Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Luii, *.dynamic.gprs.plus.pl

Witam, czy taki biszkopt (sam biszkopt) można tydzień wcześniej zamrozić i później przygotować całe ciasto?

2017/12/10 21:24:28

wedelka

Edysiu, skorzystałam z przepisu, choć trochę pozmieniałam. Dodałam mascarpone i żurawinę, a także upiekłam go w tortownicy, a nie w kwadratowej blaszce. Wyszedł mi bardzo smaczny, zimowy tort :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam ;*

2015/12/11 10:09:43

Gość: kateszf, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Właśnie zrobiłam to ciasto, jest obłędne!

2014/12/06 16:51:30

Gość: , *.radom.vectranet.pl

bardzo dobre ale następnym razem dam więcej cukru

2013/01/01 18:27:46

codojedzenia

Fajne ciasto

2012/11/10 00:02:10

edysia79

Auriga może być rum. Użyłam amaretto, bo likier migdałowy pasuje do posypki migdałowej i migdałów w kremie :)

2012/04/19 17:44:15

Gość: auriga, *.radzionkow.net

Mam pytanie.
Czy można użyć innego alkoholu zamiast amaretto, np. rumu?

2012/04/19 17:36:22

Gość: solniczka, *.dynamic.chello.pl

Zrobiłam to ciasto i wysło naprawdę smaczne aczkolwiek, z podanch porcji jest go strasznie mało więc wszystko podwajałam dla mojej rodzinki i upiekłam na większej blaszce. Naprawde smaczne ciacho ze świątecznymi smakami :D cynamonem, makiem, migdałami... polecam!

2011/12/30 07:47:49

Gość: Piekareczka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Ciasto piękne. Każdy zachwala, mlaszcze ale czy nikt jeszcze nie wypróbował? Ciekawa jestem smaku, bo to jest główny atut każdego ciasta. Piec tylko dla urody? Może ktoś napisze o smaku, konsystencji, o tym, jak zachowuje się i jak smakuje mak w biszkopcie.
Wtedy bardziej zachęci do wypróbowania przepisu.

2011/12/13 19:40:38

edysia79

Kasiu cieszę się, dziękuję za wiadomość :)
No i smacznego życzę!

2011/12/09 11:30:47

Gość: Kasia, *.dynamic.chello.pl

Otrzymałam dziś nagrodę za makowy puch - dziękuję serdecznie!!

2011/12/08 20:28:44

Gość: Toczka, *.dynamic.chello.pl

Prezentuje się kusząco i słodziutko, taki troszkę zamiennik dla klasycznego makowca. Bardzo przyjemny, a ja chętnie obejrzę sobie następne świąteczne propozycje :]

2011/12/06 20:12:52

edysia79

Misiu tak, obrane ze skórki migdały (wcześniej sparzone) można drobno pokroić nożem i będą dobre :)

2011/12/05 21:30:53

Gość: Misia, *.dip0.t-ipconnect.de

Ciasto wygląda bardzo apetycznie i z pewnością jest baaaardzo smaczne. Mam tylko pytanie, jakie to są migdały kruszone? Mam w domu całe migdały, czy jak je posiekam nożem to będą tak jak by kruszone? Dziękuję z góry za wyjaśnienie.

2011/12/05 21:28:10

Gość: Salvador Dali, *.adsl.inetia.pl

Podoba mi się to połączenie smakowe:)
Będę musiała wypróbować, szczególnie, że makowego biszkoptu jeszcze nie jadłam;)

2011/12/05 21:24:08

edysia79

Dziękuję serdecznie i gorąco polecam Wam to ciasto :)

2011/12/05 20:45:53

Gość: eluchap, *.elblag.vectranet.pl

piękne

2011/12/05 20:25:53

majanaboxing

Piękne jest to ciasto Edysiu! Wygląda przepysznie :)

2011/12/05 20:21:24

Gość: Aurora, *.dynamic.chello.pl

Piękna sprawa :D

2011/12/05 19:26:12

aciri

Przepięknie wygląda.

2011/12/05 19:23:26

dusiowaa

ale wygląda obłednie pysznie.

2011/12/05 16:47:25

russkaya

Wow! Faktycznie puszyste i takie delikatne... podoba mi się połączenie smaków :)

2011/12/05 16:47:16

chochlikikuchenne

Sama nazwa mnie powala!
Gratuluje zwyciezczyni konkursu! Zasluzyla sobie na nagrode, bo ciacho wyglada ''zarebiscie'' jak to mowi p.Gessler:))

2011/12/05 15:36:17

jolantaszyndlarewicz

ależ eleganckie ciasto:)

2011/12/05 15:15:20

ola7

mam ochote na taki pyszny deser:)

2011/12/05 14:57:37

Gość: Ewa smaczniutkie.pl, *.adsl.inetia.pl

Przepis zapowiada się rzeczywiście smakowicie. Ładnie się prezentuje :)

2011/12/05 14:53:46
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt