Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: mariolcia191, *.dynamic.chello.pl

zamiast truskawek banany! Pychota:-)

2012/06/02 23:15:12

gosiaa99

Alez ona bedzie smaczna:) Z bananami i serkiem?! Pycha :)
Tez chce kawalek:)

2012/06/02 18:43:40

Gość: , *.dynamic.chello.pl

Ależ,właśnie zrobiłyśmy z mamą kolejną plecionke(bo robimy z połowy przepisu),tym razem z serkiem Philadephia i bananami (: tyle co ja zawinęłam i przeczytałam odpowiedź na posta z pomysłem z marmoladką;-)

2012/06/02 18:39:10

gosiaa99

Tak mi przykro, ale mam nadzieje, ze po za tym wszystko poszlo dobrze;-)
a tak teraz pomyslalam, ze moze warto sprobowac spod posmarowac gesta marmolada, a potem polozyc ser i owoce. Hmn..moze marmolada pomoglaby, aby ciasto nie nasiąklo.
Musze kiedys sporbowac tak zrobic i zobacze co z tego wyjdzie:)
Pozdrawiam

2012/06/02 12:25:49

Gość: mariolcia191, *.dynamic.chello.pl

Dzięki za podpowiedź na przyszłość:-) zrobiłam ze smietankowego Presidenta i jednak lekko wsiąknął z spód ciasta

2012/06/02 10:02:42

gosiaa99

Ja uzylam Serka Philadelphia, ale jesli masz zwykly twarog to jak najbiardziej tez moze byc, ale najpierw go zmiel i moze dodaj kilka lyzek mleka lub jogurtu, aby byl bardziej kremowy.
Pozdrawiam

2012/06/01 22:36:08

Gość: mariolcia191, *.dynamic.chello.pl

Jakiego twarożku najlepiej użyć ?

2012/06/01 22:06:41

gosiaa99

Kasiu: Odgazowac - inaczej pozbyc sie gazu nagromadzonego w czasie wyrastwania ciasta.
Wystarczy je "uderzyc" z gory dlonia lub wyciagnac na blat i nieco rozciagnac.

2011/04/02 16:26:32

Gość: Kasia, *.185.205-77.rev.gaoland.net

Co to znaczy, ze ciasto nalezy odgazowac?! Z gory dziekuje za wyjasnienia!

2011/04/02 12:04:52

gosiaa99

Hania: Bardzo się cieszę, że się udała ;) Z tym przenoszeniem hmn może faktycznie lepiej zapleść ją na blaszce.
A z serkiem i brzoskiwniami brzmi pysznie! już sobie wyobrażam ;)
Justyna: Różnie to bywa z tą mąką, czasami dodaję więcej, a czasami ciasto jest za suche i dolewam jeszcze płynu. Ja używam zazwyczaj hodgson -Unbleached Naturally White Flour , a do tej plecionki użylam chlebowa gold medal i proporcje mialam wrecz idealne. Mimo tego cieszę się, że wyszła i smakowała ;)
Pozdrawiam
Wrozko: Wspaniale ;)

2011/03/31 02:35:28

cukrowawrozka

ja też zrobiłam! prze-pysz-na! :)

2011/03/29 17:40:40

Gość: Justyna, *.hsd1.ca.comcast.net

Dzisiaj zrobiłam plecionkę- wyszła znakomicie! Miałam jedynie mały problem z wyrobieniem ciasta- było trochę za rzadkie, ale dodalam troszkę więcej mąki niż w przepisie, ale myślę, że to wina amerykańskich składników! Przepyszne!
Dziękuje również za przepis i pozdrawiam kolejny raz z Californii.

2011/03/29 05:04:04

Gość: hanka, *.ists.pl

Zrobiłam plecionkę - super zarówno wizualnie jak i smakowo. Dzięki dodatkowi jogurtu (u mnie kefir) długo zachowuje świeżość. Zrobiłam z serkiem i brzoskwiniami z puszki. Pycha.
Chociaż muszę przyznać, że miałam problem z przeniesieniem plecionki na blachę, następnym razem będę wałkować i zaplatać od razu na blasze. Jednak smak wart zachodu.

Pozdrawiam i dziękuję za przepis.

2011/03/27 19:47:33

gosiab_3

.....po prostu .....CUDENKO!!!!!!!
Pozdrawiam:)

2011/03/24 23:31:14

monica-wino-i-oliwki

Wyglada jak...marzenie! Coś wspaniałego!

2011/03/24 11:54:57

Gość: , *.dynamic.chello.pl

BOSKAAAAAAAAAAA, Ja chcę już truskawek!!!
Pozdrawiam
www.kucharzytrzech.blogspot.com

2011/03/23 22:16:53

justinek222

Ja też z pewnością ją upiekę, ale niestety dopiero w czerwcu :( ;)

2011/03/23 20:56:22

zaytoona

Poczekam na truskawkowy sezon. I wtedy na pewno ją upiekę... ;)

2011/03/23 20:42:11

dragonfly79

Oko mi zbielało, nie powiem. Coś cudnego!!!

2011/03/23 20:22:46

Gość: Smaczny Dom, *.europe.hp.net

hm..wyprzedzilas mnie...tez chciałam zrobić:) pięknie wyszła:)

2011/03/23 17:43:55

judik1119

Wygląda przepięknie! zachwycająca!:)

2011/03/23 17:25:19

Gość: Justin Dorothy, 155.158.52.*

Śliczna:D Ten wypiek to taka zapowiedź lata:D:D Z truskawkami i serem drożdżowe ciasto jest najlepsze na świecie:D

2011/03/23 16:42:23

mihrunnis_a

Aż mi dech zaparło prezentuje się rewelacyjnie :-)

2011/03/23 16:11:11

Gość: Edyta, *.dynamic.chello.pl

Przepiękna! Gratuluję i zazdroszczę tym, którzy ją zjedzą.. :)

2011/03/23 16:10:48

kulinarnespotkania

piekna plecionka!!! musi smakowac pysznie:)

2011/03/23 15:39:35

cuda.wianki

jest przepiekna Gosiu!

2011/03/23 14:13:42

cukrowawrozka

W piątek zrobię z mrożonymi! Nie mogę się oprzeć! :)

2011/03/23 13:42:43

kuchennefascynacje

Zniewalająca plecionka, szkoda, ze u nas jeszcze nie ma świeżych truskawek.

2011/03/23 13:04:35

kaspiecze

pięknie wygląda. bez wątpienia niebo w gębie :)

2011/03/23 11:05:40

majazteca

Piekna. Pyszna. Cudowna. Kuszaca... Po prostu brak mi slow aby ja naprawde opisac :)

2011/03/23 10:19:11

majanaboxing

O Mamusiu! Wygląda obłędnie! To coś o czym marzę, po prostu :)
Cudo Gosiu!:)

2011/03/23 10:11:57

tilianara

Ale piękna plecionka! Aż mam ochotę ukroić sobie kawałeczek :)

2011/03/23 08:37:57

zauberi

cudna plecionka! :)

2011/03/23 08:31:40

kucharnia

Idealna, piękna i cudowna! Jestem pełna podziwu!
Pozdrawiam:)

2011/03/23 08:10:45

aprespe

Wyszła ci przepięknie. Ja nie mam daru estetycznego, czego żałuję bardzo. Ale może kiedyś się wyrobię :) Ciasto (a szczególnie te truskawki) mnie urzekło.

2011/03/23 07:43:06

jolantaszyndlarewicz

Po prostu idealna:)

2011/03/23 06:54:15

abbra

Piękna plecionka - i jaka równiutka ! :)

2011/03/23 06:10:41

atina_bc

rewelacyjna :)

2011/03/23 05:44:27

Gość: maya_mb, *.wroclaw.mm.pl

Piękna, no i te truskawki mmmm :))

2011/03/23 03:50:20

flusso

Truskawki w drożdżowym i to jeszcze tak pięknie uplecione :)))

2011/03/23 00:35:32

wrotka_online

Fajnie, że pokazałaś jak zrobić plecionkę :) Dzięki temu nie taki diabeł straszny ...

2011/03/22 23:46:05

darki85

na pewno zapisuję przepis i jak tylko będzie sezon na truskawki to piekę (:
pozdrawiam.

2011/03/22 23:23:29

Gość: DominikaD, *.217.146.194.generacja.pl

och ale piękna! Może poczekam jeszcze z jej zrobieniem, bo truskawki są trochę drogie ;) Ale obiecuję, że zrobię! :) Pozdrawiam!

2011/03/22 23:20:54

basiap-p

plecioneczka jak marzenie

2011/03/22 23:19:41

Gość: Kini, *.dynamic.chello.pl

piękna ta plecionka! nie wiem, czy potrafiłabym sama taką zrobić ;)

2011/03/22 23:15:39
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt