Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Magdalenka, *.adsl.alicedsl.de

Dziś zrobiłam drożdżówkę, wyszła jak marzenie, chociaż poprzestawiałam w niej wszystko. Zrobiłam swoją w mniejszej formie, z połowy składników. Zamiast 5, dodałam 2 jajka. Mąki tortowej też nie miałam, dałam zwykłą. Nie dysponowałam drożdżami świeżymi, dałam paczuszkę suchych. Ciasto mi nie chciało wyrosnąć, więc po godzinie oczekiwania postanowiłam zrobić z niego topielca i wrzuciłam je do gara z zimną wodą, poczekałam aż wypłynie, włożyłam do formeki, usadziłam truskawki, dodałam kruszonkę i na 50 min wsadziłam do pieca. Wyszło bajecznie, wilgotne, pachnące truskawkami, a do tego wyrosło tak, że hej. Lubię tak sobie kuchennie poeksperymentować :)

Pozdrawiam!

2013/04/13 23:14:38

gosiaa99

Olu: U mnie to ja pochłaniam wszystko co drożdżowe:))
Pati: Bardzo się cieszę ;-)
pozdrawiam

2012/08/12 01:02:53

Gość: pati, *.lublin.mm.pl

Wygląda smakowicie , na pewno spróbuje ;)

2012/08/11 17:18:10

Gość: Ola, 89.204.234.*

ja drożdżówki piekę niemal pod przymusem, bo mój Łasuch tak je uwielbia, że co się tylko blacha skończy (zajmuje mu to góra 3 dni...) od razu łasi się o nową :)

2012/07/24 15:11:49

hapsfuji

Nic się nie stało.
Nawzajem.

2012/07/24 13:32:46

gosiaa99

Nie ma za co:)
A i przepraszam za "ją" ;-)
Obecuję poprawę;-)
Pozdrawiam

2012/07/24 13:04:14

hapsfuji

Dziękuję... tak tylko zapytałem.
Pewnie i tak nie będę robił... aha, ja jestem on...
Pozdrawiam.

2012/07/24 11:22:02

gosiaa99

hapsfuji: Niestety nei mam duzego doswiadczenia z prodizem, ale mysle, ze ciasto uda sie Bedzie na pewno duzo wyzsze, wiec bedziesz musiala zwrocic uwage na czas pieczenia. Pamietaj tez ze ciasto w piekarniku mi sie bardzo szybko zarumienilo i pod sam koniec musiala przykryć je folią alumionową.
Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze ciasto sie uda idealnie:)
Pozdrawiam serdecznie:)

2012/07/24 03:42:28

Gość: coś smacznego, *.tmark100.revers.nsm.pl

mhmmm, wygląda bardzo apetycznie :)

2012/07/23 20:50:59

hapsfuji

A mam pytanie...
Czy takie ciasto wyjdzie w prodiżu?

2012/07/23 20:40:48

gosiaa99

kuchennefascynacje: Drozdzowka na drugi dzien jest jeszcze w miare wilgotna, na trzeci to tylko da sie zjesc z mlekiem;-) Zauwazylam, ze za drugi razem za bardzo ja przypieklam i zrobila sie o wiele bardziej sucha, wiec trzeba uwazac, aby nie piec jej za dlugo.
Agnieszko: Mi ona bardzo przypomina smakiem tak, ktora moja mama piekla:) Zapewne dlatego tez dla mnie jest przepyszna:)) Mam nadzieje, ze i tobie przypadnie do gustu:)
Pozdrawiam serdecznie

2012/07/23 20:38:42

majanaboxing

Piękne to ciasto Gosiu. Uwielbiam drożdżowe z pysznymi owocami. Sliczne zdjęcia :)
Pozdrowienia

2012/07/23 17:37:30

Gość: Agnieszka, *.satfilm.net.pl

" Drożdżówka wychodzi wilgotna, puszysta, mięciutka o ładnym delikatnym słonecznym kolorze. " po przeczytaniu tego zdania od razu wiedziałam, że muszę je zrobić, a jak zobaczyłam zdjęcia, to przepis od razu wylądował w ulubionych zakładkach. :)

2012/07/23 17:36:36

kuchennefascynacje

Nie przepadam za drożdżowymi plackami bo na drugi dzień już straszne suchotniki się robią ale po Twoim wstępnie mam straszną ochotę na to ciacho, wygląda naprawdę obłędnie :)

2012/07/23 14:48:16

amaranthrose

Uwielbiam drożdżówkę.
Taka z truskawkami, najlepsza!

2012/07/23 14:25:43

hapsfuji

Wygląda bardzo apetycznie.

2012/07/23 14:20:24
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt