Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Keks cytrynowiec

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

gosiaa99

ojej szkoda, ze opadl..troche mi przerazacie tym zakalcem ;/ U mnie byl perfekt!, na pewno upieke go jeszcze raz i wtedy zobaczymy :)
Mimo wszystko ciesze sie, ze smakowal wszyzstkim, a lukier cytrynowy koniecznie zrob, bo ciasto wspaniale smakuje z nim

2012/03/14 22:23:46

Gość: Kopiko, *.hsd1.il.comcast.net

Rowniez zrobilam, no i tez za szybko wyciagnelam z piekarnika, troszku opadl, ale to wcale nie przeszkodzilo zeby w mgnieniu oka zniknal ze stolu, a kolezanka to nawet w serwetke do kieszeni wziela:). Bardzo smaczny, nastepnym razem zrobie z lukrem.

2012/03/14 16:01:44

gosiaa99

Bardzo sie ciesze, ze ciasto smakuje :) Co do zakalaca to czasami po upieczniu zbyt szybko wyciagniecimy ciasto i lekko opada tworzac maly zakalac. Ostatnio pieklam ucierane caisto i ladnie wyraslo, ale szybko wyciaglam na stol i opadlo. Ale mysle, ze nastepnym razem wszystko powinno byc udac sie idealnie:)

2012/03/11 19:15:36

czarnodziejka69

upiekłam i pomimo że przy samym spodzie zrobił mi się delikatny zakalec, to całość była taka jak sobie wyobrażałam: mięciutkie, pachnące cytryną i nie za słodkie. na pewno przepis do powtórki :)

2012/03/11 18:28:00

kibi007

Każde ciasto cytrynowe jest pyszne, delikatne, i mięciutkie mmm, aż mi zapachniało

2012/03/08 19:28:53

gosiaa99

Szczerze powiem -nie mam pojecia:) Przepis mam z ksiazki i tam jest pod taka nazwa, wiec taka nazwe zostawialam. ;-)

2012/03/07 23:22:21

Gość: Madase, *.dynamic.chello.pl

ciekawie się zapowiada! bardzo apetyczne zdjęcia :) Tylko czemu keks? Z definicji wynikałoby, że powinien mieć jakieś bakalie... a jakoś tego tutaj nie widzę w składnikach? :)

2012/03/07 22:14:17

majazteca

Wyglada tak mieciutko i puszyscie. Tak, jak lubie. Uwielbiam takie ciasta :)

2012/03/07 19:49:17

Gość: kachna2086, 109.255.74.*

mmm... jak puszyście wygląda :) cudny!

2012/03/07 18:00:18

mikimama

Tego mi potrzeba, orzeźwiającego ciasta!

2012/03/07 08:06:39

gosiaa99

Piaskowe jest z reguly suche, a to jest wilgotne i bardzo puszyste, co mi sie w nim najbardziej podoba.
Co do ciast, to bylo pieczone w piekarniku elektrycznym. Hmn nie wiem czy cos ci pomoze, ale ja przez jakis czas tez mialam problem z wypiekami, a potem okazalo sie, ze to wina byla mojego proszku do pieczenia ( najwyrazniej zbyt dlugo go przechowywalam)
I jesli sie jednak skusisz na ten cytrynowiec, to po upieczniu zawsze wylaczam piekarnik, uchylam dzwiczki i zostawiam tak na 5 minut, a potem dopiero wyciagam, bo czasami zaraz po wyciagnieciu z piekarnika ciasto opada i robi sie lekko zakalcowate.
Pozdrawiam

2012/03/06 22:44:57

Gość: panna_anna, *.play-internet.pl

to chyba wychodzi takie ciasto piaskowe?;) ja nie mam niestety szczęścia do tego typy wypieków, zawsze zrobi sie zakalec choćbym chuchała i dmuchała a w dodatku chodziła na paluszkach obok piekarnika;p wiec nie wiem co jest przyczyną, chyba właśnie piekarnik elektryczny, bo w takim na gaz wszystko wychodziło super i bez termoobiegu:) pozdrawiam.

2012/03/06 21:06:34

jolantaszyndlarewicz

wygląda niczym najbardziej puszysta na świecie babeczka:)

2012/03/06 16:42:46

cossmacznego

zapowiada się wspaniale :)

2012/03/06 14:08:32

ola7

wyglada super..tylko dlaczego nazywa sie keks?:)

2012/03/06 11:44:12

niepokornik

Jak dla mnie bomba, uwielbiam wypieki z cytrusową nutą:)

2012/03/06 09:57:51

majanaboxing

Cudowne zdjecia! Wspaniale musi smakować to ciasto, rewelacja!:)

2012/03/06 07:01:01

ogrodybabilonu

Pysznie, bardzo!

2012/03/05 22:09:34

anna.kaminska.pl

Wygląda cudownie!
I jakie pyszne zdjęcia...
Amber

2012/03/05 22:00:30
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt