Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Jabłecznik z pianką

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: xmoniax, *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

Przepis super wychodzi ładnie upieczony spód piana nie opada i wierzch chrupiący pod koniec przykrywamy folią by się nie spieklo za bardzo.. fajny bo nie przesłodzony takie przepisy lubię i go polecam prosty szybki i beztalenciowi powinien wyjść bez problemu.

2019/01/11 16:02:15

Gość: deserowo, *.play-internet.pl

Nie trzeba, tu się ładnie dopieka.

2019/01/08 09:18:53

Gość: xmoniax, *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

Czy podpiekac spod przed jakblami kiedyś robiłam z innego przepisy i spod był surowawy

2019/01/07 22:30:37

Gość: , *.netcologne.de

jest wspanily polecam

2017/11/16 16:28:53

Gość: deserowo, 185.21.149.*

Super!!

2017/10/30 07:21:53

Gość: enee, *.toya.net.pl

No i się nie poddałam i opanowałam przepis do perfekcji. Polecam NIE posypywać ciasta kruszonką - wtedy pianka się rumieni i wygląda jak z drogiej cukierni. Dziękuję za przepis :*

2017/10/28 19:10:46

Gość: deserowo, 185.21.149.*

enee, tak, piekarniki różnie pieką mimo ustawienia takiej samej temperatury. Szkoda, że nie wyszło, powodzenia przy kolejnej próbie :)

2017/05/08 07:37:04

Gość: enee, *.toya.net.pl

KATASTROFA :( białka się nie ubiły, ciasto wsiąknęło sok z jabłek, a kruszonka upiekła się niemalże na czarno :( Mimo to ciasto okazało się smaczne. Na pewno się nie poddam i spróbuję jeszcze raz, ale upiekę je w temperaturze 180 stopni - a nie 200

2017/05/07 18:24:26

deserowo

Nie, góra dół.

2016/12/23 23:09:49

Gość: hi, *.dynamic.mm.pl

czy w piekarniku mam piec na termoobiegu czy nie ?

2016/12/23 14:31:33

deserowo

Tak, można tak zrobić.

2016/12/08 20:21:29

Gość: Agammmm, *.interkar.pl

Czy zamiast śmietany może być jogurt naturalny?

2016/12/08 17:24:12

Gość: Syja, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Ciasto rewelacja, piekę juz chyba z 10-ty raz i za każdym razem wychodzi.

2016/05/28 08:03:25

Gość: , *.swidwin.vectranet.pl

ciasto pyszne ,ja robiłam ze świeżych jabłek pyszne

2016/02/18 20:35:58

deserowo

Bardzo mi przykro, może spróbuj jeszcze raz. Może Twój piekarnik inaczej piecze i trzeba by piec dłużej, może tylko od spodu dopiec, trudno mi powiedzieć.

2015/11/30 13:28:24

Gość: Gosc gosc, *.hsi14.kabel-badenwuerttemberg.de

Niestety wyszedl zakalec...

2015/11/30 12:36:07

deserowo

Tak, jeśli używam świeżych to prażę.

2015/11/27 13:06:31

Gość: Wloczykij, *.itvmedia.pl

A przepraszam, jabłuszka jak uprażyć?

2015/11/27 12:39:54

deserowo

Super, od razu widać, że beza chrupiąca :)

2015/11/02 08:14:29

Gość: Lanani, *.olsztyn.vectranet.pl

A i jeszcze efekt koncowy: www.tinypic.pl/aetpu4koz374

2015/11/01 22:09:50

Gość: Lanani, *.olsztyn.vectranet.pl

Super przepis! Ja tylko trochę zmieniłam i do piany daję 1 szkl. cukru bez mąki, a na wierzch trę tylko trochę ciasta. Po upieczeniu na wierzchu jest chrupiąca beza. Ciasto podpiekam najpierw 15 min. bo mi inaczej wychodzi mokre. Wygląda i smakuje znakomicie!

2015/11/01 21:56:37

Gość: grosia, *.galileusz.pl

ciasto właśnie piecze się u mnie, ciekawe czy się uda!

2015/10/03 12:17:53

deserowo

bardzo się cieszę :)

2015/09/25 12:32:35

Gość: Monika, *.play-internet.pl

Wczoraj piekłam tego jabłecznika i przyznaję się że to mój pierwszy samodzielny wypiek i ciasto wyszło idealne i przepyszne także super przepis

2015/09/25 09:07:29

deserowo

Jasne. Przepis napisałam dokładnie taki jak dostałam, ale teraz też robię głównie na maśle.

2015/08/20 14:30:04

Gość: kama, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

czy zammiast mArgaryny mozna dac masło?

2015/08/20 14:18:01

deserowo

O, daj znać jak wyszło :) ze śliwkami nie robiłam, za to z czarną porzeczką polecam :)

2015/07/31 21:19:51

Gość: Marta, *.dynamic.chello.pl

Ten przepis jest po prostu boski !!! Już chyba z 10 ich zrobiłam ;) Dzisiaj zamiast jabłek dałam śliwki zobaczymy jak to wyjdzie :)

2015/07/31 17:17:40

Gość: hnka, 193.106.192.*

super wyszedł, bardzo dobry

2015/04/16 17:18:35

deserowo

:)

2015/04/02 10:14:45

Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Mniammmm pyszne ciasto!! POLECAM

2015/04/02 09:17:25

deserowo

Wydaje mi się, że jest napisane w zrozumiały sposób, a z listy składników logicznie wynika, że trzy łyżki są do ciasta, a 3/4 szklanki do piany. :)

2015/03/22 20:08:40

Gość: andzia, *.play-internet.pl

Witam właśnie robię ciasto...mam nadzieję,że będzie przepyszne!tylko z tym cukrem,nie jest dokładnie napisane....gdzie ile się dodaje!!!!dla lajka to bedzie problem.....więc jeśli proadzisz blog,to cgyba przepis musi być dokładny;-)pozdrawiam

2015/03/22 11:25:33

deserowo

Prostokątna. U mnie 25 x 30 cm.

2014/12/22 12:46:15

Gość: AZ, *.chello.sk

Na jaką formę jest to ciasto? Tradycyjną - prostokątną, czy okrągłą? Dziekuje.

2014/12/22 12:44:30

deserowo

Nie jest. Można dodać dwie łyżki zimnej wody, albo pominąć.

2014/12/05 19:12:46

Gość: , *.petrus.pl

czy śmietana jest konieczna?

2014/12/05 18:57:05

Gość: kalimera, *.46.190.81.tellas.gr

Super ciasto. Zawsze sie udaje jak i rowniez zawsze skonsumowane, oczywiscie z lodami waniliowymi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!::::::::))))))

2014/09/13 15:00:14

Gość: Dima, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

JAbłecznik pycha świetnie smakuje i wyglada ! :)

2014/08/08 12:43:53

Gość: kalimera, *.46.190.91.tellas.gr

Ten jablecznik jest super. Jutro upieke mniam z lodami waniliowymi.

2014/05/10 20:55:48

deserowo

Tak, dzięki temu bezowa pianka jest sztywniejsza i utrzyma warstwę ciasta na górze, ale możesz zastąpić kisielem w proszku.

2014/02/02 12:09:47

Gość: , *.lnse3.lon.bigpond.net.au

Czy maka ziemniaczana jest niezbedna do bialek?

2014/02/02 08:06:45

Gość: Irenka, *.dynamic.chello.pl

Jablecznik super. Dla tych co nie pieka ciast kruchych dolna cześć ciasta nakuwamy widelcem aby w trakcie pieczenia mogło oddychać. Ja zawsze pieke ciasta na 180 stopni. Uwielbiam jeblecznik z pianka :) p

2013/12/23 16:46:56

Gość: Soo, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Pyszne wyszło

2013/11/09 22:15:33

deserowo

o tak, pyszne połączenie :)

2013/10/29 17:36:44

Gość: baba w sieci, *.leon.com.pl

Jabłecznik właśnie robię po raz drugi ;-) Za pierwszym razem znikł w pół godziny. Ciepłe ciasto i lody waniliowe- to jest to! A wychodzi znakomicie ;-)

2013/10/28 18:59:38

deserowo

Robiłam wielokrotnie ten jabłecznik, więc za przepis mogę ręczyć. Ciasto na spodzie nie wyrasta, ewentualnie mogło się nie dopiec. Piana mogła opaść od zbyt długiego ubijania białek, albo właśnie ciasto powinnaś dłużej trzymać w piekarniku, wtedy by pianka bardziej podeschła i była bardziej trwała.

2013/10/06 22:25:08

Gość: pychotka, 77.252.154.*

no niestety ciasto nie wyrosło na spodzie pianka mi opadła w piekarniku. Coś musiałam zrobić nie tak bądz z przepisem jest cos nie tak. ????

2013/10/06 18:55:48

deserowo

bardzo się cieszę :)

2013/09/15 09:53:51

Gość: renata, 79.97.235.*

smaczne, wyszło doskonale, polecam :)

2013/09/15 03:15:20
  1   2 następne
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt