Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

gosiaa99

Agos to swietnie! Widze, ze twoj zakwas sobie swietnie radzi ;-)
Czekam w takim razie na zdjecia:)

2012/04/18 13:06:22

Gość: Agos, *.cm.vtr.net

powiem jedno...... wyszedł gigantyczny !!!!! olbrzymi !!!!!! ogromniasty bochen !!! jutro będę kroić, pstrykać fotki i próbować... na blogu też się pojawi. jeszcze nigdy takiego dużego chleba nie piekłam. Super !!!!

2012/04/18 03:01:59

gosiaa99

Zaczyn powinnien podrosnac, a potem opasc. Skoro ma duzo babelek, to podjerzewam, ze juz juz wyrosl i zapewne nie zauwazylas. Ja zawsze biore czysty szklany sloiczek i potem dokladnie widze czy zaczyn wyrosl przez noc.
Mimo wszystko mysle, ze slusznie zrobilas z dodatkiem drozdzy ( lepiej byc pewnym ;)
Pozdrawiam

2012/04/18 02:27:53

Gość: Agos, *.cm.vtr.net

jedno pytanie... czy zaczyn to powinien troche urosnąć przez noc? Niestety nic a nic nie ruszył się, ale miał bąbleki, bardzo dużo. Albo ruszył się i opadł i nie zauważyłam przez noc. W razie "w" dodałam troszkę drożdży. Może coś będzie z tego. Pozdrawiam :)

2012/04/17 15:35:05

gosiaa99

Landzik: oj za pozno zauwazylam komentarz...ale widze, ze wszystko sie udalo:)
Luksusowa pszenna jak najbardziej- ja zawsze uzywam tzw "chlebowej", ale praktycznie kazda inna sie nada:)

2012/04/10 01:38:02

Gość: landzik, *.dynamic.chello.pl

Chlebki wyszły idealnie :) bardzo smaczne no i ta skórka :))

2012/04/09 21:35:10

Gość: landzik, *.dynamic.chello.pl

Witam, czy wam także ciasto tak ciężko się odklejało od rąk jak i od blatu? na razie chlebek przed pierwszym wyrośnięciem (mam nadzieję, że wyjdzie). P.S. jako mąki pszennej użyłem luksusowej-czy to dobrze? Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :)

2012/04/09 14:53:20

manoria

Upiekłam dzisiaj ten chlebek (dwa małe bochenki) i jest po prostu boski :-) Znika tak szybko, że nie wiem czy uda mi się zrobić zdjęcia przy dziennym świetle. Wrzucam przepis na ten chleb do moich ulubionych. Miąższ jest delikatny i elastyczny, a także cieniutką lekko chrupiącą skórkę. Zgadzam się z Tobą, bez wątpienia chleb na sześć z plusem. Pozdrawiam serdecznie :-)

2012/03/09 17:25:05

1urtica

Chlebek już na blogu :) Jeszcze raz bardzo dziękuję za przepis i pozdrawiam cieplutko ;)

2011/11/08 21:11:45

gosiaa99

Wspaniale! A bochenek to, tak rzeczywiscie duzy wychodzi ;))
Czekam z niecierpliwoscia na zdjecia:))
Kasiu: CIeze sie, ze przepis sie spodbal. Trzymam kciuki!

2011/11/08 12:44:04

Gość: Kasia, *.ssp.dialog.net.pl

chlebuś na zakwasie i jeszcze mące żytniej...uwielbiam...idę wstawić zakwas :)

2011/11/07 19:54:10

1urtica

A ja dziś raniutko piekłam ten chlebek :) Wyszedł rewelacyjny w smaku i z cienką, chrupiącą skórką, może dziurki troszkę nieregularnei nie tak ładne jek u Ciebie, ale to w niczym nie przeszkadza, bo chleb jest pyszny. Pewnie niebawem pochwalę się nim na blogu.
Też upiekłam jeden bochenek, wyszedł ogromny, ważył po upieczeniu i wystudzeniu 925 g :)
Dziękuję za przepis i pozdrawiam cieplutko :)

2011/11/07 17:58:15

jolantaszyndlarewicz

oj, a ja uwielbiam zakwasowce:) .... i choć drożdżowce są równie pyszne to brakuje mi w nich tego zakwasowego posmaku:) a Twój bochen pysznie wygląda ...i ten cudowny miąższ:)

2011/11/03 18:57:06

gosiaa99

Bardzo mi milo ;) Mam nadzieje, ze wszystko bedzie smakowac:)
Pozdrawiam

2011/11/03 12:44:01

Gość: Prezydentowa, *.pool.mediaways.net

Upiekłam wczoraj chleb Pana Drektora, ale ten Twój będzie następny - pół dnia czytałam ten przepis i nie mogłam się na niego napatrzeć!

2011/11/03 12:02:14

niepokornik

Uwielbiam francuskie zakwasowce. Twój wygląda świetnie!

2011/11/02 20:40:37

mikimama

Pięknie Ci się Gosiu upiekł!

2011/11/02 20:10:07

1urtica

Piękny bochenek. I ja chyba się skuszę na niego. Pozdrawiam ;)

2011/11/02 18:15:31

beolha

Wspaniały chleb, koniecznie do wypróbowania!

2011/11/02 18:01:07

majanaboxing

Alez on cudny Gosiu! Przepiękny chleb upiekłaś, jestem pod wrażeniem :)

2011/11/02 17:12:21

Gość: Maggie, *.zen.co.uk

Nie ma to jak chleb na zakwasie: nie dosc, ze smakuje oblednie, to jeszcze dlugo pozostaje swiezy. Piekne zdjecia, piekny bochenek!

2011/11/02 14:39:20

wiosenka27

Ja go chyba piekłam...ale chętnie upiekę jeszcze raz:)

2011/11/02 14:26:08

kabamaiga

Piękne wnętrze. Ja za to generalnie robię tylko zakwasowce. Dzisiaj też miał być, tylko zapomniałam nakarmić zakwas :( W weekend muszę spróbować zrobić ten.

2011/11/02 14:11:34

asiek_ba

Cudny jest! Zapisuję:)
Pozdrawiam
Asiek:)

2011/11/02 12:55:19
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt