Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Torcik makowy z kajmakiem

Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

aguzja

Aga, proszę przeczytać pod pierwszym zdjęciem.

2018/03/24 11:39:19

Gość: Aga, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Jaki rozmiar foremki?

2018/03/24 10:26:03

aguzja

Marta, maku niemielonego uzywamy taką samą ilość, czyli 170g. Gotujemy, odciskamy i mielimy.

2018/03/02 23:17:40

Gość: Marta, 213.77.92.*

Zasadnicze pytanie: ile będzie ważyć taki nasiąknięty i odciśnięty mak dodawany do ciasta??? Pytam, bo mak mam cały i muszę go ugotować i zmielić samodzielnie.

2018/03/02 19:34:26

aguzja

Również ślę serdeczności :)

2018/01/16 14:41:20

Gość: , *.play-internet.pl

Rozumiem dzieki za odp. Pozdrawiam

2018/01/16 14:23:46

aguzja

Witam, nie będzie ok. Sama żelatyna nie wystarczy, masa będzie zdecydowanie za słodka. Trzeba dokupić mascarpone.

2018/01/16 12:24:26

Gość: , *.play-internet.pl

Witam, wychodzi na to ze zostanie kremowka i pol puszki masy kajmakowej, wiec zeby sie nie zmarnowalo, zrobie podwojna porcje masy tylko takie pytanie czy zamiast serka mascarpone moge dodac troche zelatyny i tez bedzie ok czy lepiej dodac drugi serek mascar.?

2018/01/15 22:22:41

aguzja

Agnes834,-bardzo się cieszę :) Również ślę serdeczności!

2018/01/01 21:04:50

agnes834

Torcik idealnie sprawdził się na świątecznym stole. Na pewno będę wracać do tego przepisu. Dziękuję i pozdrawiam :)

2018/01/01 20:13:32

aguzja

Amelka, jeśli był rzadki tzn. że za krótko ubijany. Powinien powstać gęsty krem, choć w lodówce jeszcze stężeje.
Dziś robiłam ten krem z podwójnej porcji. Pięknie ubił się na sztywno.

2017/12/23 18:45:22

Gość: amelka, *.dynamic.mm.pl

Zrobiłam to ciasto ale nie wiem czy ten krem stęzeje.

2017/12/23 15:52:24

aguzja

Tak, wszystko bardzo dobrze się ubija. Należy tylko pamiętać, by wszystkie składniki były bardzo dobrze schłodzone.

2017/12/14 16:13:06

Gość: , *.kolporter.com.pl

Czy krem ubije się na sztywno gdy wrzucę wszystkie składniki jednocześnie? Zwykle przy kremach z mascarpone i śmietany ubijałam osobno składniki i łączyłam je mieszając delikatnie łyżką, ale nie mam doświadczenia włączeniu dodatkowo z karmelem. Czy mimo połączenia składników od razu śmietana ubije się na sztywno?

2017/12/14 15:20:15

aguzja

Agata, podałam przy składnikach. 21x21cm albo tortownica o śr. 23 cm.

2017/12/10 22:48:35

Gość: Agata, *.adsl.inetia.pl

Jakich wymiarów ma być foremka? :)

2017/12/10 21:35:49

aguzja

Milka, jeśli chodzi o mrożenie to byłabym sceptyczna. Biszkopt jest bardziej wilgotny niż tradycyjny, bez maku. Obawiam się, że po rozmrożeniu może być bardzo mokry.
Można go upiec 2-3 dni wcześniej. Całe ciasto też dobrze się przechowuje. U mnie stało w lodówce 5 dni.

2017/12/02 19:58:47

Gość: milka, *.dynamic.gprs.plus.pl

Ile wcześniej mogę upiec biszkopt makowy? I czy ewentualnie można taki biszkopt zamrozić?

2017/12/02 19:39:29

Gość: Katalog Smaków, *.dynamic.chello.pl

Hej :) Serdecznie zapraszamy do rejestracji na www.katalogsmakow.pl - promujemy przepisy blogerów zupełnie za darmo! więc nie czekaj i już dziś zyskaj nowych czytelników i fanów! :)

2017/11/30 15:52:22

aguzja

Karolina, Wiśniówka, Rum.

2017/11/30 15:23:41

Gość: Karolina, *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

Witam. Czy zamiast Amaretto do ponczu mogę dodać jakiś inny alkohol?

2017/11/30 11:22:45

aguzja

Kasia, tylko zalewamy wrzątkiem. Proszę zwrócić uwagę, by był to mak mielony.

2017/11/29 21:33:08

Gość: Kasia, *.box3.pl

Ten suchy mak gotujemy czy zalewamy wodą?

2017/11/29 19:41:02

aguzja

Pucka_as. Nie masę makową z puszki tylko mak mielony. To jest normalny sypki mak, ktory nie wymaga już mielenia. Na opakowaniu będzie pisało "mak mielony"

2017/11/29 19:21:37

Gość: pucka_as, *.play-internet.pl

Czy to mase makowa trzeba zalac wrzątkiem i odcisnac?

2017/11/29 18:55:49

Gość: Paulina, *.cnet.gawex.pl

Wygląda naprawdę pysznie! Kto by pomyślał, że jest tak prosty w przyrządzeniu :)

2017/11/29 13:44:30

Gość: 6niebo, *.centertel.pl

wygląda przepysznie, musi smakować bosko!

2017/11/29 11:50:47

aguzja

Magdalena, tak, masa kajmakowa też.

2017/11/29 10:57:49

Gość: madalena, *.adm.uni.wroc.pl

Czy masa kajmakowa też ma być mocno schłodzona.

2017/11/29 10:49:02
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt