Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Parzone ciasto na pierogi

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Teresa, 62.244.157.*

Ciasto parzone na pierogi robię od 20 z górą lat. Nie dodaję oleju do ciasta tylko trochę do wody w której się gotują. Ponadto mąkę w misce zalewam wrzątkiem w 3/4 wielkości wody, mieszam szybko widelcem i przykrywam miskę ściereczką. Zostawiam na 15 minut. Potem dodaję 1/4 zimnej wody, znów szybko mieszam i zostawiam jeszcze na 5 minut. Dopiero wtedy wyrabiam. Moje pierogi są znane w całej rodzinie ze swojej miękkości i delikatności. Smacznego.

2013/01/10 11:32:25

Gość: Balderdash, *.lubocka.net

Najlepsze!

2012/12/14 08:59:58

agnesp76

Muszę wypróbować :)

2011/12/12 14:30:48

azymut17

Moja mama nauczyła mnie robić pierogi właśnie w ten sposób :-) Robi się błyskawicznie, dłużej za to idzie mi zawsze lepienie.

2011/12/09 21:56:46

jul-kaa

Ja też tak właśnie robię ciasto na pierogi. A wgilijne pierogi smażę - wrzucam na gorący olej zamrożone. Mniam.

2011/12/08 20:30:46

szarsz

:)
Ale w mrożeniu reprezentuję odmienną frakcję, mrożę takie niby surowe na tacce (mam taką zupełnie płaską szufladkę w zamrażalniku, teoretycznie na lód), po czym zsypuję do woreczków. Niby surowe, no bo przecież zaparzone.
Jak gotuję, to wrzucam na wrzątek zamrożone, nigdy nic się z nimi nie stało.

2011/12/08 08:43:03

amoureuse

Uff, ulżyło mi :D od dzisiaj nie wstydzę się swoich pierogów

2011/12/07 23:56:31

besame.mucho

A skąd, ja też bez jajka i też koniecznie parzone!

Swoją drogą parzona baba drożdżowa to też jedyna jaką uznaję, wiwat parzenie ;) !

2011/12/07 23:50:15

amoureuse

O, cieszę się, przez długi czas uważałam, że jesteśmy nienormalną rodziną, która jako jedyna na całym świecie robi ciasto na pierogi bez jajka :D

2011/12/07 23:46:33

szarsz

Ja też tylko parzone ciasto uznaję, jedno jedyne, które można bezpiecznie rozwałkować na grugość papieru i nic się z nim nie dzieje w czasie gotowania.

2011/12/07 23:33:44
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt