Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Babka jogurtowo - cytrynowa

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: nasza, 46.11.54.*

jest to przepis na zakalec stulecia, zdecydowanie nie polecam

2016/06/15 14:27:59

gosiaa99

Bardzo sie ciesze :) czasem trzeba zmienic nieco czas pieczenia, gdyz nasza blacha moze byc wyzsza lub np. Nasz piekarnik slabszy badz tez mocniejszy. Takze ciesze sie, ze trsy alas babke dluzej i ze wyszla:)
Pozdrawiam serdecznie

2014/04/19 15:28:27

cynamonka00

Ciasto wyszło bardzo smaczne i wilgotne. Wyrosło ładne ale w piekarniku trzymałam je aż 1h15min o dziwo. Po 40 min. w środku było całkowicie lejące i surowe ... na szczęście finał był udany :)
Dziękuję za przepis :)

2014/04/19 11:18:20

Gość: Aneta, *.dynamic.chello.pl

zainspirowałam się tym przepisem i stworzyłam wersję pomarańczowo-czekoladową :) Piekłam w silikonowej formie, niczym nie smarowałam jej przed wyłożeniem ciasta. Dziękuję za inspirację! A tutaj moje dzieło: planeta-smaku.blogspot.com/2014/04/babka-jogurtowa-pomaranczowo-czekoladowa.html

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Wielkanocy!
Aneta

2014/04/16 12:45:50

gosiaa99

Ja nie uzywalam nigdy silikonowych foremek..jakos nie moge sie do nich przekonac, ale z tego co wiem to nie ma potrzeby ich niczym smarowac. Tylko nie wyciagaj goracej babki z formy, tylko daj sie jej wystudzic:) pozdrawiam

2014/04/16 00:20:57

Gość: Dadziaa, *.ssp.dialog.net.pl

Mam może głupie pytanie, ale dopiero się uczę szaleć w kuchni :) mam pytanie czy jak zrobie babkę w sylikonowej formie, to też muszę ją czymś smarować ?

2014/04/15 18:54:51

Gość: , *.olsztyn.mm.pl

Absolutnie przepyszna, ja zredukowałam cukier do szklanki i dodałam jeszcze kilka kropel aromatu cytrynowego, wyszła kwaskowa i wilgotna, piekłam w silikonowej formie róży i wyszła świetna, polecam przepis. Atutem jest fakt że wszystko można wymieszać np trzepaczką dzięki czemu nie robimy hałasu a w domu z niemowlakiem to się ceni:) pozdrawiam

2014/04/09 07:23:08

Gość: Basia, *-rev.hti.pl

super przepis babka wyszła pierwsza klasa :)

2013/06/30 17:58:36

gosiaa99


Ta babeczka nie wychodzi bardzo wysoka,, ale mi wyszła wilgotna i delikatna. I to może być wina formy, albo spróbuj tez ocieplic wszystkieskladniki do temp pokojowej. A co do cukru, to już poprawiam i dziękuje za komentarz

2013/03/22 12:44:34

Gość: beatas, *.dynamic.chello.pl

Robiłam - wyszła piękna, ale trochę mało puszysta (raczej ciężka). Myślę, że to wina foremki, która była za mała i za wysoka.
Pytanko - a gdzie dodajemy cukier? Nie było napisane, więc dodałam do mokrych składników przed dodaniem suchych.

2013/03/22 09:23:00

Gość: Wiewióra, *.dynamic.chello.pl

super świąteczna propozycja!!!

2013/03/04 10:05:58

gosiaa99

1/4 l - srednica 24cm.
pozdrawiam

2013/03/03 19:32:34

paula.20.06

No no .... piękna ! Wygląda bardzo delikatnie , a jak dużej formy użyłaś ?

2013/03/03 18:48:38

Gość: Inspirowane Smakiem, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Ale pięknie wygląda. Czas na babki nadszedł, zdecydowanie:)

2013/03/03 17:05:10
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt