Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentujesz wpis:

Pascha przepis drugi

Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

leloop

w mojej rodzinie tez ja wprowadziłam paschę do świątecznego rytuału co nie było łatwe bo we Francji, jak wiadomo, twaróg w polskim wydaniu jest nieznany ale dla chcącego nic trudnego ;) u nas paschy nigdy za wiele, gdybym zrobiła z 2 kg twarogu to tez by znikła w podskokach :) w tym roku mój francuski syn pomylił paschę ze smalcem no i teraz na deser jadamy smalec :D
najlepszego poświątecznego

2014/04/22 22:00:49

misspilat

I juz wiem co jutro bede robic w kuchni! Jako brzuchata bardzo sie ciesze z tych gotowanych zoltek :-)

2014/04/18 08:56:51

ptasia

Zawszeewelajna, nawzajem!
Kabamaiga - no tak, w wersji z domowym twarogiem to już średnio super łatwo czy szybko ;). Ciekawe, że ani w mojej rodzinie (pochodzącej w końcu częściowo z tzw. kresów), ani rodzinie M pascha była zupełnie nieznana. Jak powiedziałam 1-szy raz, że chcę zrobić, myśleli, że chodzi o sernik na zimno :).

2014/04/18 07:27:23

kabamaiga

Uwielbiam, chociaż u nas robi się zawsze z samodzielnie wykonanego sera. Może przygotuję właśnie wersję dla leniwych w tym roku?

2014/04/17 21:41:05

zawszeewelajna

Ptasiu, ciekawe te gotowane żółtka... Wezmę ten przepis po uwagę :)

Pięknych Świąt!

2014/04/17 21:27:15

ptasia

Majano, mam nadzieję, że to pieczenie to tylko przenośnia, bo jej się nie piecze ;))). A co nie wyszło? Bo wydawało mi się zawsze, że trudno coś tu zepsuć?

2014/04/17 21:15:33

majanaboxing

Piękna pascha. U mnie nie ma tradycji jej pieczenia. Chciałam kiedyś upiec, ale mi nie wyszła i potem już nie próbowałam. Może kiedyś się skuszę?
Twoja zapowiada się pysznie. Pozdrawiam.:)

2014/04/17 21:11:37
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt