Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Zdrowe Odżywianie, 212.160.172.*

Uwielbiam te kotleciki z ciecierzycy! Mi bardzo smakują z deepem jogurtowo czosnkowym.

2015/05/11 08:51:11

Gość: Lastrada, *.kkibci.pl

Ha, świetny pomysł na wykorzystanie zalegających w spiżarni puszek z ciecierzycą :) Klopsiki wyglądają na bardzo chrupiące, na pewno wykorzystam przepis, wielkie dzięki!

2015/01/08 12:57:57

hajduczek66

Fajny przepis na klopsiki, zdecydowanie do wypróbowania.

Z falafelem o tyle się mylisz, że tej moczonej dłuuugo ciecierzycy się nie gotuje, ale taką napęczniałą mieli się w maszynce do mięsa (lub rozdrabnia w inny wygodny sposób) i przyprawia. Można dodać trochę mąki, gdyby klopsiki się rozpadały. Wg Arabów i Żydów nieodzowny jest dodatek natki pietruszki. I taki falafel przygotowuję zazwyczaj, ale trzeba to jednak wcześniej zaplanować (namoczyć ciecierzycę na 24-36 godzin). Twoja propozycja jest fajna, bo odpada nam czas moczenia, więc może to być "potrawa ratunkowa", gdy mamy w domu puszki z ciecierzycą. A ja zawsze mam zapas!

2015/01/07 01:47:22

Gość: foodmania, *.ssp.dialog.net.pl

pycha, kolejny dowód na to, że można zjeść pysznie i bezmięsnie :)

2015/01/06 14:14:51

Gość: justyna_mojemenu, *.ennet.pl

chętnie wypróbuję!

2015/01/06 11:18:41
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt