe na gulasz i wieprzowe łopatkę. czy jak obsmaże jedno i drugie to wrzucić to razem do garnka i niech się gotuje czy najpierw podgotować jakiś czas wołowe i dopiero później wieprzowe wrzucić. w przepisach wszędzie że razem podsmażyć i potem

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

Kieliszek wódki sprawi,że mięso bedzie miękkie.A jak się ma wino czerwone,którego nie żal,to można wlać i w tym poddusić....

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

Mięso pokrojone w kostkę rumienię na oleju kujawskim, dodaję pokrojoną cebulę i dalej smażę. Później zaczyna się radosna twórczość, wrzucam do garnka wszystko co mam w zasięgu ręki: papryka surowa lub konserwowa, ogórek konserwowy (wszystko pokrojone w kostkę),przyprawy: pieprz czarny, vegeta, pa

Re: przepis na gulasz wieprzowy-pomocy!

A wg. jakiego przepisu robisz? Warto dodać trochę posiekanego czosnku i łyżeczkę musztardy -- --------------- sygnaturka w przebudowie

szynka wieprzowa surowa

wędlinę. Zrobiłam też gulasz. I bitki. Co jeszcze, podajcie jakiś ciekawy przepis na szynkowe mięso, najlepiej taki, żeby "zamaskował" smak wieprzowiny, bo mam go już dosyć. Pozdrawiam, def

Jakie przyprawy do gulaszu?

Hej, robię właśnie gulasz wieprzowy (mięso oprószone mąka i podsmażone, podsmażona cebulka i podduszone pieczarki). I jak zawsze, kiedy go robię mam wrażenie, że jakieś to jest w sumie mdławe. Dodałam trochę pieprzu i papryki, ale nie mogę zrobić gulaszu "na ostro", bo będzie to też jadło

Piwny gulasz

Rzecz prosta, może ktoś nawet powiedzieć prostacka, ale co tam, pyszna bardzo. Ładny kawałek łopatki wieprzowej pokroiłem w dość grubą kostkę, wcześniej wykroiłem tłustości i stopiłem je na skwarki. Na powstałym tłuszczu zrumieniłem mięso, dorzuciłem pokrojone niezbyt drobno dwie duże cebule

Re: Wieprzowe policzki .

Lubie wieprzowe "policzki" z jarmuzem. Wg Twojego przepisu szkoda by mi bylo takiego miesa na gulasz:-) tu w De trzeba zamawiac u rzeznika i nie jest tez najtansze, zreszta jak i inne "policzki" tzn z innego zwierzecia.

Gulasz i papryka w proszku.

Chcialabym zrobic gulasz segedynski (przepis z sol i pieprz 11/2009). Dodaje sie tam karkowe wieprzowa, kiszona kapuste, tymianek, cebule i czosnek oraz papryke w proszku. Moze ktos moze mi pomoc, czy powinnam dodac ostra czy slodka? bo nie mam pojecia. Z gory dziekuje,

Re: pieczen wieprzowa?

mnie sie nigdy nie udalo upiec soczystej wieprzowej pieczeni, wychodzi mi za such,moze za dlugo ja w garze trzymam.... robie gulasz jak kupie taki kawalek, podsmazasz kawaleczki miesa, dodajesz przyprawy jakie lubisz, podsmazona cebule,mozna i papryki dodac.... zycze powodzenia....

Gulasz sercowy, lekko pomidorowy.

Gulasz z serc wieprzowych - wziąłem serca wieprzowe licząc jedno na łeb ( może się wydawać dużo, ale mocno się kurczą ), pokroiłem w sporą kostkę w rzuciłem na dobrze rozgrzany tłuszcz. Puściły sporo wody ( zawsze tak robią! ) więc musiałem ją odparować. Następnie podsmażyłem, dorzuciłem

Serca wieprzowe

przelewało i mięso bywało rzadkim gościem.Mama kupowała czasami od znajomego rzeźnika za grosze wołowe serce, ogromne było, i gotowała z niego gulasz którym mogliśmy się najeść do woli.Albo wołowe serce i płuca gotowała z włoszczyzną, mieliła to i robiła furę pierogów.Różnie w życiu bywało. Życzę

szynka wieprzowa- co z niej na obiad?

jakies prpozycje? raczej nie gulasz i bitki, bo Nam sie przejadly... dzieki za pomysly --

Gulasz z serduszek drobiowych!

Mój mąż marzy o gulaszu z serduszek drobiowych, który robiła jego babcia. Postanowiłam, że mu taki ugotuję,ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Umiem robić normalny gulasz z łopatki wieprzowej, czy z wołowiny, ale te serduszka to mnie lekko przerażają. Ma ktoś jakiś przepis na takowy

szynka wieprzowa- co z niej na obiad?

mam niespelna kg szynkie wieprzowej? Zazwyczaj robie z niej gulasz, ale ostanio Nam sie przejadł. Co jeszcze noge z niej zrobić? (bitki niekoniecznie...) dziekuje za pomoc. --

Re: Gulasz

wieprzowy duszę/gotuję przynajmniej godzinę, wołowy do dwóch godzin. Kawałki mięsa oprószam solą i pieprzem, obtaczam w mące i - potwierdzam - podsmażam, tak żeby każdy kawałek był osobno. Wrzucam na gorący tłuszcz, a po podsmażeniu mam przygotowany garnek w którym jest trochę gorącej wody i

Re: gulasz

Jestem leń wiec ide do mojego sklepu osiedlowego, prosze pana Arka na dziale miesnym o półkilową porcję mięsa wieprzowego na gulasz; kupuję do tego Fix do gulaszu i po godzinie niecalej mam dobry goracy gulasz i teraz zaczynam zabawę z doprawianiem go w zależnosci od okolicznosci humoru

Re: Gulasz (prawie) doskonały

Jacek, a jesli robilbys z mięsa wieprzowego to co bys zmienil poza czasem duszenia?

Re: Jak robicie gulasz?

najlepszy wołowy, ale wieprzowy też niezły. Ja daje trochę cebuli i sporo marchewki, z przypraw paprykę słodką i ostrą. liść laurowy.

Re: polędwica wieprzowa

Grave ty jestes nawet gorsza ode mnie :D Roladki to zapewne rolady/zrazy ( takie zawijane z ogórkiem w srodku) A strogonow/strogAnow to taki jakby gulasz, ale bez dodatków. -- Mam odsmyczowe i odkuwetkowe zapalenie mózgu :):):):)

Gulasz segedyński

zmodyfikowałam po przeczytaniu kilku innych przepisów. Mój gulasz byl kwaśny, dzięki paście węgierskiej ostry i bardzo paprykowy. Najlepszy z wszystkich dotychczas zrobionych. 500g łopatki wieprzowej 3 cebule 2 ząbki czosnku łyżka smalcu 400g kapusty kiszonej 1 łyżka kminku 4 łyżki papryki w

Re: gulasz

To opowiem Ci o najlepszym gulaszu jaki jadłam:P W kuchnia tv zobaczyłam przepis na rendang z bizona:PP Poniewaz bizona pod ręka nie było, a była wieprzowa łopatka, to zrobiłam dokładnie jak w przepisie - tyle, że bizon sie żywy ostał:P. Proporcje zmieniłam na 1 kg mięsa, bo z dwóch to by chyba

GULASZ PO ZYDOWSKU

GULASZ PO ZYDOWSKU: 4 WIEPRZOWE KOSZERNE KUTASY 5 BYCZYCH KOSZERNYCH JAJ 3 KOSZERNE SZCZURY OBCIAGNIETE ZE SKORY I KOSCI POSIEKAC DROBNO DODAC SOLI, PIEPSZU I PUDRU CURE DO SMAKU. 1 SZKLANKA WODY 1 SZKLANKA SWINSKIEGO KOSZERNEGO MOCZU GOTOWAC 30 NINUT NA WOLNYM OGNIU

Re: wieprzowe policzki

wieprzowe policzki sa pyszne,ja robie z nich gulasz,wrzucam co mam pod reka,kroje lazdy policzek na 3 czesci,dodaje do smazacych sie juz warzyw i cebuli,papryki,na co tam masz ochote,po dodaniu owczesnie podsmazonych policzkow,dodaje bulion i dusze pod przykryciem 2 godziny,zageszczam zeby byl

gulasz z piwem

szukajac pomyslu na dzisiejszy obiad a majac do dyspozycji piekny kilogramowy karczek wieprzowy trafilem na cikawy przepis rodem z Czech, polecam bo rzecz warta uwagi: GULASZ Z PIWEM -1 kg karczku lub lopatki -lyzka smalcu -2,3 cebule -250 ml bulionu(moze byc z kostki) -200 ml jasnego

orginalny gulasz wegierski!

skladniki na cztery porcje: -o,5 kg cebuli -2 duze zabki czosnku -80 deko wolowiny na gulasz w kawalku -10 deko tlustego boczku -3 lyzki stolowe , czubate, smalcu wieprzowego -2 lyzko stolowe, czubate,zmielonej papryki, slodkiej i ostrej , po czubatej lyzce stolowej -300ml bialego wina

Re: Jak robicie gulasz?

mama303 napisała: > najlepszy wołowy, ale wieprzowy też niezły. Ja daje trochę cebuli i sporo march > ewki, z przypraw paprykę słodką i ostrą. liść laurowy. i najlepiej pasuje wg mnie do kaszy jakiejkolwiek.

Re: polędwica wieprzowa

naoglądałam się rolad na jutjubie. zrobię ze szpinakiem - niech się dzieje co chce. mam nadzieję, że będzie można zjeść. jeszcze paczę jak to zawijać mam. trudno. najwyżej wyrzucę :P strogonow - gulasz? to nie tym razem ;) -- please, wait http://forum.nysa.pl/images/signatures/12716893984fd3b

Re: Wasze ulubione gulasze

Oryginalny, węgierski - z wołowiny, z "przyrumienioną" papryką, z galuszkami :) Ale wieprzowy, z cebulą, mocnym zapachem ziela angielskiego i zabielony śmietaną, do tego kasza gryczana i kiszony ogórek - też dobry :)

Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy.

zakupiłam dzisiaj 6 szt serc wieprzowych, zajrzałam tu przypomnieć sobie przepis zamierzam podać z kładzionymi kluskami :)

dania z dodatkiem smietany - czy wolno zamrozic ?

Zrobilam gulasz wieprzowy z pieczarkami, grzybami suszonymi i smietana. Moge go zamrozic ?

Re: ozorki wieprzowe-co zrobić?

Mozna zrobić gulasz na ostro ,do tego kasza i surówka z kapustki kiszonej. Albo ugotować krupnik z ryżem .POzdrawiam i smacznego.

Re: Ligawa wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa to bardzo delikatne (i suche) mięso, trzeba przyznać (kl1)... ale nie przesadzaj, że ligawka potrzebuje tyle smażenia... to nie łopatka, albo golonka :) mięśnie szynki są co prawda dosyć "zbite".. ale to chyba też kwestia stresu :) Pewnie wiesz, ze swinki mniej zestresowane

Re: Jki rodzaj mięsa na gulasz ?

Jezeli robie wołowy to z tzw forszlagu czyli antykrot,wysokie żebro róznie na to mówią inaczej jest to kotlet wołowy. Wieprzowy zaś z szynki ,Najsmaczniejszy jest mieszany ale to musisz najpierw podsmazyc wołowe mieso na gulasz jak troche zmiekną to wrzucasz obsmazone wieprzowe i dalej razem

Re: Jak robicie gulasz?

Tylko z kaszą - najchętniej gryczaną i ogórkiem kiszonym - wołowy wieprzowy lub z indyka. Uwielbiam to danie i moje dziecko też. -- "Moze kogos zainteresuje historia kobiety, ktora zostala matka jako dziecko a w momencie kiedy powinna ta matka zostac, zostanie babcia. Ku przestrodze oczywiscie

Re: gulasz z szybkowaru

Ja mięso trzymam zawsze dłużej. Polędwiczki wieprzowe 15 min (max 20, wtedy się niemal rozpadają). Żeberka ok. 40-45 min. Schab ok. 30 min. Wołowina 1 godz. minimum, lepiej dłużej. Rosół gotuję od wylezienia prztyka 30 min i wyłączam gaz.

Re: Porkolt czyli gulasz

A temu porkoltowi rzeczywiście jest wszystko jedno, czy wieprzowe, czy wołowe? I w jakiej to ma być postaci - jak na gulasz lub na ragu, czyli w kawałeczkach? Czy też - w co wątpię - mielone? -- http://i42.tinypic.com/33atlib.jpg "Jeżeli coś kompletnie przekracza ludzką wytrzymałość, należy

Gulasz z charakterem

Przepis ze strony Wielkie Żarcie. Zaintrygowała mnie nazwa "z charakterem". Zrozumialam, gdy spróbowalam gulaszu, rzeczywiści ma charakter, dzięki chili :)) Przepis (ja zrobilam z połowy, ale dla 2 osób to i tak było za dużo) 1 kg karczku wieprzowego (dałam szynkę) 1 kg cebuli ( zasada

Jaki jest WASZ przepis na:

gulasz wieprzowy? bo nie chce mi sie dzwonic do taty :P -- Blog Furii: KIEDY kobieta płaci na RANDCE?

Re: nie smiejcie sie, ale porady potrzebuje :gula

z kurczaka nigdy nie bedzie dobrego gulaszu!!!! gulasz tylko wołowy ewentualnie wieprzowy pozdrawiam

Re: ozorki wieprzowe-co zrobić?

No jak to - koleżanka/kolega pewnie z jukej pisze. Garbicz = garbage = śmietnik po ludzku. A w temacie - ja bym część zrobiła w sosie, część może w galarecie, część w gulaszu (z dodatkiem może żołądków kurzych).

gulasz z ozorków

błąd.. moja mama i 10-letnia corka natychmiast zgłosiły żadanie zrobienia gulaszu nie baczac na 30 st. upał ;) wiec piatkowy wieczór poświecilam na gotowanie:) Gualsz: 3 ozorki wieprzowe 2 cebule, 3 zabki czosmiu ziele angielskie, lisc laurowy, papryka słodka i ostra, sol, pieprz (gdy nei

Re: Pomysł na szynkę wieprzową pilnie potrzebny

gulasz z wołowiny-jak najbardziej z wieprzowiny jeszcze nie robiłam pomyślę,spróbuję

Re: Jki rodzaj mięsa na gulasz ?

ja polecam wieprzowe - jakąś karkówkę, czy coś, byle nie http://dookolamnie.pl/index.php/2010/08/15/wszystkie-grzyby-sa-jadalne/ grzyby

nie widziałeś w Niemczech mięsa na gulasz,

wieprzowa szynka i zrazowe wołowe, kupuję już pokrojone, nie chcę się bawić w krojenie.

co z szynki?

mam 60 dkg szynki wieprzowej i zero pomysłu na obiad. da się z tego mięsa zrobić coś innego niz gulasz?

Re: abc - gulasz

Ja gulasz najczęściej z wieprzowego robię: Drobno pokrojone kawałki mięsa wrzucam na suchą, rozgrzaną patelnię, bez soli i tłuszczu. Mięso na dość intesywnym ogniu zesmażam. Potem w zależności od tego czy mięcho jest tłuste czy chude to dolewam tłuszczu, zmniejszam ogień i wrzucam cebulę

Re: Skórki wieprzowe

sklepie tez widze skorki w ostrej octowej zalewie jak nasza galareta wieprzowa, tylko ocet jest juz zmieszany i zalewa jest polplynna. Swietne jako ostra zagryzka. Tu jest przykladowy przepis na gulasz ze skorkami. Jesli nie znasz angielskiego, moge przetlumaczyc

Re: Gulasz wieprzowy z podgrzybkami w sosie z zaj

Mniam, mniam, podobny gulasz robiłam w niedzielę - co prawda inne mięsko i inne grzyby. ale też pysznościowe było - pręga wołowa + maślaczki + cebula. Maślaczki z racji swojej śluzowatości pięknie zagęściły sos i danie było super. Też mam las pod bokiem, ale jakoś podgrzybków póki co nie ma

Gulasz wieprzowy z grzybami - pyszny dla 3-ch os.

50 dk mięsa wieprzowego 2 cebulki kilka grzybów suszonych, ulubione przyprawy 1 łyżka smietany 1 łyżka maki Grzyby namoczyć. Do naczynia włożyć pokrojone mieso, cebulę, przyprawy i posiekane grzyby - wszystko wymieszać, plać 1 szkl. wody z grzybów i gotowac przykryte 15 min na 80% mocy

Re: gulasz

0,5 kg mięska (wieprzowe lub drób). Ja biorę schab lub takie mięso co na steki, nie znam nazwy. kroję w kostkę rzucam na patelnię, przyprawiam pieprzem, solą, czosnkiem (sproszkowanym, unikam przypalenia) smażę 5 minut bez i kolejne 5 minut pod przykryciem na 2 minuty przed końcem smażenia