Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Komentowanie jest moderowane.
Wypowiedź pokaże się po zaakceptowaniu jej przez właściciela blogu.
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Podaj kod z obrazka: captcha
Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

ptasia

Poziomko, cieszę się bardzo, się się udało! Aromatyzowana oliwa to ciekawy pomysł.

2009/01/17 12:39:28

Gość: poziomka, 83.1.62.*

hej ! zrobiłam chlebek tylko zamiast oliwy czystej dodałam aromatyzowaną pestkami z chilli.
Ma ona ostry posmak.
Chlebek wyszedł przepiękny i przepyszny. Ma lekko ostrawy smak ale właśnie taki lubię najbardziej.
Podaję go posmarowanego zwykłą oliwą z oliwek i natarty świeżym czosnkiem + sałatka caprese. Palce lizać :)
Dzięki za przepis. Dodam że to mój pierwszy chleb nie z automatu.

2009/01/17 12:28:10

abbra

Piękny ! Wygląda na bardzo puszysty :)

2008/05/08 19:43:20

Gość: Bea, *.customers.tvtnet.ch

Ptasiu, piekny! i czekam na kolejne Twoje uwagi dotyczace tych wspanialych ksiazek :)
Pozdrawiam

2008/05/07 21:00:06

usmiecham-sie

Na drugim zdjęciu wygląda jak wielka ciabata :)

2008/05/07 15:44:00

ptasia

Wiesz, zakładam, że saszetka suchych = 2,5 łyżeczki. Saszetka suchych standardowo odpowiada 25 g świeżych, starcza typowo na 500 g mąki. To 2,5 łyżeczki się ładnie liczy z 25 g: 10 g świeżych = 1 łyżeczka suchych, 15 g świeżych = 1,5 łyżeczki suchych.
Oprócz tego tu jest taka przydatna tabelka:
www.theartisan.net/convert_yeast_two.htm

2008/05/07 15:11:35

majanaboxing

Ptasiu, a jak przeliczasz drożdże ze swiezych na suche ? Naucz mnie...

2008/05/07 14:59:48

majanaboxing

Boski! :)
Kolejny włoski przepis, ktory wywoluje wspomnienia :) Musze sprobowac zrobic sama taki chleb. Wydrukuje sobie przepis .
Buziaczki.

2008/05/07 14:57:15
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt