Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Shoarma jak ze Sphinxa

Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: sss, *.dynamic.chello.pl

w przyprawach brakuje kardamonu. Bez niego nigdy nie osiągnie się tego smaku z w sphinie

2012/10/07 19:07:04

ilka_86

Przepis wzięłam od Margarytki: margarytka-kulinarnie.blog.onet.pl/Shoarma,2,ID387620713,n
Ona również w przepisie podała kminek:)
Pozdrawiam ciepło

2011/07/02 08:29:30

Gość: tm, *.ssp.dialog.net.pl

Coś mi się wydaje, że przepis brałaś z jakiejś angielskiej strony. I zastosowałaś niewłaściwą przyprawę. Specyficzny smak shoarmie ze sphinxa nadaje kmin rzymski a nie kminek!!! A to zupełnie inna przyprawa.

2011/07/01 21:14:39

Gość: remoo, *.tczew.vectranet.pl

Ach, chyba zapomniałaś o szczypcie soli. Nie wiem jak dla innych smakoszy, ale dla mnie mięso bez soli jest nie do zjedzenia. Poza tym przepis super!

2011/02/10 23:32:45

ilka_86

Agato przepis mam od dawna, być może został on znaleziony u Margarytki:) Kiedy nie miałam jeszcze własnego bloga, przepisy wpisywałam do mojego kajeciku bez autora, zmieniło się to odkąd zaczęłam zamieszczać posty na Ilonkowie:) a co do tych usuniętych składników, nie używam ich w kuchni, więc przy przepisywaniu, nie podałam ich:) więc proszę następnym razem ostrożniej z posądzaniem o plagiat:)

2010/05/24 22:39:09

ilka_86

Agato przepis mam od dawna, być może został on znaleziony u Margarytki:) Kiedy nie miałam jeszcze własnego bloga, przepisy wpisywałam do mojego kajeciku bez autora, zmieniło się to odkąd zaczęłam zamieszczać posty na Ilonkowie:) a co do tych usuniętych składników, nie używam ich w kuchni, więc przy przepisywaniu, nie podałam ich:) więc proszę następnym razem ostrożniej z posądzaniem o plagiat:)

2010/05/24 22:35:19

Gość: Agata, *.pila.vectranet.pl

Ta pewna stronka kulinarna to strona margarytka-kulinarnie.blog.onet.pl . Sama korzystam często z przepisów Margarytki . Tutaj usunięte zostało kilka składników (np. ocet balsamiczny, biały pieprz), ale słowa wykonania ściągnięte, a jest to tekst autorki. Szkoda, że nawet źródła nie podałaś.
Shoarma pyszna, bo robię ją odkąd Margaytka podała przepis. I powiem tylko, że za pierwszym razem nie dałam octu balsamicznego, a za następnym już dałam i była dużo smaczniejsza.

2010/05/24 22:14:15

ilka_86

dziękuję Dziewczyny:) gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu, jest naprawdę dobry!:) a i nie zawsze dodaje kminku i gałkę muszkatałową, a wychodzi równie smaczny:)

2009/12/03 15:45:00

olacruz

Ech, zjadłabym takie aromatyczne mięsko :)

2009/12/02 22:57:06

wedelka

Shoarma w Sphinxie bardzo mi smakuje, więc może kiedyś skorzystam z Twojego przepisu i spróbuję zrobić ją sama? :)

2009/12/02 17:05:02

gosiab_3

pysznie ona u Ciebie wyglada!!!
Pozdrawiam :)

2009/12/02 14:41:01

rain1drop

Bardzo polecam dodanie przecieru pomidorowego do marynującego się mięsa z przyprawami :) passionfruit.blox.pl/2008/08/Przyprawa-do-Shoarmy-z-kurczaka-a-la-Sphinx.html - jest wtedy identyczne ze sphinxowym :)

2009/12/02 14:40:35

majazteca

Dawno nie bylam juz w Sphinxie :) Shoarme uwielbiam. W Twoim wykonaniu prezentuje sie rownie pysznie :))

2009/12/02 14:34:41
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt