Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Wprowadzenie

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: jurasmysz, *.dip0.t-ipconnect.de

dobre te rzeisy, spróbuja...........!
ozdro
juras

2014/11/13 03:32:46

Gość: ed, *.radomsko.hypnet.pl

przepis świetny a chleb pyszny

2014/06/03 15:30:17

condor

Mąkę najprościej jest kupić we młynie, ale jak masz daleko to poszukaj w najbliższej hurtowni spożywczej lub supermarkecie.

2013/09/16 08:48:43

Gość: dapsi, *.merck.de

Cześć,

również piekę chleb na zakwasie, ale zupełnie inaczej.
Chętnie pokażę Ci ten przepis.
Gdzie można zaopatrzyć się w dobrą mąkę żytnią i orkiszową?

Beata

2013/09/01 16:43:21

condor

Żeby chleb był wilgotny można dodać kilka ugotowanych ziemniaków lub/oraz trochę oleju - ja daję rzepakowy.
Pozdrawiam serdecznie.

2013/08/11 08:34:09

Gość: Paweł, *.dynamic.chello.pl

Witam

A co dodać do domowej produkcji chleba żeby nie był taki suchy.

2013/08/05 17:59:34

condor

Ile zakwasu ? Możesz dać 50 ml, a możesz też wlać 200 ml. Bakterie i tak sobie poradzą. Wody wlewasz na tyle żeby dało się swobodnie wyrobić ciasto. Nie martw się tym że coś zepsujesz ;) Chleb i tak Ci się uda doskonale.

2013/03/31 11:49:32

Gość: anna, *.dynamic.monaco.mc

dobry przepis ale dla tych poczatkujacych????czyli pare pytan-ile zakwasu na 1 kg maki?
ile wody? soli moze troche malo,dzieki za odpowiedz

2013/03/14 15:49:45

condor

Gratuluję zdolności kulinarnych i równie serdecznie Cię pozdrawiam.
Krzysiek.

2013/01/15 23:59:20

Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witaj Krzysztofie - ja również piekę sam chleby na zakwasie i na drożdzach w garnku zaroodpornym i różne dziwne kombinacje - pozdrawiam ćię serdecznie i zycze miłego gotowania, pieczenia, wędzenia i destylowania - to wszystko to moje hobby;) - pozdrawiam

2012/12/10 22:51:43
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt