Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Sernik z brzoskwiniami

Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

milk_chocolate84

wierzę ;)

2012/10/06 14:45:09

Gość: , 82.246.156.*

Uwielbiam ten sernik ,tylko ze ja go robie z wisniami drazonymi i uwierz mi jest wysmienity
Pozdrawiam.

2012/10/06 14:41:39

milk_chocolate84

uwierz mi że z pewnością pieczony w sposób jaki podajesz, na pewno nie był po takim czasie surowy. No chyba że masz jakiś wybitny piekarnik ;)
Sernik zwykle kiedy kończy się piec wydaje się wciąż niedopieczony, lekko się trzęsie, ale po wystygnięciu tężeje. Ważne że się udał i smakował :) Kolejnym razem zaufaj przepisowi i piecz według wskazanego czasu, na pewno się uda :)
Pozdrawiam

2012/04/11 20:42:05

Gość: m, *.adsl.inetia.pl

Ciasto wyszło doskonałe! Właśnie o takie mi chodziło, delikatne, rozpływające się w ustach... :D Jedyny szkopuł w tym, że piekłam je... ok 2,5 h! 180 st, grzanie góra, dół, a ciasto wciąż było surowe... :(

2012/04/11 18:42:53

Gość: m, *.adsl.inetia.pl

ok, dzieki, to juz wiem. Dam znać czy wyszło... ;)

2012/04/03 16:00:28

milk_chocolate84

Proszku budyniowego powinno być na 0,75ml mleka, one się zwykle familijne nazywają, XXL czy coś podobnego, ale rozpuszczasz w połowie szklanki, tak jak jest podane w składnikach w przepisie.
Pytaj, pytaj.. kto pyta nie błądzi :)

2012/04/03 15:24:31

Gość: m, *.adsl.inetia.pl

Dzieki za odpowiedź. Ale chodzi mi też o ilości. Ile mleka na opakowanie budyniu, 0,75 l czy pol szklanki? Moze moje pytanie jest denne, ale w wypiekach jestem poczatkująca i muszę mieć wszystko dokładnie wyjaśnione. :) Pozdrawiam.

2012/04/03 14:58:37

milk_chocolate84

"..W osobnym naczyniu wymieszać mleko z budyniem, dodać do masy serowej..", czyli po prostu wymieszać proszek budyniowy w mleku i dodać do sera :)
Pozdrawiam i życzę udanego wypieku :)

2012/04/03 13:52:05

Gość: m, *.adsl.inetia.pl

Czy mogłabyś wytłumaczyć o co chodzi z tym budyniem? Dodać go do pół szklanki mleka (wg Twoich składników na mase), czy przygotowac wg przepisu na opakowaniu i dodać do masy?

2012/04/03 13:33:50

milk_chocolate84

Wesołych Pieczareczko! :)
Smacznego serniczka :)

2011/12/23 20:29:20

pieczarka_mysia

Zrobilam sernik z Twojego przepisu! :) wyszedl bamastycznie pyszny! :)
Wesolych Swiat Kochana ;*

2011/12/23 19:57:54

Gość: Miras, 89.230.84.*

zobacze co to za cudo, ale mam nadzieje ze bedzie pyszny....pozdrawiam

2010/12/19 15:33:18

milk_chocolate84

Cermallina, cieszę się niezmiernie że przypadł Wam do gustu :) Pozdrawiam :)

2010/08/15 22:48:52

carmellina

Rewelacyjny! :* Hit rodziny, serdecznie dziękuje za przepis :)
seventhheaven.blox.pl/2010/08/Sernik-z-brzoskwiniami.html

2010/08/15 22:03:14

milk_chocolate84

No właśnie ta beza pierwszy raz taka ładna wyszła :) Z reguły opadała, ale już wiem gdzie tkwił błąd. Po prostu za krótko miksowałam białka z cukrem. Ale teraz już wiem że trzeba trochę cierpliwości i beza wychodzi wzorowo :)

2010/04/08 15:54:20

spencer2

Ja ten sernik odkryłem całkiem niedawno.. Wypróbowałem i...mmm..od razu stał się jednym z moich ulubionych..
Z tym, że Twój serniczek jest o niebo ładniejszy, od mojego.. Mrrr taka gruba beza.. Cudowny..

2010/04/08 15:32:17

milk_chocolate84

Anytsujx, ja uwielbiam kokos :) A za taki przyrumieniony, aromatyczny to bym życie oddała ;)
Carmellina, no właśnie to jest w nim fajne, że jest taki delikatny i kremowy.. a dodatkowej lekkości nadaje mu ta pianka na górze.
Wiosenko, ja już nie pamiętam kiedy zrobiłam pierwszy sernik, ale nie wiedzieć czemu mało ich było w moim życiu. Chyba pora to nadrobić :)

2010/04/08 14:43:20

anytsujx

Ślicznie Ci wyszedł, ten sernik jest moim ulubionym, robię go bez kokosa, w tym roku na Święta piekłam inny sernik z przepisu od Ivon, ale z brzoskwiniami, zawsze u nas króluje...., pozdrawiam wiosennie :))

2010/04/08 13:49:12

carmellina

Wygląda tak.. lekko, nie lubię ciężkich serników, a na ten bym się skusiła na pewno :D

2010/04/08 13:43:14

wiosenka27

Do sernika z brzoskwiniami podchodzę z sentymentem poniewaz byl to pierwszy sernik jaki zrobiłam w życiu:) A twój jest śliczny:)

2010/04/08 12:55:31

milk_chocolate84

Gosiu, ja nie wiem ile razy pod rząd musiałabym zrobić ten sernik aby mi się przejadł ;) Póki co robię go w bezpiecznych odstępach aby do tego nie dopuścić :)
Poświatko, podobno bardzo dobra jest też wersja z ananasami :)

2010/04/08 10:20:47

poswiatka

Mlask, serniki z brzoskwiniami rządzą! :-) Pysznie wyszedł. :-)

2010/04/08 10:01:49

gosiaa99

Bardzo ładny serniczek, w tamtym roku robiłam bardzo podbny często..ażmi się przejadł :))

2010/04/08 04:48:51

milk_chocolate84

Znalazłam :) Bardzo apetyczny :) Zauważyłam że u mnie jest więcej składników płynnych w masie serowej co pewnie powoduje że masa nie jest zbita, tylko taka .. leciutka.. ;) Ale ten Twój też bym z chęcią spróbowała bo takie tez bardzo lubię :)

2010/04/07 23:46:02

katarzyna_sar

Bardzo fajny sernik, apetycznie wygląda. Ja też robię podobny, możesz znaleźć przepis na moim blogu, pozdrawiam:-)

2010/04/07 23:32:39
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt