Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: aga, *.v4.arkomnet.eu

Jeszcze nigdy w życiu pączki mi nie wyszły jak trzeba, w tym roku spróbuję Twojego przepisu.

2017/02/09 18:38:53

dagmara_65

Gościu nie ma to jak własny wypróbowany sposób na pączki :)
gosia199 dzięki za przemiłe słowa :)
maciejNZ zwykle 1 torebka drożdży suszonych (7g) = 25g drożdży świeżych. Ta porcja wystarczy na 500g mąki. W moim przepisie użyłam 50g drożdży swieżych, więc przeliczając potrzebujesz 14g drożdży suchych.

Pozdrawiam Was cieplutko:)

2016/06/21 11:52:29

Gość: maciejNZ, *.dial.dyn.ihug.co.nz

Witam,
mieszkam w Nowej Zelandii i nie mogę dostać świeżych drożdzy. Są tylko suche. Proszę powiedzieć ile potrzebuję suchych drożdzy na 600g mąki?
Pozdrawiam

2016/02/05 06:08:48

Gość: gosia100, *.adsl.inetia.pl

Pączki wyszły rewelacyjne, z białymi obrączkami:-) Super przepis

2013/02/07 18:48:53

Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl

wyglądają pysznie ,a sposób wykonania podany doskonale- ja robię pączki na budymiu- gotuje go,itd itp i wszystkim smakija a smażę wyłącznie na plancie!

2013/02/01 00:39:31

dagmara_65

Gościu dzięki i pozdrawiam :)

Ewuniu dzięki za miłe słowa :) A wiesz... ja kiedyś też obawiałam się robienia pączków po pierwszej nieudanej próbie i całkowicie zdałam sie na Mamę. Ale po wielu próbach podchodzę teraz do ich smażenia na luzie, wreszcie mi wychodzą takie jakie chcę i okazuje się, że nie jest to takie trudne :). Trzeba trochę praktyki, jak we wszystkim zresztą.

Ewuniu może i jest tak jak piszesz, że niedaleko, to tak sobie myślę, że byłaby okazja na taki prawdziwy poczęstunek i pogaduchy, ale póki co, to proszę częstuj się wirtualnie :)

Talerzy wraz z filiżanką kupiłam jakiś czas temu całkiem za tanie pieniądze w sklepie "wszystko za 4zł" czy coś w tym rodzaju.
Pozdrawiam Cię serdecznie :)

2012/02/29 17:10:05

Gość: Ewa smaczniutkie.pl, *.adsl.inetia.pl

Ja o swojej próbie smażenia pączków to nawet nie wspomnę:) To była jedna katastrofa. Za to na Twoje dzieło Dagmaro patrzy się bardzo przyjemnie, aż chciałoby się spróbować.
Może mieszkasz niedaleko mnie ...:) Dagmaro bardzo podoba mi się Twój biały talerzyk :)

2012/02/26 21:55:21

Gość: obraczki, 78.9.44.*

Ale apetyczne pączki. Mniam mniam.

2012/02/25 18:52:55

dagmara_65

Dziękuję Wam serdecznie za miłe komentarze i pozdrowienia :)
Cieplutko Was pozdrawiam :)

2012/02/25 17:03:33

asialc1

Wyglądają bajecznie :-) Wielkie dzieki za cenne rady/
Buziaki :-)

2012/02/24 13:25:49

medjugorie

Bezcenny, genialny wpis. Teraz trzeba to wypróbować w praktyce mimo iż od tłustego czwartku już troszkę minęło ...

2012/02/24 13:17:50

zawsze.oliwek

faktycznie luksusowe:) i jakie cenne rady :) brawo! i

2012/02/22 19:54:36

agattekh

Pączki pierwsza klasa, aż ślinka leci :-)

2012/02/20 18:32:13

izaa_a

co tu dużo pisać są idealne!!!!

2012/02/19 20:59:34

zauberi

śliczne pączki :), bardzo puchate. A co do sposobów na obrączki to chyba przykrywanie rondla nie ma nic do rzeczy, ja robiłam w tym roku pierwsze pączki, nic nie przykrywałam ani przed, ani w trakcie smażenia a i tak wyszły piękne obrączki :)

2012/02/19 17:24:12

judik1119

Pyszne Ci wyszły te pączusie:) Ostatnio też królowały u mnie na blogu i udało mi się nawet mieć jasną obrączkę:)

2012/02/19 16:56:17

jolantaszyndlarewicz

Oj pączucie i u mnie były na Tłusty czwartek ...naprawde smaczne wysżły ...chętnie poczytałąm porady dotyczące ciasta pączkowego, jak i samego smażenia. Przyznam jednak, ze ja smażyłam bez pokrywki i też wyszła mi obwódka:) pozdrawiam

2012/02/19 12:48:46

alebabka77

Piękne :) Po takim opisie to może i ja się skuszę, bo jeśli chodzi o pączki to już się trochę poddałam.

2012/02/19 12:47:31

margot11

wyglądają idealnie, pysznie i luksusowo

2012/02/19 12:37:44

majanaboxing

Wyglądają pięknie. Idealne pączusie :).
Ja robiłam też, swoje pierwsze, ale była radocha. Pyszne wyszły:)
Pozdrowienia.

2012/02/19 11:22:10

kaspiecze

wspaniałe! a rady bardzo cenne, zapisuję

2012/02/19 11:17:33
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt