Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Chałka challah

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

gosiaa99

Chalke nalezy piec w 180*C, Dwie powinny sie upiec w okolo 35 minut.
Ale jak zawsze powtarzam kazdy ma inny piekarnik, wiec nalezy przed koncem zwracac uwage na wyglad i kolor chalki. Ma miec piekny zloty kolor od spodu jak i od gory.
Dziekuje!

2015/06/18 12:29:37

Gość: Mrufka, *.dsl.dyn.ihug.co.nz

Chałka to musi mieć słodką kruszonkę :) To najważniejsza częśc chałki, a nie jakiś tam mak! Kruszonka: łyżka mąki, pół łyżki cukru pudru, pół łyżki masła (rozpuszczonego). Zmieszac, i posypac chalke po wysmarowaniu ją rozbełtanym jajkiem.

2015/06/17 14:43:10

Gość: Mrufka, *.dsl.dyn.ihug.co.nz

Nie podana temperatura pieczenia. Jaka ma byc?? Kobieta na filmie sugeruje by piec w 350 stopniach (F sie domyslam) przez 50-60 min. Tutaj podane ze mniej piec ale temperatura zadna... A czy dwie mniejsze chalki piecze sie krocej niz jedna wielka?

2015/06/17 14:40:45

gosiaa99

Challah wychodzi super puszysta i pyszna. Ja uwielbiam i briszoke i chalka z duża ilością jajek. Jeśli nie masz lub nie chcesz dodać tylu jajek, to zastąpić każde jajko 1/4 szklanki płynu(np. mleka)
Pozdrawiam serdecznie

2012/12/29 20:54:05

Gość: joasiah, 91.244.213.*

Witam
mam takie pytanie czemu jest tak dużo jajek do tej chałki ? :)
Pozdrawiam
Joasia

2012/12/29 20:31:28

kaspiecze

zrobiłam :) wyszła bardzo smaczna! moja pierwsza chałka, ale nie sprawiła w przygotowaniu żadnego problemu. polecam przepis
za Twoją radą ciasto podzieliłam i wyszły dwie wspaniałe, średniej wielkości chałki

pozdrawiam!

2012/02/08 10:02:24

katarzyna_sar

Super wygląda ta chałwa, mniam, zjadłabym sobie kawałeczek:-)

Gosiu:-) pozwoliłam sobie na otagowanie Twojego bloga, czym zapraszam Cię do tej zabawy, jak to wyglądać powinno możesz zobaczyć na moim blogu: www.kuchniana5.blox.pl, pozdrawiam

2010/09/19 16:35:11

gosiaa99

Dziękuje za wszystkie komentarze;))
Pozdrawiam!

2010/09/14 00:46:53

k80zbro

kojarzy mi się z dzieciństwem :)

2010/09/13 22:21:40

andzia-35

Ja piekłam tylko na zakwasie:)) masz rację, zaplatanie jest bardzo latwe:)
PS, mam straszną ochotę na Twoje kokosanki:)

2010/09/13 19:01:11

karmel-itka

chałka... smak dzieciństwa. bez niczego, ze szklanką zimnego mleka. och, pamiętam to. niesamowite!
i piękna chałka. ślicznie wygląda, więc z pewnością musi smakowac niesamowicie ;]

2010/09/12 22:59:13

justmydelicious

najlepsza :)

2010/09/12 21:53:45

margot11

wygląda perfekcyjnie

2010/09/12 21:38:17

majanaboxing

Jaka ona u Ciebie piękna! Dawno nie piekłam chałeczki,a bardzo lubię .
Pozdrówki:)

2010/09/12 21:04:49

zaytoona

Bardzo lubię chałkę; sama już jedną upiekłam i smakowała rewelacyjnie. Na kromeczkę tej Twojej, z masłem, oczywiście, skusiłabym się z ogromną chęcią.

Pozdrawiam! :)

2010/09/12 20:51:36

viridianka

uwielbiam chałkę z samym masłem, przepiękna Ci się upiekła (:

2010/09/12 18:32:53

anna.kaminska.pl

Bardzo lubię chałki.
Twoja pysznie wygląda.Z tym dżemem,mniammmmm...

2010/09/12 18:18:05

usmiecham-sie

musze kiedys zrobic chalke bo sie zbieram i zbieram, i zawsze konczy sie na zwyklym chlebie.

2010/09/12 18:07:06

milk_chocolate84

rewelacyjnie wygląda :) Fajna struktura ciasta.. taka puszysta :))

2010/09/12 18:06:53

mania179

Też robiłam chałeczkę w weekend. Pozdrawiam!

2010/09/12 17:27:32

mojeslodkie

bardzo apetyczna, wygląda idealnie:)

2010/09/12 16:45:01

gosiaa99

Justin&dorothy : Dziękuje, ja takze jestem WIELKIM fanek wszystkich slodkich bulek :)
Ciastello: dziękuje;)
Jolu: Bardzo sie cieszę :)
Wiosenko: Dziękuje ;) Szczerze powiem, że bardzo wystrzlila do gory w piekarniu..bardzie, niz sie spodziewalam ;)
Kulinarnespotkania: Ach ja tez uwilebiam z samym maslem i koniecznie kubeczkim kawy lub kakao ;)
Marta: Cieszę się, że ci się podoba;)
Pozdrawiam!

2010/09/12 16:32:51

Gość: cookingmarta, *.home.aster.pl

kolejna chalka do wyprobowania, z pewnoscia jest pyszna :)

2010/09/12 16:28:21

kulinarnespotkania

mniam, slinka mi cieknie na widok takiej pieknej chaleczki:)
oj, zjadlabym taka z maselkiem:)

2010/09/12 16:07:11

wiosenka27

Ja też już kilka chłek robiłam ale chętnie wypróbuje kolejny przepis. Zwłaszcza, że wnętrze Twojej chałki jest tak zachęcające:)

2010/09/12 16:06:24

jolantaszyndlarewicz

Piękna chałka....uwielbiam zabawę z drożdżami, a więc przepis zapisuję:) zrobiłam już kilka chałek w życiu, ale tak je lubię, że wypróbowanie kolejnego przepisu to będzie sama przyjemnosć:)pozdrawiam ciepło

2010/09/12 16:00:32

ciastella

wyglada świetnie ;D

2010/09/12 15:56:49

Gość: Justin Dorothy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Bardzo lubimy bułki maślane i oczywiście chałki ! :) Twoja na tych zdjęciach wygląda super:) Do tego masełko i dżem...Mniam

2010/09/12 15:48:56
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt