Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

mikimama

Twoja sałatka, Ewo brzmi pysznie, mam na nią wielką ochotę.
Kotlety z ryb na pewno zrobię na dniach. Na pewno trzeba ryby obgotować w bulionie i mięso zmielić z namoczoną bułką. Przyprawić koperkiem. Opanierować i usmażyć. Można jeszcze dodać jakieś gotowane warzywa np. z bulionu. Tylko danie niezbyt wydajne, zwłaszcza z mrożonych.
Z warstwowych to polecam sałatkę Gyros (z kurczakiem i sałatą lodową). I pięknie wygląda w tym naczyniu! Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za miłe słowa. A w piekarniku ciasto, o którym dowiesz się pierwsza: kruche, migdałowe, z budyniem i śliwkami :)

2010/08/09 20:12:52

Gość: Ewa z M, 132.216.217.*

Czesc!
To jeszcze raz ja. Śledzi jeszcze nie zrobiłam ale kupiłam sobie to naczynie w dodatku na nóżce. I zrobiłam taką warstwową sałatkę (podaję w kolejności układania): sałata, ogórki, cebula, groszek konserwowy, jajko na twardo w plasterkach, pomidor, zalać sosem = pół szkl. jogurtu i pół szkl. majonezu wymieszane z przyprawami: sól czosnkowa, papryka, pieprz, oregano. Na wierzch posypany starty w wiórki żółty ser i kilka oliwek, przybrane małymi pomidorkami.
Wstawić do lodówki aby się przegryzło z godzinę.
Pycha! - a co za prezentacja!

Serdeczne dzięki za ten pomysł - niedługo zabiorę się za zrobienie "warstwowego" tiramisu w tym naczyniu.
A później będę wymyślać inne "warstwowce"..

Pozdrawiam serdecznie,
Ewa z Montrealu.

ps. z innej beczki: widziałam gdzieś na Twoim blogu kotlety z ryb, wyglądały wyśmienicie i smacznie (o ile coś może wyglądać "smacznie") niestety nie było przepisu ale to i lepiej bo zainspirowało mnie to do stworzenia własnego. I o dziwo: nigdy w życiu nie robiłam kotletów rybnych, rodzina była zdziwiona ale wszycy orzekli że były super.
Tak trzymaj MikiMamo! - dzięki za pomysły!

2010/08/09 20:02:08

mikimama

Miło Cię poznać Ewo! Dziękuję bardzo za miłe słowa, to bardzo budujące :) I życzę Ci, by drożdżowe urosło i sałatki smakowały! Pozdrawiam ciepło :)

2010/08/03 06:52:16

Gość: Ewa, 132.216.217.*

Ale wspaniale wyglada ta salatka, niesamowita!
Kupie sobie takie szklane naczynie i zrobie ja! - do tej pory nie mialam pojecia co mozna w takim naczyniu podac.

Swietne przepisy, gratuluje Ci takich cudownych drozdzowek - tez sobie pare przepisow zapisalam i popraktykuje.
Bardzo ladna strona.
Pozdrawiam serdecznie,
Ewa z Montrealu

2010/08/02 22:23:48
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt