Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

gosiaa99

Bardzo sie ciesze, ze babka wyszla;) A drozdzowe ciasto najlepsze swieze;) zauwazylam, ze gdy dodamy troche ugotowanego ziemniaka, to pozostaje troche dluzej swieze.
Pozdrawiam

2015/04/11 00:37:20

Gość: Marta, *.198-23-96.mc.videotron.ca

Babka wyszla super ! Ukroilam byla naprawde pyszna.zamrozilam swieza na wielkanoc na 3 dni, i niestety po odmrozeniu juz nie byla taka sama.Radze jesc swieza.bo jest fajna i puszysta i bardzo smaczna.

2015/04/09 12:30:18

Gość: , *.centertel.pl

Dziękuję za super przepis na babe drożdżową.Zrobiłam i wyszła rewelacyjna, puszysta i mięciutka.Goście sie zajadali:)

2015/04/05 19:20:46

Gość: alexa, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Baba dziś upieczona. Rewelacja!!! Mało pracy a efekt zadziwiający. Puszysta i smaczna. Dziekuję za przepis.

2015/04/04 19:33:17

Gość: Zakochana babeczka, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

Piękna!
U mnie w święta wielkanocne obowiązkowo gości drożdżowa babka. Taka dla mnie jest najlepsza. Miękka, puszysta, cudowna ^^

2015/03/20 22:22:24

Gość: iii, *.rybnik.vectranet.pl

gbvbhn

2014/04/16 19:19:41

gosiaa99

Tak :)
Albo swieze albo suche.

2014/04/16 00:17:53

Gość: monika, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

jak dam drożdze mokre świeże,
to tych suszonych nie podawać?

2014/04/15 15:56:14

Gość: M, *.tvkdiana.pl

Pieklam te Babke w zeszlym roku na swieta. Byla bardzo dobra- pachnaca, lekka i puszysta. Juz nie szukam zadnej innej, tylko w tym roku zrobie kilka w formie do mufinek tak jak wyczytalam w jednym z komentarzy. Zycze Wesolych Swiat!

2014/04/12 13:14:54

Gość: Karolina, *.metso.com

Dzieki bardzo. Beda ja serwowac w sobote na polskiej Wielkanocy ;) Pozdrowienia z Finlandii ;-)

2014/04/03 13:33:00

gosiaa99

Wedlug wszystkich przelicznikow jak znalazlam to tak:) mozesz dodac ciut wiecej, jesli bedziesz czula sie pewniej. Ja zawsze uzywam suchych...bo na Florydzie nie sa tak latwo dostepne.
Pozdrawiam

2014/04/02 13:28:12

Gość: Karolina, *.metso.com

Chcialabym sie upewnic: naprawde swiezych drozdzy idzie tylko 25g?

2014/04/02 11:19:25

gosiaa99

Uuu lala:) to brzmi mega aptycznie;)

2013/12/18 13:12:16

Gość: Daria, *.atnat0009.highway.a1.net

I dzis robie kolejny raz:-)Specjalnie dla mojego kochanego synka ,ktory uwielbia te babki -dla niego robie mini babeczki w papilotkach:-)zdecydowanie polecam ,dorzucam jeszcze oprocz rodzynek zurawine oraz skorke pomaranczowa :-) Fuuuul bakalii:-))

2013/12/16 12:55:39

gosiaa99

Switnie:) ciesze sie, ze babka wychodzi i smakuje:)

2013/11/27 17:24:14

Gość: Daria, *.atnat0007.highway.a1.net

Robie dzis juz po raz trzeci ,juz sie nie moge doczekac :))

2013/11/27 16:32:32

Gość: , 93.109.220.*

jestes profesjonalna bo wlorzylas nietylko serce ale wiedze i praktyke dziekuje /krzysztof

2013/10/07 12:57:54

Gość: Joanna, *.dynamic.chello.pl

Upiekłam! Pierwszy raz wyszła mi najprawdziwsza i najsaczniejsza baba wielkanocny! Dzięki za super przepis

2013/04/03 18:07:01

Gość: , *.adsl.inetia.pl

Wypróbowałam i pierwszy raz wyszła mi prawdziwa baba wielkanocna ;)

2013/04/03 09:51:07

gosiaa99

Jesli zaczyn nie babelkuje, ani sie pieni czy ani troche nie wyrasta, to winna drozdzy.
nie ma mowy, ze to twoja wina:)

2013/03/29 23:32:45

Gość: Waldemar, *.dynamic.chello.pl

Ech a ja już drugi raz zaczyn zrobiłem ale coś wyrastać nie chce:( chyba za zimno albo drożdże do d... jutro do pracy wstać musze a tu zaczyn wielkanocne j... se robi:( ale cuż u facetów to chyba normalka że wypieki nie wychodzą;)

2013/03/29 22:14:11

gosiaa99

Super cieszę sie ogromnie, że babeczki smakuje.
Pozdrawiam was serdecznie

2013/03/28 11:38:34

85daria

no i wyszla,jest naprawde pyyyycha:)przepis napewno dodam do ulubionych:)

2013/03/27 19:48:19

85daria

wlasnie jestem w trakcie robienia,mam nadzieje ze bedzie tak pyszna jak na zdjeciu:)

2013/03/27 14:47:19

Gość: Misiek, *.delecta.pl

Witam! Babkę upiekłem wczoraj bo chciałem ją wypróbować przed Wielkanocą. Wyszła naprawdę super. Ciasto idealnie wyrosło, używałem zwykłych drożdży-nie suszonych. Ciasto jęst gęste więc nie wyleci z formy podczas pieczenia a wyrosło sporo ponad formę. Piecze się w 35 minut tylko niestety trzeba trochę czekać na wyrośnięcie przed pieczeniem ale warto! Wyrabia się wyjątkowo szybko i łatwo. Polecam!

2013/03/26 13:54:42

wykrywaczsmaku

pięknie wygląda, ozdobiona tymi kwiatuszkami :)

2013/03/21 17:09:54

Gość: http: pastawithapplepie.blogspot.com, *.ip.netia.com.pl

cudowna, taka puszysta ! przyznam sie ze dawniej balam sie drozdzowych ciast, nigdy mi nie wychodzily a teraz uwielbiam je robic.

2013/03/21 11:04:31

majanaboxing

Gosiu, przepiękna jest ta baba! Cos wspaniałego po prostu .:)
Ślicznie udekorowana i tak smakowicie wygląda,że mniam :)
Pozdrawiam
Ps. jak ładnie u Ciebie !

2013/03/18 18:51:32

gosiaa99

Babka najlepsza w pierwszy dzień, ale upieklam ja wczoraj, polukrowalam( tak, ze lukier nieco wsiakal w ciast) i owinelam dobrze folią. Dzisiaj na śniadanie ukroilam sobie kawałek i babeczki muszę powiedzieć, ze jest jeszcze całkiem wilgotna. Do jutra nie bedzie już po niej śladu, wiec powiem, ze najlepsza w pierwsze dwa dni.
JeslI bardzo zależy ci na utrzymaniu babki jak najbardziej wilgotność przez długi czas, to możesz dodać około 1/3 szklanki ugotowanych i rozgniecionych ziemniaków do ciasta.
Pozdrawiam

2013/03/18 11:46:23

Gość: sylwia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam serdecznie,
wyglada bardzo apetycznie i faktycznie ciasto pieknie uroslo :) czy moglaby Pani napisac jak dlugo ta baba utrzymuje swiezosc? dziekuje,
sylwia

2013/03/18 09:45:15

Gość: Wiewióra, *.dynamic.chello.pl

boska babka!!! taka prawdziwa, pełna smaku :)

2013/03/18 09:28:09

paula.20.06

Wyszła piękna ! Powiedz mi czy długo zachowuje świeżość ?

2013/03/18 08:52:36

wiosenka27

Cudowna:)

2013/03/17 22:44:38

Gość: JustinDorothy, *.tktelekom.pl

Przepiękna !! :)

2013/03/17 22:39:40

magdi29

Wygląda prześlicznie. Upiekę taką dla teściowej

2013/03/17 20:42:33

gosiaa99

Dziękuje !:)

2013/03/17 20:26:44

Gość: Inspirowane Smakiem, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Tyle wszędzie widzę bab wielkanocnych, że muszę upiec swoją!

2013/03/17 20:15:12

izaa_a

sliczna

2013/03/17 20:02:02

Gość: Moni Ka, *.promax.media.pl

Wygląda idealnie :) Gratuluje super wypieku :)

2013/03/17 19:55:40

gosiaa99

Cieszę się! I czekam na opinię:)

2013/03/17 19:53:16

Gość: nagula28, *.paradowski.pl

Dziękuje bardzo czekałam na ten wpis na pewno wypróbuję :)

2013/03/17 19:51:15
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt