Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Milo, *.play-internet.pl

Ja wybrałem pierwszą opcje. Smaczna i prosta. Dziękuje za przepis życzę smacznego.

2016/01/05 15:02:19

Gość: addie, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przepis nr 2 - ŚWIETNY. Robiłem już tortille z przeróżnych przepisów. Zazwyczaj zawierające duużo smalcu. Tortille wyrabiane ze smalcem nie dość że były tłuste to bardzo się kruszyły. Tortille z przepisu nr 2 są mięciutkie, smaczne i nawet jak się je potrzyma zbyt długo na patelni nie pękają ani się nie kruszą. Najlepszy przepis :)

2014/05/16 23:23:58

Gość: madzia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

może dodałabyć pintresta?

2014/03/26 20:51:09

Gość: Kasia, *.net.pbthawe.eu

Właśnie zjedliśmy tortillę z drugiego przepisu- powiem tak mimo "leżakowania" ciasta w sumie szybko się robi. Jest bardzo elastyczne i dobrze się wyrabia. Sama tortilla po usmażeniu jest pyszna i mięciutka. Dodam że dodałam trochę więcej mąki niż w przepisie aby ciasto się nie kleiło. Najlepsza tortilla własnoręcznie wykonana jaką jadłam. Polecam :-)

2014/03/26 17:35:59

Gość: basia, *.bb.online.no

Dobre :) zrobiłam z przepisu nr 1, szybciutko się robi, nie kruszą się. Polecam.

2014/02/11 12:38:26

zauberi

:) cieszę się że wyszły

2014/02/06 16:58:52

Gość: Gosia, *.adsl.inetia.pl

Zrobiłam tortille według 2 przepisu. Dodałam do mąki troche przypraw(papryka, zioła ), ale poza tym przepis świetny. Nie może się nie udać. A placki wychodzą giętkie ale nie gumiaste. Bardzo dobrze się je zwija. Dzieki!

2014/02/06 14:40:03

Gość: , *.koba.pl

Robiłam z kukurydzianą, były straszliwie żółte i po prostu niesmaczne. :) te ze sklepu też są pszenne

2014/01/21 15:55:28

zauberi

Dziękuję za wskazówkę :), spróbuję z kukurydzianą

2014/01/19 23:02:04

Gość: meksykanin, *.icpnet.pl

prcowalem w kuchni meksykańskiej polecam przepis 1 lecz zamiast przennej mąki polecam kukurydzianą ;)

2014/01/19 19:55:30

Gość: Marty ka, *.net.pbthawe.eu

Bardzo dziękuję (szukałam godzinami tego przeipsu) ;D

2013/09/25 14:58:05

zauberi

gmillin - pewnie nie przeczytałeś całego przepisu, bo napisałam że nie dałam całego mleka. Też mi wyszła paćka jak dałam całe mleko. Nie zrażaj się do przepisu :)! Polecam spróbować z mniejszą ilością mleka
Shiza91xx- cieszę się, że jednak spróbowałaś :)

2013/08/14 17:25:04

shiza91xx

haha. masakra. ciasto wyrabialam 3 razy i dopiero za trzecim razem mi wyszly, wczesniej musialo sie wkrasc za duzo mąki bo musialam podsypywac stolnice bo sie strasznie przylepialo no i efekt byl taki ze tortille wyszly troszeczke za kruche hehe, twarde jak chipsy :D ale za trzecim razem dlaam mniej maki i wyszlo super, ladnie sie zawijaly i w ogole :) polecam :) nastepnym razem sprobuje drugiego przepisu ;) bardziej mi sie podoba drugi przepis ale skusilam sie na pierwszy dlatego ze mniej pracochllonny :P

2013/08/14 08:29:01

Gość: gmilin, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

próbowałem zrobić z drugiego przepisu ale nic nie wyszło, ciasto źle się rozwałkowywało, a także nie szło zrobić cienkiej warstwy, nie mam zielonego pojęcia co mogłem zrobić źle. A tak nawiasem mówiąc to w przepisie jest chyba za dużo mleka podane bo miałem jedną wielką breje po zmieszaniu i musiałem dosypać trochę mąki

2013/08/13 19:03:35

zauberi

Ola - ja zawsze chowam w woreczek foliowy lub przykrywam ściereczką :)
Anetta -polecam w takim razie przepis 1, nam bardziej smakowały te drugie ;)
shiza91xx - daj znać jak wyszły :)!

2013/08/12 20:10:42

shiza91xx

właśnie wzięłam sie za przepis nr 1 :) mam ogromna patelnie wiec podzielilam ciasto na 4.. mam nadzieje ze nie beda za grube :D ale rozwalkowalam je naprawde cieniutko :)

2013/08/12 12:55:53

Gość: anetta098, *.adsl.inetia.pl

Super przepis nr 1. Da mnie nr 2 z proszkiem do pieczenia to profanacja tortilli....

2013/08/08 12:10:42

Gość: ola, *.ssp.dialog.net.pl

Tortilla (przepis II) wyszła super tylko trzeba je jeść od razu bo potem twardną :)

2013/07/22 18:25:12

zauberi

Edyta - super, cieszę się, że wyszły :)
Witek - daj znać czy się udało
Anku - cieszę się, że wyszły :)

2013/07/20 08:40:04

Gość: Anku, *.cdma.centertel.pl

Zrobiłam ciasto i jest genialne.. ale jak wsypałam 1 szklankę mąki pszennej to zauważyłam, że nie mam już więcej i dałam 1/2 kukurydzianej i 1/2 żytniej. Ciasto jest giętkie i łatwo się je wyrabia. Polecam :D

2013/07/19 21:16:49

Gość: Witek, *.warszawa.vectranet.pl

Próbuje własnie zrobić z mąki pełnoziarnistej 3 zboża, ale cały czas ciasto sie lepi, dodaje dużo więcej mąki niż w przepisie ( I ) . Napisze co wyszło jak już skończe, upiekę i zjem

2013/07/14 20:09:22

Gość: edyta, *.adsl.inetia.pl

Dziś zrobiłam tortille z przepisu nr 1. Wyszły idealne !!! Dziękuję za przepis :) Pozdrawiam

2013/01/02 22:31:30

zauberi

Kamart :), super! Cieszę się, że się udały i smakowały :)

2012/09/01 15:41:14

Gość: kamart, *.tktelekom.pl

Zrobiłam dziś tortille według przepisu drugiego. Z pewnością ciasto nie leżakowało aż tyle czasu a mimo tego wyszły rewelacyjne. Niczym nie odbiegają od tych sklepowych, ani smakiem ani wyglądem. Powiedziałabym, że są nawet smaczniejsze. No i bez wszystkich "E" w składzie. Już nigdy nie kupie gotowych. Dziękuję za przepis!!!:)

2012/08/30 21:41:21

tjaryma6

Uważam, że wszelkie porównania są godne propagowania, bo skąd mamy wiedzieć, który przepis jest w końcu najlepszy? To prawie jak metoda naukowa. Pozdrawiam.

2011/07/09 13:00:46

pluskotka

Teraz to już na pewno przymuszę brata do tego, by znów zrobił swoje tortille i pozwolił mi je wkleić. Ale z tego co pamiętam, przypominają przepis pierwszy.

2011/07/09 11:26:07

Gość: Julia, *.satfilm.net.pl

Ja też zawsze kupuję tortille, bo wydaje mi się, że takie zrobione samodzielnie będą suche i pokruszą się przy zawijaniu. Co prawda gdzieś słyszałam, że dobrze jest kłaść jedną na drugiej po przyrządzeniu i przykryć talerzem, żeby namiękły od pary, ale jakoś nie miałam chęci się męczyć.. Ale chyba przekonałaś mnie, bo bardzo fajnie wyglądają te Twoje :) Jak zrobię to dam znać jakie wyszły :P
Pozdrawiam

2011/07/08 00:48:38

kaspiecze

kiedyś robiłam domowe i fakt, że są sto razy lepsze od kupnych. tylko ja to leń jestem i czasem nie chce się nić robić kuchni a sklep po drodze :)

2011/07/07 19:03:40

spencer2

O! Coś dla mnie! Nie znoszę kupnych tortilli, wypróbowałem chyba z 10 różnych firm, i żadne mi nie podeszły.. A że mam czasem ochotę na te 'placki' z dodatkami, więc dobry przepis na pewno się przyda:)

2011/07/07 18:34:39

monica-wino-i-oliwki

Ja kiedyś robiłam sama ale w początkach mojej przygody z tortillami, łamały mi się. Podejrzewam, że za bardzo je podpiekłam ;)
Fajne porównanie. Do wykorzystania :)

2011/07/07 10:22:18

Gość: sanzo, *.dynamic.mm.pl

Przyznam szczerze, że do tej pory jadłem kupcze placki na tortille, ale teraz - dzięki Twoim przepisom - spróbuję zrobić własne i zobaczymy jaka będzie różnica ;).

2011/07/06 23:59:13

Gość: elzunia, *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net

mi również zawsze wydawało się ze zrobienie tortilli to wyższa szkoła jazdy :) ale chyba dodałaś mi sił i w weekend wypróbuję Twój przepis...

gotowanie-elzunia.blogspot.com/

2011/07/06 22:37:40

goh_amku-amku

"Przewodnik kulinarny. Meksyk"? mam tą książkę, i próbowałam przepisu nr 1 tylko że z mąką kukurydzianą i mam bardzo podobne wrażenia, ciasto wyszło za grube, a mi do tego łamliwe, choć zdjęcie w książce wyglądało zachęcająco... dlatego wolę blogi, bo tu ludzie piszą jak jest naprawdę...:) spróbuję zatem metody nr 2:)))

2011/07/06 21:53:37

zauberi

Jolu polecam Ci gorąco, nie ma to jak własnoręcznie zrobiona tortilla :)
Szarlotku dziękuję :) mnie też bardzo odpręża takie babranie :)

2011/07/06 21:32:00

szarlotek

Nareszcie ktoś rzetelnie napisał co, jak i z czym :) Chętnie skorzystam z drugiego przepisu, bo nic tak nie odpręża w czasie deszczu jak babranie się w cieście :)

2011/07/06 20:56:52

pasjanatalerzu

Następnym razem tortille na pewno będą domowe! dzięki!

2011/07/06 19:07:20

jolantaszyndlarewicz

o, a ja w niedziele kupiłam wielką pake tortilli ....jak sie skończą wypróbuję przepis ....a nawet bardzo chętnie wypróbuję:) pozdrawiam Kochana:)

2011/07/06 18:39:26

zauberi

Biedr_ono polecam Ci gorąco! :)
Domaskowo wbrew pozorom nie ma aż tyle zabawy z tym ;)
Russkayo polecam! :)
Olu nie ma sprawy :) służę pomocą

2011/07/06 18:16:18

aciri

O tak, kupne tortille ni jak się mają do tych domowych. Dawno nie robiłam...:)

2011/07/06 18:12:26

Gość: Ola_ videl12@o2.pl, *.adsl.inetia.pl

dziękuję za odpowiedź, kurcze nie wiedziałam że się ta nasza ''kukurydziana mąka'' nie nada, zrobię na pewno z Twojego przepisu :)

2011/07/06 16:16:08

russkaya

Skorzystam z Twoich rad i przygotuję na tygodniu coś fajnego z tortillami :)

2011/07/06 15:27:54

kulinarnespotkania

tez nigdy nie robilam, ale moze sie skusze:)

2011/07/06 15:20:00

domaskowa

O, w końcu dobry przepis na domowe tortille, ale ja chyba za leeeeeniwa jestem na takie papranie się :D

2011/07/06 14:23:53

Gość: Biedr_ona, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Kochana!Spadłaś mi z nieba! Tak bardzo szukałam przepisu na domowe tortille! Dziękuję i z pewnością wykorzystam! ;-))

2011/07/06 10:11:05

zauberi

Olu z tego co wiem to do oryginalnych tak, ale jak to tłumaczyła Komarka w Polsce nie ma tego rodzaju mąki a z tej która jest nie da się zrobić tortilli

2011/07/06 09:41:01

Gość: Ola_ videl12@o2.pl, *.ip.netia.com.pl

tez się skuszę :) ale czy do tortilli nie uzywa się mąki kukurydzianej ? ;)

2011/07/06 09:38:21

manoria

Ja również planuję zrobić własne tortille, ale zawsze zostawiam to na później, moim faworytem drugi przepis. Świetne porównanie :-)

2011/07/06 09:32:09

wiosenka27

Ja też kupuję gotowe tortille chociaz już dawno miałm zamiar zrobic własne. Chyba się skuszę na ten drugi przepis:)

2011/07/06 08:58:39
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt