proszę o dobry praktyczny przepis na gołąbki
czy piec w piekarniku lub gotować w sosie jakim?
CZy moglibyście polecić mi wasz wypróbowany sos do gołąbków. Poproszę o
przepis Dziękuję
Wiele jest wątków, że ktoś jadł pyszne gołąbki, ale nigdzie nie mogę
znaleźć dokładnego przepisu, bardzo proszę o sprawdzony przepis :) Z
góry dziekuję!
--
Łucja 13.02.2008
proszę Was serdecznie proszę podajcie mi sprawdzony przepis na domowe pyszne
gołąbki tylko taki dokładny proszę bo ja trochę laik jestem
Poszukuję przepisu na takie oszukane gołąbki. Jadłam kiedyś i bardzo
mi smakowały. Robi się je z gotowanej kapusty, mięsa mielonego i
ryżu. Potem chyba piecze i dusi, albo odwrotnie ;) Nie ważne. Będę
wdzięczna za pomoc. Mam L-4 więc chcę się jutro obgotować na zapas
właśnie tymi gołąbkami
cześć, macie jakiś sprawdzony przepis-łatwy w obsłudze i pyszniutki?tylko z
sosikiem!
witam
poratujcie przepisem na jakieś "inne" gołąbki, zawsze robię takie standardowe
mięso mielone i ryż lub kasza gryczana, natomiast na święta chciałabym zrobić
jakieś inne, macie jakieś ciekawe pomysły?
znalazłam przepis na gołabki z kiszonej kapusy, ale nie mam takiej może
pokombinować
Szukam przepisu plus opis krok po kroku na gołąbki. chciałabym na takie z
farszem raczej zbitym nie z sypkim ryżem dużo mięska itd.
--
Naga przed Toba nie czulam wstydu. Tylko dlatego, ze cie pokochalam...
kochani, macie jakiś przepis, żeby je zrobić bez mięska, z samego ryżu,
najlepiej ciemnego, albo w jakiejś innej kombinacji? Patrzyłam na przepisy
wegerariańskie, ale tam nie ma nic normalnego, dla mięsożernych na diecie.
Dziś to gotowałem. Naprawdę fajny przepis. Trochę pracochłonny, ale efekty
znakomite :)
witam,
byłabym wdzieczna za podanie przepisu na gołąbki bezmięsne.czyli czym można
faszerować kapustę by danie było pyszne,sama mam tylko jeden pomysł: ciemny
ryż, pieczarki, słodka papryka i cebulka,czekam na smakowite propozycje
pozdrawaim
aga
Hej
Mam pytanie-prośbę...chciałabym przyrządzić coś z kapusty włoskiej-
bigos albo gołąbki, ani jednej ani drugiej potrawy jeszcze nigdy nie
robiłam, bo nie przepadam, ale teraz mnie naszło...jeśli macie jakiś
SPRAWDZONY przepis na jedno lub drugie danie, to prosze, krok po
kroku
Mam ochotę zrobić takie gołąbki.Przeczytałam kilkanaście przepisów,i
zupełnie nie wiem który wybrać,może ktoś ma sprawdzony
przepis,bardzo proszę podzielcie się doświadczeniem.
natknęłam się kiedyś na przepis... farsz jak na gołąbki wkładało się między
warstwy liści kapuścianych w blaszce keksowej... Niestety nie wiem czy piec
toto w piekarniku czy podlać wodą??? Sprawa dość pilna bo farsz już mam a
liście są zbyt małe na zabawę w zawijanie tradycyjnych gołąbków
chcę jutro zrobić gołąbki bez zawijania czy kapustę powinnam troszkę pogotować czy można taką surową wrzucić do mięsa, a jeśli miałby ktoś sprawdzony przepis to nie pogardzę wypróbowaniem go.Dziękuje
Czy ktoś zna przepis na gołąbki z kaszą manną? Podobno są to "gołąbki po
białostocku".
Ponieważ zbliża się Wigilia, proponuję przepis na gołąbki wigilijne:
http://www.przepisy.12com.pl/index.php/13/golabki-wigilijne/ gołąbki wigilijne
Jesienią zawsze chce się zjeść cos ciepłego a gołąbki to jedna z takich potraw.
Przepis tu
ake5.blox.pl/html
Witam !
Mam serdeczną prośbę. Rzucił mi się kiedyś w oczy przepis na takie niby
gołąbki z mielonego mięsa i kapusty pekińskiej - chyba pokrojonej i
wymieszanej z resztą składników. Nie mogę go znaleźc a miałabym ochotę toto
zrobic. Jeśli ktoś go zna będę wdzięczna za podanie i
niedawno dostałam przepis na takie gołabki , sa wyśmienite
1 kapusta słodka ok 2kg poszatkowana jak do bigosu (lekko posolić aby
zmiękła)
mięso mielone lub inne według własnego gustu,
ryż suchy
2-3 jajka
przyprawy
wszystko razem wymieszać, uformować kotlety (jak mielone), usmażyć na
podaje przepis, łatwy i co najważniejsze pycha bo mojej mamy
najlepsze gołąbki jakie jadłam. A więc kupujesz: ok.1,2 kg mięsa
mielonego najlepiej wieprzowo-wołowe, 0,5 boczku wędzonego, 2 duże
cebule, vegeta, ok.5 ząbków czosnku, dwie kapusty (takie bardziej o
stożkowatym kształcie
Macie jakieś przepisy, które są Waszymi przebojami? Dodam, że nie chodzi mi o
linki do googla, tylko jakieś Wasze hiciory. Kiedyś robiłam pieczone piersi
kaczki, ale wyszły okrutnie twarde. Całej kaczuchy nie piekłam, bo jest nas
dwoje i kto by to zjadł?
Może macie jakieś tajne sposoby, żeby
Chcę zrobić leniwe gołąbki,ale są rózne przepisy.Będę robić z
włoskiej kapusty i tu mam parę pytań do doswiadczonych w tym
temacie.Czy kapustę trzeba gotować?Czy ryż dać surowy czy ugotowany?
Ja znalazłam taki przepis,kapustę włoską pokroić drobno,1/2kg miesa
mielonego,1/3 szkl ryżu surowego
Kto zna przepis? Mam liscie kapusty pozostałe po zrobionych wczoraj gołąbkach
z ryzem i mięsem. Chcę je wykorzystac. Pamiętam tylko smak tych z kaszą i
serem (przepis był kresowy) ale nie znam przepisu. Pomożecie? ;)
Tak krótki przepis a tak dużo błędów.BRAWO!!!
--
Kościół katolicki najważniejszym artykułem pierwszej potrzeby
w Polsce.Zapewnia dostatnie życie oszustom .
bardzo proszę o podanie prostego przepisu na sos pomidorowy do
gołąbków. Jedne nadziane są mięsem i ryżem a drugie kaszą gryczaną i
mięsem. Nie wiem jak zrobić sos, a za godzinę będę miał wygłodzonych
kumpli na głowie. Niestety wyszukiwarka nie działa
Także w Ameryce, stuffed cubbage.
--
"Mądrej głowie dość dwie słowie".
Przepisy kulinarne są dłuższe.
Wyobraziłem sobie świnię łażącą na kurzych nóżkach...
--
"Mądrej głowie dość dwie słowie".
Przepisy kulinarne są dłuższe.
witam. zrobiłam gołąbki używając liści winogron z mojego ogródka. tak ja
podaje Pan MAKŁOWICZ zblanszowałam je w wrzątku a pogodzinie i tak liście są
tarde nie do przełknięcia natomiast farsz jest już za miękki. Co robie źle?
Znalazłam również inne przepisy z jakimiś liśćmi marynowanymi ale
.
stylzycia.newsweek.pl/golabki-przepis-magda-gessler-newsweek-pl,artykuly,279987,1.html
Nie wiedziałam np. że gołąbki dobrze najpierw obsmażyć. Spróbuję.
--
mieć w górze niebo a w sobie spokój...
Dlaczego? Bo to nie są kruki, ot co!
--
"Mądrej głowie dość dwie słowie".
Przepisy kulinarne są dłuższe.
)
granulat robimy jak w przepisie, ryż gotujemy, grzyby namaczamy i obgotowujemy
(pieczarki przesmażamy razem z cebulką). Jeśli nie było cebuli (bo wybraliśmy
z grzybami a nie z pieczarkami)- przesmażamy z czochem. Mieszamy wszystko,
dodajemy jajka, doprawiamy do smaku i pakujemy w kapuchę.
ja układam na
Przepraszam,że wyskakuję z takim pytaniem na forum dla koneserów, mam
nadzieję,że nikiogo nie obraziłam tym pytaniem.
Często korzystam z propozycji kulinarnych na tym forum i własnie odwazyłam
się żebym zrobic gołabki.
Mam oczywiście przepisy, ale będę je robić pierwszy raz. Czy możecie mi
Witam,
jutro robię gołąbki, mam ochotę zamiast ryżu dodać kaszę jęczmienną, czy ktoś
już tak próbował robić? bo nie wiem co z tego wyjdzie :-)
A może znacie jakieś inne przepisy z kaszą jęczmienną? np. kotlety lub tym
podobne.....
pozdrawiam
Ania
--
Jeśli chcesz znaleźć się w miejscu, w
no wlasnie sie dusza jak sie udusza to napisze jak mi smakije ;) nareszcie
przepis po chlopsku :) co gdzie i jak to lubie :)
kontakt : wiktorius1@o2.pl
No widzisz, w przepisach podają stanowczo za mało szczegółów. Dzięki! Wydrukuję sobie i włożę do książki kucharskiej. :)
Kiedys koleżanka poleciła mi alternatywę dla gołąbków, moze większość z was
zna ten przepis ale znajdą sie tacy dla których będzie to nowość i zarazem
ułatwienie bo gołąbki robimy ekspresowo. Otóż składniki do klasycznych
gołąbków zawijanych w liście kapusty i proporcje takie same (tzw. na
mam zadanie zrobienia gołabków bez mięsa. odpadają wszelkie kasze oraz
spreparowane "mięso" sojowe. myslalam o farszu pieczarkowo-grzybowym. czy może
ktoś ma sprawdzony przepis? zależy mi, żeby były intensywne w smaku, bo
jadałam tego typu produkcje np. z ryzem i warzywami i było to dla mnie nie
Jadam kiedyś takie i chce zrobić.Macie jakiś sprawdzony przepis?
Dziekuję serdecznie za wszelkie porady.
W moim przepisie było, żeby nalać tyle aż wszystkie będą zanurzone. A ja lubię dużo sosu, więc nalałam.
Teściwa gotuje dość smacznie, tylko też czasem za tłusto, jak na mój gust.
Ale gołąbki robi świetne i korzystam z jej przepisu zawsze, bo w dodatku bardzo
prosty i szybki jest.
Piekłam też przez dość długi czas sernik z jej przepisu, ale w GP
znalazłam "sernik pani Krysi" i teraz tylko ten
heja mamy w domu słój liści winogron przywiezionych z grecji. z opisu wynika
ze sa tyklo i wyłącznie w solonej wodzie. natomiast nie wiem czy do słoja
trafiły jako totalnie surowe, czy też już może sparzone, lub może ugotowane???
w przepisie na greckie gołąbki w liściach winogron
Znalazłam w GP fajny przepis na gołąbki ziemniaczane , ale mam pytanie natury
technicznej:) Czy można owe gołąbki odgrzać na drugi dzień na patelni? Innym
sprzętem typu piekarnik czy mikrofala nie będę dysponować , bo jadę
na "wichurę" :) Wiem , że można je pokroić , ale wolałabym aby
opowieść, jak to w jego domu w wielkiej
beczce kisiło się kapustę na zimę, na dno kładąc jedną wielką całą
głowę z przeznaczeniem na wigilijne gołąbki właśnie. Gadał o tych
gołąbkach przez całe lata i gadał, ale pogodziliśmy się z myślą, że
już nigdy tego rarytasu nie spróbujemy, bo i skąd w
proponuję włoską kapustę zamiast białej-szybciej i wygodniej a co za
aromat.Niewykorzystaną resztę kapusty również mielę i dodaję do
mięsa i ryżu.Zalewam bulionem z przecierem pomidorowym, potem możesz
jeszcze zagęścić sos mąką i do piekarnika.Zamiast pomidorowego można
zrobić grzybowy a zam
Przecież jajka są w środku !
Ile tego ryżu ? - normalnie , jak do gołąbków ?
Ja robię gołąbki z kaszą i też spróbuję Twego przepisu.
Kurczę, wydaje mi się, że w GP widziałam taki świetny przepis na gołąbki z
ziemniakami. I nie moge znaleźć - Ktoś pomoże???
hahaha u mnie też były gołąbki. Mój przepis:
1 kapusta
1kg mięsa mielonego
2 torebki ryżu
4 cebule
3-4 ząbki czosnku
2 jajka
sól, pieprz,
Całość wymieszać i zawinąć w obgotowane liście kapusty. Wkładam do brytfany i pakuję
na co najmniej 1,5 godziny do piekarnika.
Już gotowe polewam
;) właśnie robię te gołąbeczki tylko sobie przepis trochę zmodernizowałam i dodałam kaszy kukurydzianej i jajko jeszcze ;) pieką sie i pięknie pachna dziekuje za przepis :)
czasie chłop powie: „Sam zrobię gołąbki!”. Do siostry swej, takoż lwowianki, pojedzie i przywiezie szczegółową instrukcję:
Nagotować ryżu na gęsto, ale na taki dość twardawy
Uwarzyć garnuszek mocnego bulionu
W wielkim rondlu upichcić pokrojone w kostkę mięsa: łopatkę wieprzową, boczek
jest takie samo jak surowe kotlety mielone (mięso, jajko, cebula, bułka, przyprawy). A po sąsiedzku, na tej samej stronie, jest przepis na "Gołąbki z białej kapusty z masłem i tartą bułką" i nadzienie stanowi farsz z posiekanej kapusty, tłuszczu, jajka, bułki, cebuli i przypraw. Taka kapusta
Priszczilla , ja Ci jeszcze polecę, jeśli robisz jakieś danie pierwszy raz, sprawdzić, czy jest w videoblogach na youtube. Przed pierwszymi gołąbkami chyba z piętnaście filmików obejrzałam :D
Sam przepis nie pokaże, jaka ma być konsystencja, czy jak zwijać, jak lepić, jak kroić - filmiki bardzo
Oto moj przepis na szybkie i naprawde przepyszne golabki:
Potrzebne nam bedzie:
0,5 kg miesa mielonego
1 torebka ryzu
1 glowka bialej kapusty
1 niewielka cebula
koncentrat pomidorowy
smietana 18%
2 kostki rosolowe
ziola prowansalskie
Sposob przyrzadzenia
Gotujemy ryz, po
Chyba pierwszy raz tu piszę więc się grzecznie witam.
Ze mnie nędzna kucharka ale porządna wielbicielka cebuli, najchętniej surowej :) Znalazłam ostatnio przepis, który mnie zafascynował i chyba nawet moje kuchenne lenistwo mu ulegnie:
Przepis
Z tego przepisu korzystałam wiele razy, "gołąbki" zawsze wychodziły bardzo
smaczne. Dawno nie robiłam, dobrze że mi przypomniałaś, przepis mam już ze 12 lat.
1,5 kg białej kapusty
1-2 cebule
0,5 kg mięsa mielonego
1 szkl surowego ryżu
2 jajka
sól, pieprz
Kapustę drobno poszatkować
obieranych ze skórki
wiśni/czereśni oraz tytułowe gołąbki z brukselki.
Czy macie jakieś podobne pomysły?
Będę wdzięczna :)
--
Antoni
Franciszek
Ignacy
Nigdy nie muszę tłuc liści kapusty tłuczkiem, ani nigdy nie obwiązuje gołąbków
nićmi.
Po co to wszystko? A kotletów z kapustą nie nazywajmy gołąbkami. Przepisów na
kotlety z kapustą jest od groma.
Na pewno, zrobienie gołąbków wg. przepisu Daxter, zajmuje mniej czasu, niż tradycyjne.
Starcie ćwiartki kapusty na tarce trwa krócej, niż parzenie całej kapusty i oddzielanie
pojedyńczych liści.
Świetny pomysł dla dzieci, które liść kapusty, najczęściej odrzucają. Fałszywe gołąbki są
podobne
Przepis mówi, żeby do mielonego mięsa dodać SUROWĄ kapustę i SUROWY ryż. Czy to się potem udusi do miękkości? Czy jednak chociaż ryż podgotować chwilę?
I jeszcze jedno: na razie muszę ominąć jajka w porcji dla syna, czy mogę dosypać mąki kartoflanej? Zlepi się toto? Czy muszę iść po przepiórcze
, regionalne wersje przepisów, nie tylko na gołąbki. W każdym razie Polska jest trochę większa niż okolice Przemyśla. Rozstrzygać co było w Polsce wcześniej - ryż i pomidory, czy gołąbki nie ma sensu. W każdym razie najstarsze przepisy na gołąbki z jakimi się zetknęłam, to mięso z ryżem i pomidorowy sos
Mam tylko malutkie pytanko: ten ryż to ma być suchy czy ugotowany?
Pytam bo czytałam kiedyś podobny przepis, ale robiło się go z suchego ryżu, a
gołąbki dusiły się około 2 godzin ...
liść kapusty, najczęściej odrzucają. Fałszywe
> gołąbki są
> podobne do kotletów mielonych, które dzieci raczej lubią zjadać.
>
> Ja zostaję przy tradycyjnych (teraz jestem mądra, bo dzieci się usamodzielniły
> i czasu
> mam dosyć :-) ) Ale, gdybym znała ten przepis
...Alsma, na mailu masz też przepis na babcine gołąbki.
--
.--. .- .-. -- . ... .- -.
do serca przytul psa.........
Może być dobre .
Kapustę lubię , mięso też ...
Wypróbuję :)
Dzięki za przepis .
Rozlecą się?
--
"Mądrej głowie dość dwie słowie".
Przepisy kulinarne są dłuższe.
kolezanka w pracy przyniosła dzisiaj przepis na troche inne gołąbki.. i narobiła mi
smaka :D.. postanowiałm wypróbowac ale jak zwykle najpieriw przeszukałam galerię czy
jest cos na ten temat.. no i bylo
skusiłam się raz i zrobiłam według ww przepisu , zjadłam bo zjadłam , nic
nadzwyczjnego.
Prawda ? Po prawdziwych lwowskich gołąbkach nic już nie przechodzi. Ich natura na to nie pozwala. Chyba jednak Inna ma inny (sic) przepis.
Gołąbki
500 g mięsa milonego z indyka (lub innego dozwolonego)
mały kalafior
1 jajko
1 biała kapusta
sól
pieprz
cebula (1 mała albo pół dużej)
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka maizeny
kostka bulionu warzywnego
kalafior gotujemy na pół miękko. Kapustę
nie. w żadnym ze znalezionych przepisów nie było.
powinnam?
--
Świata stan psychiczny
Czy ja moge moj przepis? :)
Mieso mielone zmieszane z ryzem (proporcje wg uznania). Tym nadziewamy sparzone
liscie kapusty, zalewamy woda, gotujemy. Po jakims czasie (wg uznania :) )
dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy, na koniec zasmazka i gotowe
mruwa9, a skąd jesteś? I co się "u Ciebie" robi z gołąbkami?
Pytam, bo już widziałam nie raz, że ile regionów, tyle przepisów na gołąbki.
W moich stronach nadziewa się je ryżem i mięsem i dusi. Ale wiem, że w innych regionach nie dodaje się ryżu, na przykład.
Ja moje jednak najpierw gotuje
wejdz na forum kuchnia -bigos lub golabki prosze o przepis--
odpowiedz franka, tam dalam przepis na golabki troche
inaczej,,sprobuj
przepis), żeby dziecinne liście beztrosko odrzucać i zawijać dorodne, dorosłe gołąbki i żeby nikt nikomu zawistnie w talerz nie zaglądał, czy mu się gołąbki większe nie trafiły.
-----
"Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
(aut.: ToJaJurek)
Grochalciu ja też na pewno spróbuje nowego przepisu :) brzmi apetycznie :)
Anulka ale mi narobiłaś smaka...szkoda, że nie mieszkasz gdzieś w pobliżu już
był u Ciebie była :) a wiesz ciężarnej się nie odmawia :)))
no i pięknie zrobiłam się głodnaaaaaaaaaaaaaa
Gorąco Was namawiam: wsuń trzy dorosłe, Koledze M. daj cztery, a naleśnikami głowy sobie nie zawracajcie. Nic nie mów, póki nie spróbujesz, a jak spróbujesz, opisz.
A co to za pomysł z dziecinnymi gołąbkami? Jak dziecko jest już na tyle duże, że w ogóle może dostać gołąbki, to bez problemu
Dzisiaj sobie przypomniałam o tym przepisie. Gołąbki udusiłam w sosie grzybowym i
wyszły pyszne. I co najważniejsze sie nie rozpadły. Następnym razem spróbuję zrobić z
mięsa drobiowego.
--
"Because murder is more fun away from home"
Dziś były na obiad, bardzo fajny przepis dla ceniących prostą i smaczną kuchnię.
Wchodzi na stałe do menu.
Nie powiedziałabym aby to były szybkie gołąbki .
Od lat robię tak samo .
U mnie w pracy , krążył kiedyś przepis na szybkie gołąbki .
Chodziło tylko o to , że farszu nie zawijało się w liście kapusty ,
tylko wykładało się nimi garnak , nakładało farsz i przykrywało
kolejną warstwą liści
Szukam przepisu na gołąbki pieczone w piekarniku. Są wyśmienite. Do tej pory
przygotowywałam tradycyjnie czyli gotowałam w garnku ale to zajmuje zbyt
dużo czasu.
Pozdrowienia.
bulinem, dodajesz koncentrat....
to tak w skrócie :)
dokładne przepisy ponizej
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19328568&v=2&s=0
Łał, się zdziwiłam. Jak byłam młoda, ambitna i zakochana w mięsożercach (aczkolwiek po jednym naraz, żeby nie było) robiłam niemal identyczne gołąbki i nawet nie wiedziałam, że one są po lwowsku. Przepis był rodzinny, a nikt ze Lwowa nie pochodzi. Może po lwowsku to ze skwarkami, bo u nas się
nie przejmaj.
Myślę, że gołąbki wg przepisu Damy po prostu musza być dobre, w końcu od tego jest Damą, no nie?
Ja się też natchłam i zrobię wegetariańskie niebawem. Aczkolwiek dopiero, jak się znajda towarzysze do jedzenia, bo dziecka gUpie bardzo w tym kawałku.
>
>
--
"Kocice
Co prawda moja wersja gołąbków jest - hyhy - lepsza, ale podzielam i doceniam jedną, fundamentalną kwestię w tych lwowskich - uważam za kulinarną pornografię serwowanie gołąbków w sosie pomidorowym. Pomidor do gołąbka pasuje jak JPZ* do czegokolwiek.
*JPZ - Jarosław Polskę
Ja zrobiłam w weekend z kapusty pekińskiej i mielonej piersi indyczej. Mięso
0,5kg z jajkiem, cebula, koperek, pieprz, sól, mazeina (łyżeczka czubata) i
wkroiłam posiekaną resztę kapusty, co mi została, oczywiście zblanszowane liście
w osolonej wodzie. Porcje zawinęłam w kapuście i udusiłam w fol
Jeśli ktos mieszka w DE lub ma tam kogoś to w sklepach tureckich sa
takie liscie już zamarynowane /wystarczy wypłukac/ Ja zawsze
proszę,żeby mi ktos przywiózł,jak tam jedzie.W przepisach
zamieściłam kiedys przepis na sos cytrynowo-jajeczny do tych
gołąbków.Ktos podał tez na nie przepis
Piegusku, ale narobiłaś mi smaka. :)
A mozesz zdradzić przepis na tę suróweczkę? Tak apetycznie wygląda, że mmm... Aż mnie do kuchni
ciągnie. :D
Robię gołąbki z przepisu z "Kuchni polskiej"
Do ciepłego, podgotowanego ryżu dodaję surowe, mielone mięso i przyprawy
(sól, pieprz, przysmażomą na złoto cebulę). Niegdy mi się nie rozlatywały.
a czy zamiast maizeny mozna mąkę kukurydzianą???
--
http://straznik.dieta.pl/
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=16164c272f91b1f25.png
SUWACZEK MĘŻUSIA, ALE JESTEM Z NIEGO DUMNA!! JA DLA TOWARZYSTWA Z
NIM DUKANUJĘ:):):)WE DWOJE RAŹNIEJ- od 21.06.2010
Ależ Scoutku, te gołąbki to naprawdę nie są żadne mecyje do zrobienia, tyle że pracochłonne.
Ja wprawdzie ani jednego gołąbka w życiu nie zrobiłam, ale to tylko dlatego, żeby mąż mój, którego kocham nad życie, mógł trwać w przekonaniu niezłomnym, że jest mistrzem niezastąpionym, bez którego
Tak, dałam jajko i surowy ryż :) Zagadka rozwiązana ;) Chociaż zdziwiona jestem, bo przepis wziełam ze strony, na której były zachwalane ;)
Dziękuję za wasze przepisy, na pewno skorzystam