Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

condor

Najczęściej używam mąki o typie 750, czyli chlebowej ale czasem robię z takiej z pełnego przemiału.

2015/04/30 23:52:26

Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Konkretnie który typ mąki?

2015/04/30 14:43:44

condor

Możesz użyć jakich chcesz - nie ma to znaczenia.

2015/01/18 12:49:56

Gość: jolaa, 105.111.71.*

czy świeże drożdże, moge zastapic suchymi (instant)?

2015/01/07 23:19:23

condor

Gratuluję Ci Aneta i dziękuję za podanie ilości wody. Ja zawsze dolewam na oko ;)

2014/10/28 07:51:52

Gość: aneta, *.pppoe.covernet.pl

robie już ten chlebek 2 raz. właśnie dziś będę piekła:) chleb wyszedł znakomity. JA dałam ok 6 szklanek wody :) Najlepszy chleb pszenny na drożdżach.

2014/10/25 11:12:53

condor

Na początku robiąc zaczyn dajesz tyle wody żeby całość miała gęstość śmietany, a na koniec ciasto ma mieć konsystencję takiego jak na kopytka. Gdy jest zbyt suche, zaczyna się rozwarstwiać, a gdy za rzadkie bardzo oblepia dłonie. Idealne to takie które samo odchodzi od ręki.

2014/10/20 13:51:36

Gość: motylek, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

witam, proszę podać ile wody należy dodać do 10gram drożdży a później do całości mąki ( może być około..)

2014/09/15 16:06:29

Gość: Joanna, *.lightspeed.livnmi.sbcglobal.net

chleb upiekl sie swietnie
Jest bardzo dobry wszystkim polecam:)
Dzieki za super przepis

2014/05/30 04:24:27

condor

Sorry że odpowiadam Ci dopiero dzisiaj. Ciasto w blasze wyrasta około 40 minut, ale nie trzymaj się szczegółowo czasu. Tak jak piszesz - powinno porządnie wyrosnąć, ale bez przesady bo kiedy rośnie zbyt długo to potem może opaść przy wsadzaniu do piekarnika, albo wypełznie z formy ;)

2014/05/20 15:21:46

Gość: Joanna, *.lightspeed.livnmi.sbcglobal.net

Mam pytanie jak dlugo ma to ciasto rosnac ?Czy do momentu az podwoi swoja objetosc. Chodzi mi o rosniecie ciasta ktore juz jest w blaszce.
Jestem na etapie drugiego dnia.Wlasnie dodalam make i odstawilam do rosniecia.Jutro ostati etap - pieczenie:) no i nie wiem kiedy go wstawic do piekarnika?

2014/05/06 23:17:49

Gość: Anna

Ale mi narobiles smaku ;) Mieszkalam kilka lat w Bilbao i moja tesciowa robila wlasnie taki dlugo rosnacy, cudownie pachnacy, najlepszy na swiecie chleb. Kroila go potem na male kawaleczki i ukladala pintxos o roznych smakach. Chyba sobie taki upieke. Wielkie dzieki za ten przepis. Pozdrawiam Ann.

2014/02/17 00:44:51
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt