Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Popcorn w karmelu

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

rain1drop

Ja wolę i stosuję inną metodę - popcorn wrzucony na gorący tłuszcz zacznie strzelać od razu, co nie jest do końca bezpieczne. Lepiej jest dać go na zimny olej, przykryć patelnię pokrywką i dopiero podgrzać, potrząsając co jakiś czas. Ale co kto lubi.

2016/01/18 13:11:25

Gość: , *.play-internet.pl

popcorn do uprażenia wsypujemy na rozgrzany tłuszcz i częściej niż raz potrząsamy, wówczas wszystko się w całości upraży :)

2016/01/16 17:41:30

Gość: Katalina, *.adsl.inetia.pl

Dziękuję za podanie nazwy i wyjaśnienie Raindrop:)

2015/07/03 10:09:28

rain1drop

Katalina, rzeczywiście jest taki moment, podczas przyjęcia dla dzieci :) Nazywa się to Snapdragon - rodzynki na półmisku/talerzu polewa się alkoholem i podpala. Faktycznie, dobre skojarzenie!

inka, pewnie, że nie jest łatwo, ale nie warto ryzykować poparzenia ust :)

2015/07/02 15:06:31

Gość: Inka, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

Łatwo powiedzieć: poczekać! ;) Karmel plus słony popcorn... Filmowy Wieczór Idealny.

2015/07/01 14:24:38

Gość: Katalina, *.adsl.inetia.pl

W jednym Poirocie pt. "Wigilia wszystkich Świętych", jedzą gorące rodzynki i wyjmują je prosto z jakiegoś kotła:), dygresja średnio na temat, ale tak mi się skojarzyło jak ostrzegasz w przepisie, żeby uważać, bo są bardzo gorące. Wracając do tematu, popcorn w karmelu wygląda pysznie!

2015/07/01 12:27:13
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt