Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

kasiaaaa24

Proszę zamienić kakao na orzechy - 50g.

2018/06/16 21:45:37

Gość: Izabela, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

Czy zamiast kakao można dac więcej orzechów bo chce zeby dalej było to ciasto bezglutenowe a nie przepadam za ciastami kakaowymi

2018/06/16 19:26:41

Gość: Katia, *.ipcom.comunitel.net

Upiekłam, zjadłam i powiem tak : to jedno z lepszych ciast jednogarnkowych jakie kiedykolwiek jadłam! Pomarańcze, orzechy i czekolada to jest to!
Super przepis. Mój mąż będzie zachwycony bo on uwielbia takie "proste" ciasta.
Jedyny minus jest taki, że trochę mały ten placuszek i szybko znika:D
Z całą pewnością będę go częsciej piekła.
Fajnym patentem jest posypanie kakao po czekoladzie. Nigdy tego nie robiłam a tutaj pasuje idealnie.
Pozdrawiam serdecznie!

2014/04/29 18:53:26

kasiaaaa24

Bardzo Ci dziękuję za tą wiadomość - sprawiła mi wiele radości :)

Jak chodzi o akcesoria do zdjęć, to wyszukuję i kupuję gdzie się da. Od małych sklepików po znane sieciówki. To już chyba takie uzależnienie trącające o zbieractwo ;)

Z przetrzymywaniem nie jest łatwo i oczywiście w kuchni się nie mieszczą. Zajmują też 2 ogromne komody w salonie. Po ostatnim remoncie kuchni podciągnęłam szafki kuchenne do samego sufitu (a mam bardzo wysokie mieszkanie) ale i tak nie rozwiązało to problemu. Pozostaje tylko dokupywanie nowych mebli :)

2014/04/29 12:38:14

Gość: Katia, *.ipcom.comunitel.net

Dziekuję za odowiedź. Dokupiłam orzechów więc będzie dokładnie jak w przepisie.
Dam znać jak wyszło po degustacji:)
To już kolejne Twoje-moje ciasto. Jestem fanką bloga. Przyznam się, że zaglądam tu codziennie...nawet po kilka razy. Od samego patrzenia na Twoje zdjęcia czuje się lepiej heheh Do tej pory wyszły mi wszystkie ciasta, placki, muffinki które robiłam korzystając z twoich przepisów. Oczywiście były pyszne! Również bardzo często piekę za co rodzina i znajomi mnie uwielbiają bo wiadomo-nie ma jak domowe a jeszcze jak takie pycha to już w ogóle:) a ze sprawdzonymi przepisami nic tylko piec! :)
Ostatnio zrobiiłam drożdzowe z gruszkami i cynamonową kruszonką. Do świąt nie doczekało więc trzeba było piec muffinki ze skórką pomarańczową.
Zawsze jak patrzę na Twoje zdjęcia to podziwiam te wszystkie akcesoria i gadżety którymi dysponujesz...talerzyki, łyżeczki, kubki, patery....chciałam zapytać skąd Ty to wszystko bierzesz i co istatniejsze gdzie to wszystko trzymasz?:D ja też mam sporo takich rzeczy w mojej średniej kuchni i powiem Ci, że z miejscem słabo:) nie wiem jaką musiałabym mieć kuchnię żeby to wszystko pomiescić:)
Polecam bloga znajomym i okazuje się, że koleżanki które twierdziły, że nie potrafią piec serwują pyszne domowe wypieki hahahah
Życzę wielu nowych inspiracji i pięknych zdjęć!
Pozdrawiam serdecznie!

2014/04/29 12:21:37

kasiaaaa24

Ja mieliłam orzechy w malakserze, ale jeśli nie masz, możesz zetrzeć na tarce.
200 g to około 2 szklanki.
Nie zastępowałam nigdy orzechów mąką, więc nie bardzo wiem jaką ilość miałabyś dodać. Chyba trzeba zwracać uwagę na konsystencję ciasta, aby nie było za rzadkie ani za gęste.

Niestety z mąką nie będzie takie same jak z samymi orzechami.

2014/04/29 07:24:59

Gość: katia, *.ipcom.comunitel.net

Wlasnie ugotowalam pomarancz. Jutro pieke. Pytanie mam takie: czy orzechy moga starte na tarce na drobnych oczkach? A moze lepiej zmixowac?200gram to tak ze dwie szklanki? Jesli nie mam az tyle to moge dodac maki? Jesli tak to ile? Mysle ze orzechow bedzie szklanka moz poltora...
dam znac jak wyszlo. Muffinki ze skorka pomaranczowa byly super.
pozdrawiam.

2014/04/28 19:33:54

kasiaaaa24

Miło mi, że smakowało :)

2014/03/20 22:19:26

Gość: CAROLANS, *.internetia.net.pl

Przepyszne ciasto, absolutnie fenomenalny smak, delikatnie i lekkie a przy tym sycące... Nie da się opisac tej konsystencji i smaku, trzeba spróbowac :) Ja się zakochałam :)
A myślałam, że mało co mnie już zaskoczy... ;-)
pozdrawiam :]

2014/03/20 22:01:28

kasiaaaa24

Obawiam się, że względu na strukturę ciasta będzie to niemożliwe.

2013/12/21 19:49:20

kaaatarzynaa

Mam pytanko.Czy można to ciasto przekroić i przełozyć kremem np. waniliowym?

2013/12/21 19:21:39

zwierzontkowskaja

Ciasto obłędne! Idealnie pasuje do kawy! Mój mąż zachwycony, zajada się nim i wieczorem i z rana :)

2013/11/29 12:08:49

Gość: magda-mazek, *.ip.mgk.pl

Zrobiłam :) pycha ciacho takie wilgotne i delikatne.Przekonałam się do brownie.Ja jestem zachwycona :)

2013/11/28 21:58:56

kasiaaaa24

Tak, oczywiście można połączyć orzechy.

2013/11/28 21:20:29

Gość: magda-mazek, *.ip.mgk.pl

pomocy jestem w trakcie robienia tego ciacha.Czy nie będzie przeszkadzało jak zmielę różne orzechy ?

2013/11/28 17:37:05

Gość: magda-mazek, *.ip.mgk.pl

czy orzech ymogą być mieszane laskowe z włoskimi

2013/11/28 16:45:41

Gość: klementynka, *.telico.pl

Kasiu, skro to Twój przepis, to ja pod moim postem zmieniam na linka do Ciebie, bo nie chce broń Boże mieć nic wspólnego z kradzieżą przepisu. A przepis podobny widziałam chyba u Domi w kuchni i rok temu piekłam z niego babkę, a teraz go zmodyfikowałam i dlatego napisałam, że autorski, bo indentycznego nie spotkałam. Podaję link do Ciebie i mam nadzieję, że będzie ok.

2013/11/05 13:05:41

kasiaaaa24

Nie, nie jest zakalcowate. Jest raczej puszyste :)

2013/03/25 14:05:59

Gość: magda-mazek, *.ip.mgk.pl

Kasiu czy to ciasto jest jak brownie czyli takie zakalcowate jakby nie dopieczone

2013/03/25 10:17:14

domaskowa

Pyszne, a z powodu brau mąki można je jeść bez wyrzutow sumienia.. no prawie :)
Polecam, ciacho poezja!

2012/08/22 19:33:14

Gość: Secret, *.ghnet.pl

Tak jasne, że już wypróbowałam! :) Na Święta placek z pomarańczami święcił triumfy, ale ciasto kokosowo-jabłkowe nie było daleko w tyle :) :)
Od czasu ciasteczek przybyło Ci zapewne czytelniczek, bo jak tylko kupuje składniki na cos nowego to Panie w sklepie zawsze biora ode mnie namiary, no i wszystkie znajome również :) własnie zamierzam upiec coś Twojego dla moich przyjaciólek, na babskie ploty, bo juz mam dosć chemicznych ciastek z cukierni ;)
Tylko nie moge sie zdecydowac co.. wszystko mnie kusi ;) :)
osiołkowi w żłobie dano... hihihi :)
Pozdrawiam już wiosennie! i zyczę duuuuzo wiosennego wesołego słoneczka! :)

2012/03/05 12:27:43

kasiaaaa24

Secret
Pięknie dziękuję Ci za taki cudny komentarz. Takie słowa mobilizują mnie do dalszych działań i niezmiernie cieszą :)
Mam nadzieję, że wypróbujesz jeszcze nie jeden przepis i każdy z nich, przypadnie Ci do gustu.
Pozdrawiam ciepło i życzę spokojnych, rodzinnych i smakowitych świąt :)

2011/12/20 08:10:14

Gość: Secret, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witaj Kasiu,

uwielbiam Twoje przepisy! :) Sa proste w wykonaniu, nie wymagaja skadników o super trudnych nazwach;) ale za to niesamowicie SMACZNE, nieziemsko EFEKTOWNE i niezwykle ORYGINALNE!! I są, zawsze sa na kazdą mozliwa okazje!! DZIEKUJĘ DZIEKJUĘ DZIEKUJE i jeszcze mojej znajomej z pracy, która na moje szczescie podala mi linka do ciasteczek cynamonowo-czekoladowych, które do tej pory ze smakiem cyklicznie robie :) Dokładnie według przepisu ! :) i dzieki temu mam efekt taki jak na Twoich zdjęciach. Pozdrawiam przedswiątecznie! Secret

2011/12/20 00:55:00

margoja

Zrobilam na urodziny mojego męza:) Stwierdził ze ciasto-cud! Zrobilam z mielonymi migdałami, jest niesamowite, takie wilgotne w srodku i bardzo ładnie urosło...tylko polewa mi nie zestęzala tak ładnie jak Tobie...ale to chyba smaku nie zmienilo:)
dzieki za pomysl!

2011/09/21 13:12:35

Gość: , *.escom.net.pl

Ciasto jest wspaniałe, bardzo smaczne i proste w wykonaniu. A ten zapach...

2011/09/01 15:07:34

asiek_ba

Kasiu, dziękuję Ci za kolejną udaną inspirację!! Ciasto wyszło fenomenalne a Robert Sowa był zachwycony!! DZIĘKUJĘ!!
Pozdrawiam serdecznie
Asiek

2011/08/24 19:50:16

kasiaaaa24

Cieszę się, że smakowało i pozdrawiam :)

2011/04/25 19:13:45

Gość: , *.msi.pl

Ciasto jest bardzo pyszne, właśnie na święta moja córka robiła, ale nie dodawała kakao, była tylko polewa na wierzch z czekolady.

2011/04/25 19:02:09

kasiaaaa24

Cieszę się że smakowało :) Pozdrawiam :)

2011/02/19 21:54:16

Gość: Ryszarda, *.aster.pl

Upieklam przed chwila. Lekkie, pachnace, pyszne. Pomarancze ugotowalam tuz przed przygotowaniem ciasta - dzien wczesniej nie ma potrzeby tego robic - wystarczy chwile schlodzic przed zmiksowaniem. Zjedlismy cieple z lodami. Pycha. Dzieki za przepis.

2011/02/19 21:51:27

Gość: kocila, *.adsl.inetia.pl

Upiekłam. Facet zachwycony. :)

2011/02/15 17:32:22

kasiaaaa24

Kasiu cieszę się, że ciasto Ci smakuje i że polecasz mojego bloga :) A z patelni będzie cos orientalnego... :)

2011/02/14 21:03:19

Gość: kasiawkuchni.pl, 213.108.152.*

Kasiu, dziękuję za Twoją wizytę u mnie na blogu, miło że zajrzałaś do mnie :).
Ciasto z pomarańczy gotowanej to mistrzostwo świata!!!! moje obecnie jest w piekarniku ale w ciągu dnia miałam okazję spróbować, gdyż koleżanka z pracy której poleciłam twojego bloga zrobiła w weekend to ciasto i przyniosła mi kawałek na spróbowanie. Ciasto jest poprostu boskie, będzie to w najbliższym czasie moje ulubione ciasto. Jest takie wilgotne i syte........pychota!!!!!!!!!!

Będę zaglądać do ciebie, ciekawa jestem co przygotujesz w nowej patelni ;)

2011/02/14 20:30:57

kasiaaaa24

Miło mi że smakowało, ale obawiam sie, że mąka i otręby zmieniły konsystencję ciasta i nie było takie lekkie jak w oryginale :)

2011/02/12 20:56:55

Gość: , *.dynamic.chello.pl

Zrobiłam dziś to ciasto i wyszło całkiem nieźle. Zmodyfikowałam jednak trochę przepis zamiast orzechów dodałam 50g mielonych migdałów, zmieliłam niezbyt grubo, 50g mąki, 100g otrębów pszennych. Muszę jednak powiedzieć, że nie za bardzo wyrosło ale to chyba dlatego, iż użyłam większej tortownicy o średnicy 25 cm. A i zamiast polewy czekoladowej posmarowałam wierzch nutella i posypałam kakao. Pycha

2011/02/12 20:53:04

Gość: Igula, *.icpnet.pl

O dziękuję :) Migdały mogą być. Dziś upiekę Twój sernik cytrynowy a następne będzie to ciasto.

2011/02/12 10:08:27

kasiaaaa24

Igulo mogłabys dac migdały, ale pewnie za nimi też nie przepadasz. Pozostaje jedynie dodac mąkę, ale z pewnością musi byc jej mniej niż orzechów. Powiedzmy połowę. Obawiam się tylko, że ciasto nie będzie już miało takiej fajnej konsystencji :)

2011/02/12 08:10:31

Gość: Igula, *.icpnet.pl

Kasiu - jak myślisz można upiec bez orzechów - albo je czymś zastapić?
Ciasto "brzmi" smakowicie i nabrałam ochoty by je upiec ale niestety nie przepadamy za orzechami.

2011/02/11 20:31:51

kasiaaaa24

Ha ha w tym przypadku ułatwianie sobie życia skończyło by się wielkim niewypałem ;) Upiecz je bo jestem bardzo ciekawa Twojej opinii :)

2011/02/09 22:34:30

Gość: Aborygenka, 87.204.45.*

OK!! Masz dar przekonywania. Chyba się skusze i upiekę na niedzielę. Moje wrodzone, ułatwianie sobie życia, tym razem poległo ;)

2011/02/09 21:54:12

kasiaaaa24

Aborygenko absolutnie muszą byc gotowane i to dwie godziny. Po pierwsze świeżego pomarańcza nie zmielisz w blenderze, bo jest za twardy. Po drugie jak byś mi nie wierzyła ;) to spróbuj surowej skórki - jest gorzaka i zepsujesz sobie ciasto. Po trzecie jak już tu w komentarzach zostało stwierdzone przez Beatkę w skórce są pestycydy i inne świństwa - niech zostaną w wodzie :) A po czwarte taka ugotowana pomarańcz jest o wiele intensywniejsza w smaku i zapachu. Wszystko przemawia za tym, żeby gotowac i to nie mniej niż 2 godziny :) Wrzuc ją do dużego gara, zalej dużą ilością wody i niech się gotuje :) Postaraj się tylko wybrac mocno dojrzały i najlepiej jeden duży owoc.

2011/02/09 18:43:50

Gość: Aborygenka, *.adsl.inetia.pl

Jak dla mnie, rewelacja! Nie potrafię się oprzeć czekoladzie ze skórką pomarańczową, więc muszę wypróbować ten przepis :) Mogę dodać surowe pomarańcze czy koniecznie muszą być ugotowane?

2011/02/09 15:32:37

kulinarnespotkania

czekolada i pomarancze... to zawsze sie pysznie kojarzy:) Twoje ciasto wyglada wspaniale, a smakuje na pewno rewelacyjnie:)

2011/02/08 19:28:50

monica-wino-i-oliwki

Prezentuje się niezwykle kusząco, takie ciemne i dostojne :)

2011/02/08 13:17:40

acirinka

Mniam. Lubię takie.

2011/02/08 12:07:53

kasiaaaa24

Madziu wyszedł do Ciebie meil w tej chwili

2011/02/08 10:53:29

Gość: , *.internetdsl.tpnet.pl

Kasiu, posłałam maila.
Majana

2011/02/08 10:51:59

emma001

urzekł mnie ten wierzch ;)

2011/02/07 22:23:16

zaytoona

Wilgotniejsze niż brownie, cudownie aromatyczne? Takiej pyszności nie można nie wypróbować...

2011/02/07 19:23:38

anytsujx

Kasiu ciasto wygląda cudnie ... wszystkie Twoje ciasta są wyjątkowe !:)

2011/02/07 19:20:52
  1   2 następne
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt