Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Kruche ciastka z tahini

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

gin86

Musiały cudownie pachnieć :)

2015/02/02 15:11:05

n_zak

Ostatnio zrobiłam zapas na Gdańskim Bazarze Natury w Hali Olivii, od Bakra, ale można też zrobić samemu (u Doroty jest przepis), ja w prawdzie jeszcze nie próbowałam, ale mam w planach. :)

2015/02/02 14:49:56

majanaboxing

Dziękuję Natalko. Po prostu nigdzie nie spotkałam tahini. Gdzie kupujesz?

2015/02/02 14:21:30

n_zak

Madziu, myślę, że można kombinować, ale tahini ma konsystencje miodu, a mimo to ciasto jest bardzo suche. W przypadku chałwy, trzeba by ją chyba z czymś utrzeć, żeby uzyskać podobną konsystencje i dodać mniej cukru, bo chałwa sama w sobie jest słodka.

2015/02/02 08:44:56

majanaboxing

Oj z pewnością by mi posmakowały!
A można zrobić po prostu z chałwą?

2015/02/02 08:22:22
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt