Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Aby dodać komentarz na tym blogu, musisz się zalogować. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

olciaky

Polko- haha. a wiesz ile ja sie nad nią napracowałam??... :P

konsti.apparecchiamo - no to świetnie:))


N_ino- bardzo mnie to cieszy:)

Kabamaigo- :)) widziałam,wybaczam.

Tilli- to fakt,do spodu też ja mam jedno małe ale.. ale.. no właśnie:) kiedyś spróbuję z innym :)),cieszę się ,że smakowało.
Pozdrawiam was cieplutko.

2009/10/24 15:33:28

tilianara

I sernik i rogaliki wykonane :) Sernik pierwsza klasa, no może poza spodem, który nie przypadł nam do gustu, ale ta masa serowa z ubitą śmietanką wyszła jak ptasie mleczko mmmmm bajka :) A rogaliki ogromnie relaksujące :)
Dzięki za smakowite propozycje :)

2009/10/14 09:12:49

kabamaiga

ja też dołączam z rogalikami - Olciaku to w ramach przeprosin za nieudane wspólne pieczenie

2009/10/11 22:35:53

n_ina

zrobiłam i ja :)

2009/10/11 21:19:06

konsti.apparecchiamo

Melduje poslusznie, ze zrobilam rogaliki... Bardzo smaczne! dziekuje za przepis i za wspolne pieczenie.
Pozdrawiam serdecznie.

2009/10/11 11:48:28

zawszepolka

ta instrukcja mnie rozlozyla na lopatki:D CUDNA jest :DDDD

2009/10/09 17:30:20

olciaky

Ewelosko- hehe no namotałaś,ale zrozumiałam- jakoś!:D
Cieszę się bardzo,że zrobiłaś
:D!


Majanko- widziałam,widziałam pięknie ci wyszedł,cieszę się ,że smakował,nawet nie wiesz jak:)..

2009/10/09 15:55:51

majanaboxing

Olcik, zrobiłam serniczek :) Już mam na blogu :) Jest wspaniały, dziękuję za przepis! :)))

2009/10/08 15:37:40

ewelosa

zrobiłam rogaliki - są przepyszne

dziękuję za wspaniały przepis

2009/10/08 13:55:32

ewelosa

Olcik ja przemieżyłam kiedyś paczuszkę suchych drożdzy i było w niej 2,5 łyżeczki a opakowanie ważyło 7g co odpowiada 25 g świeżych. Więc 1 łyżeczka instant to 10 g świeżych a na moich miarkech łyżeczkach napsane ze 1 łyżka to trzy łyżeczki więc dam 30 g :).

Ależ namotałam co :D:D

2009/10/07 18:41:47

olciaky

Wiosenko- podziwiałam je już kiedys,ale nie wczytałam się dokładnie w przepis ,więc sądziłam ,że zrobiłaś według trochę innego przpepisu:) A tak,proszę;) A to ci niespodzianka!:D

2009/10/07 17:46:11

olciaky

Mafilko- naprawdę? :D

2009/10/07 17:45:08

olciaky

Ewelosko- słuchaj,2 łyżeczki suchych=7g suchych=2,5 dkg świeżych

2009/10/07 17:44:48

ewelosa

Olcik ja mam drożdze świeże to ile mam ich dać? w przepisie jest łyżka suchych . A łyżka to trzy łyżeczki czyli 30 g świeżych mam dać bo biorę przelicznik łyżeczka suchychto 10 g świeżych. Mam zamiar zrobić rogaliki :)

2009/10/07 17:01:33

wiosenka27

Hej Olcik! Z zainteresowaniem przeczytałam Twoją propozycję na rogaliki i nawet sie do nich przymierzyłam gdy nagle mnie olśniło, że znam ten przepis a nawet niedawno go wypróbowałam. Rogaliki są naprawdę pyszne więc polecam wszystkim którzy chcą go wyprówbować w ramach WC:) Ja, tym razem będę tylko obserwować:) eksplozjasmaku.blox.pl/2009/09/Maslane-rogaliki.html

2009/10/04 22:35:10

mafilka

Olciu, porada spóźniona ;) ale spokojnie, zrobiłam jak mówisz... nastepnym jednak razem dodam zwykłą 18%, bo z doświadczenia wnoszę, że z nią lepiej smakuje :-)

2009/10/04 19:17:04

olciaky

Felluniu- fakt,bez Durszlaka bida:(

2009/10/04 16:24:12

olciaky

Margot- och ty planujesz i planujesz aż sie zamotałam:D
ale co tam świetnie,już się cieszę ,że upieczesz;D!

2009/10/04 16:23:53

olciaky

Mafilko- musisz ją ubić,więc radziłabym 30%.

2009/10/04 16:23:14

olciaky

Uśmiechniete dziewcze-przeslij prosze linka POlce;)

2009/10/04 16:23:00

fellunia

Ojej, ja bez tego durszlaka jak dziecko we mgle, sernik mogłam zrobić na cukiernię, i to jaki fajny, a tak to nie wiem czy jeszcze zdążę :(

2009/10/03 22:38:01

mafilka

Olciu, do sernika ta śmietana to kremówka czy 18%?

2009/10/03 12:29:55

margot11

ja rogaliki zrobię, dawno nie robiłam ,a uwielbiam robić i jeść ,ale za tydzień bo na ten weekend już inne ciasto zaplanowałam i zrobiła i ma jeszcze jedno do zrobienia też z dawien dawna zaplanowane :DDD

2009/10/03 11:08:44

olciaky

Edysiu- to ja się cieszę:)

2009/10/03 10:33:01

edysia79

Dziękuję za szczegółowe informacje, serniczek będę piec w przyszłym tygodniu :)

2009/10/03 09:35:14

olciaky

Uśmiechnięte dziewcze-świetnie by było:)
Nette- nom sernik jest pyszny na zdjęciu,no nie?:P

2009/10/03 09:25:11

olciaky

Gosssweetheart- jasne,macie do wyboru albo sernik albo rogaliczki, a jeśli ktos chce to może zrobić i to i to:)

2009/10/03 09:21:12

gossweetart

Chętnie się przyłączę, ale jako, że niedawno robiłam sernik, to mogłabym wybrać sobie tylko rogaliki??:)
Pycha wybór;)

sweet-art ;)

2009/10/02 12:27:08

usmiechniete.dziewcze

Chyba się przyłączę :D

2009/10/02 00:19:58

nette7

Ha! ..a ja chyba mam tą gazetkę ;). I na zdjęciu sernik wygląda wspaniale ;)! ...

2009/10/01 21:26:15

olciaky

Blk- nie podziwiaj tylko się przyłączaj:D!

2009/10/01 20:20:44

blk21

że Wam się tak chce... podziwiam ;)

2009/10/01 17:48:59

olciaky

Gat.ko- to ja się bardzo cieszę:)

Vespertinee- :)
Mafilko- oo widzisz,to w takim razie czekam na rogaliki w Twoim wydaniu:D!

Olu- świetnie,cieszę się niezmiernie;D

Polko- tak? mam nadzieję,że nie piszesz tego z obowiązku:P.No też tak myślałam,że pewnie rogaliczki zrobisz:P

Cuda.wianko-jeśli chcemy ubiajać (a to wynika z dalszej części przepisu) to jak najbardziej 30%!

Anro- pieczemy od 2 do 11 października:),już dopisałam w notce;)

Szarlotku i Edysiu- taki miałam przepis,nic nie pominęłam jedynie dodałam własne przemyślenia z nim związane :) Tak więc mam nadzieję,że już wszystko jasne:)
Zapraszam jeszcze raz i dziękuję za miłe słowa:)
Pozdrawiam,Olcik.

2009/10/01 14:48:09

olciaky

Basillus- weź mnie nie denerwuj! :P
poczytaj sobie - table-table.blogspot.com/2009/03/weekendowa-cukiernia-zaproszenie-do.html
Buźka.

2009/10/01 14:42:56

olciaky

Edysiu:
1.podpiekamy spód,tak jak w większości serników.
2. Ja bym jabłka wyjęła na zimne ciasto ( nie ma tego niestety w przepisie),polewamy karmelem z jabłkami. Ciepłym-bo gdy będzie zimny to nam zastygnie i będzie kuszka.Odstawiamy.Potem schładzamy w lodóweczce. To tyle ode mnie.

2009/10/01 14:24:50

olciaky

Kochane! ja w kwestii sernika:

Sernik przyrządzamy dokładnie według przepisu. Czyli,że go pieczemy,karmel z jabłkami robimy osobno i go potem polewamy taką masą no i odstawiamy .
Potem siup do lodówki.

2009/10/01 14:21:29

edysia79

Szarlotku cieszę się że nie jestem sama z moimi wątpliwościami :)

2009/10/01 13:54:33

szarlotek

Też mam pewne wątpliwości co do sernika albo mam dzisiaj trudności z rozumieniem :) a z chęcią bym się na niego skusiła :)) Zerknij jeszcze raz do przepisu-prosimy :)

2009/10/01 13:10:29

edysia79

Świetne przepisy, tylko nie wiem czy ja dziś nie za bardzo kontaktuję, czy co, bo mam dwa pytania do jabłecznika:
1. masę serową wykładamy na surowy spód i pieczemy tak?
2. kiedy dajemy jabłka? na ciepłe ciasto wyjęte co dopiero z piekarnika, czy na zimne ciasto? no i te jabłka jeszcze ciepłe mają być?

Chyba na ten serniczek się skuszę, bo sera z jabłkami jeszcze nie łączyłam.

2009/10/01 11:15:06

anra1

Może i ja się przyłącze do tej zabawy :) A do kiedy trzeba coś upiec ?
Pozdrawiam Ania

2009/10/01 10:17:08

cuda.wianki

moze i ja sie w koncu skusze? a jaka ma byc dokladnie ta smietana do sernika?

2009/09/30 22:37:15

olalala77

Fajne przepisy ;)! I chyba sernik upiekę - bo takiego z jabłkami to jeszcze nie robiłam. Tak się zastanawiam też nad rogalami, ale hmm ;)... Zobaczymy!

2009/09/30 20:37:29

zawszepolka

O rany toś poszalała! :))))
Nie wiem co zrobić :)
Tzn chyba wiem bo na rogaliki mam ochote już od dłuższego czasu :))) No i mam różę od Basieńki!! :)))
Olciaky świetny wybór!

2009/09/30 19:59:43

mafilka

Sernik z jabłkami niedawno popełniłam, nie ten co prawda, ale o to samo w nim chodziło. Za to bardzo chętnie pobawię się w rogaliki ;-)

2009/09/30 19:56:23

vespertinee

Fajne! Rogaliki mi się podobaja, sernik z resztą też fajny...

2009/09/30 19:54:14

gat.ka

piszę się:))) już wiem co zrobię!!
:D

2009/09/30 19:37:10

basillus

Fuj! Za dużo tych jabłek ostatnio :P W postaci nie-surowej niezbyt lubię...
A tak wogóle to weź mi proszę wytlumacz, na czym polega ta cała WC! Bo nie do końca ogarniam o co c'mon...

2009/09/30 19:18:51
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt