Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Eve, 212.160.172.*

Ja kupuję na alliexpress

2018/08/29 10:04:03

Gość: Oli, *.icpnet.pl

Bardzo ciężko w polsce znaleźć tą herbatę. Namęczyłam się, żeby znaleźć coś w rozsądnej cenie i nie czekać na to 40 dni (ze względu na transport). Renomowane herbaciarnie miały tę herbatę w niebotycznych cenach od 100-35 zł za 20 gram!! A ja skupiłam się poszukać na allegro i dotarła do mnie ideantyczna jak z tajlandii. Podrzucam link, bo tanio allegro.pl/niebieska-herbata-blue-tea-prozdrowotna-30-gram-i7284091052.html#thumb/1

2018/06/06 15:06:13

Gość: Matylda, *.itsa.net.pl

Ooo, rewelacja, i jaki cudny odcien! A niebieskie ciasto to juz w ogole czad. :) Na pewno wyprobuje!

2017/01/19 12:59:45

pinkcake

Tak, robiłam lody:
pinkcake.blox.pl/2016/06/Domowe-lody-smerfowe-lody-ryzowe.html
I ciasto drożdżowe, ale bez zdjęcia, bo za ciemno było ;)

2017/01/19 12:50:15

Gość: Matylda, *.itsa.net.pl

Ach! Niebieski to moj od zawsze ukochany kolor, i zawsze ubolewalam ze w przyrodzie brakuje go w postaci jadalnej (wciaz pamietam z dziecinstwa nieadekwatny do pieknego koloru okropny smak lodow "zabajonych", tudziez "smerfowych"...).
Ciekawa jestem, czy clitoria sprawdzi sie tez jako barwnik do ciast albo kremow... probowalas?

2017/01/19 10:26:18

Gość: u, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Ziemniaków są jak wspomniałam różne odmiany. Tu w Polsce osobiście jadłam tylko jasno- i bardzo ciemnofioletowe, ale w Stanach jadłam niebieskie jak (też zresztą jadalne) bławatki.

2016/07/01 13:09:40

pinkcake

Fioletowe ziemniaki są fioletowe, niebieskie się robią jak się utleniają, ale to bardzo smutny szaro-buro-niebieski.
Czerwona kapusta robi się niebieska po alkalizacji, jednak pomimo całej urody koloru smak kapusty jest silnie dominujący i raczej nie polecam do np.: tortu lub lodów.
A borówka czarna i borówka amerykańska są niebieskie dopóki się ich nie dotknie - po przerobieniu już nie są nawet granatowe tylko fioletowo-purpurowe.

2016/06/12 18:29:21

Gość: u, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

No właśnie czerwona kapusta robi się niebieska. Tak samo niektóre odmiany fioletowych ziemniaków. Nasze leśne jagody też są jak najbardziej niebieskie. Ja jadłam też kiedyś raz w Stanach blue foot mushroom.

2016/06/12 14:35:11

margot11

Gosia , mam , mam kwiatowa książkę :)

2016/05/22 15:01:06

majanaboxing

Dobra nazwa dla tego kwiatu ;) .
A kolor ryżu obłędny! :)

2016/05/21 21:53:08

hajduczek66

Zaiste, ryż z przyszłości. Ale czy ja bym to zjadła? Niebieski kolor nijak nie kojarzy się z czymś jadalnym. Nawet ugotowana czerwona (modra) kapusta staje się bardziej apetyczna po dodaniu octu. No nie wiem...

2016/05/20 02:29:19

margot11

Gosia to już jest kosmos :) Ryż z przyszłości :D

2016/05/19 19:31:43

Gość: Paula, *.gdynia.mm.pl

Super sprawa, muszę spróbować do barwienia kremów do ciast :)

2016/05/19 18:21:10

wedelka

Świetne :)

2016/05/19 10:26:35

pinkcake

Jest na e-bayu i amazonie. Albo trzeba gnębić w sklepach orientalnych, żeby sprowadzili :)

2016/05/19 09:46:20

acia1065

A gdzie te kwiaty można kupić w Krakowie?

2016/05/19 08:22:31
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt