Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Domowa szynka peklowana

Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

efrank

Barbara, dziękuję za podpowiedź, na pewno skorzystam.

Karo, cieszę się, że smakowało :)

2013/04/28 13:41:01

Gość: karo, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

szynka super pycha!!! :D świetny przepis, polecam

2013/04/27 14:54:37

Gość: barbara, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przygotowując szynkę zastosowałam tzw. peklowanie na sucho czyli bezpośrednio wciera się sól peklową w mięso bez sporządzania roztworu z wodą. ponadto robię pastę z czosnku zmiażdżonego, rozmarynu, ziaren jałowca, odrobiny zmiażdżonej kolędry (wszystko razem dokładnie rozcieram) i również nacieram szynkę. Taka metoda przyspiesza peklowanie np. szynka 2 kg. pekluje się 4 dni, można ją potem parzyć dodając listek i ziele angielskie.

2013/03/21 16:52:49

efrank

Hm, nigdy tak nie gotowałam szynki... ale nie jestem specjalistą ;) Kiedyś pewnie spróbuję :)

2012/12/23 10:57:59

Gość: nico, *.dynamic.chello.pl

A może warto ugotować wg zasady - 2 razy po 5 min. licząc od chwili gdy woda zaczyna wrzeć (przerwa pomiędzy gotowaniami - minimum 12 godz. - wtedy trzymamy zawiniętą!!! w lodówce).
To tylko tak dla odważnych...

2012/12/22 14:24:15

Gość: ozzie, *.multi-play.net.pl

rzadko jadam szynkę ale ta twoja wygląda dokładnie tak jak ta która pamiętam z dzieciństwa

2012/07/30 15:35:02

Gość: Rybka zwana Martą, *.pub.sarocom.net

o tak. W dobie beznadziejnych wędlin taka szyneczka to prawdziwy skarb:)

2012/07/30 15:04:53

Gość: magda, *.tktelekom.pl

jak ja uwielbiam taka domowa szynke!

2012/07/30 15:02:49
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt