Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Anka, *.um.poznan.pl

Miło byłoby uzupełnić przepis o wielkość tortownicy i temp. pieczenia.

2018/11/27 10:50:16

Gość: Trener biznesu, *.static.ip.netia.com.pl

Trzeba włożyć trochę pracy w jego przygotowanie, jednak widać, że warto. prezentuje się fantastycznie

2018/03/19 13:03:22

wiktor.rudniak

Twój wpis przypomniał mi smak z dzieciństwa. Moja chrzestna zawsze na moje urodziny robiła tort makowy, nie pamiętam dokładnie jaki krem był, ale wiśnie na pewno. Muszę sobie ten smak odświeżyć

2017/10/28 06:36:19

Gość: Aga, *.play-internet.pl

Czekolada i wiśnie to moje ulubione połączenie :) Idealny deser do naszej jaśminowej herbatki na przefiltrowanej wodzie redox :)

2017/07/28 11:46:58

Gość: Michalina, *.wtvk.pl

Wygląda przepysznie!:) Jestem na diecie i uprawiam masochizm, chodząc po takich blogach jak Twój:P

2017/06/14 15:18:00

manikar

Bombastycznie wygląda :) Nie lubię tylko kawy w cieście, ale jakoś dam sobie z tym radę.

2017/04/27 14:30:29

Gość: naleśniki przepis, *.centertel.pl

Ale wypasione :D Musi być pyszne!

2016/03/07 23:19:13

taorminaa

Świetnie to wygląda.

2015/07/15 20:32:54

Gość: , *.dynamic.chello.pl

O! I tak też zrobię... dzięki :-)

2015/07/06 19:46:50

viridianka

Piekłam w tortownicy o średnicy 22cm, temp. 170st.C.
Jeśli mają czekać to każdy blat przygotowywałabym w trakcie gdy kolejny się piecze. Możesz też spróbować upiec całe ciasto w większej formie i przekroić na dwa blaty, moja Babcia tak piecze:-) lub kupić jednorazowe foremki aluminiowe okrągłe.

2015/06/30 18:03:33

Gość: , *.dynamic.chello.pl

Dzień dobry, przepiękny tort. Pytanie... jakiej wielkości ma być tortownica? I w jakiej temperaturze pieczemy? Czy można każdy blat upiec osobno... czy nic się nie stanie, jak ciasto będzie sobie czekało na swoją kolej do upieczenia? Pozdrawiam Inga

2015/06/28 11:44:40

Gość: olga, *.tktelekom.pl

Super przepis. wypróbowany i bardzo polecam. przepyszne !

2015/04/28 11:09:14

matleen

Wygląda wspaniale. Składniki... aż chce się biec do kuchni i piec.

Pozdrawiam serdecznie

Zapraszam w wolnej chwili do mnie

2015/04/18 21:16:42

viridianka

Dziękuję!

2015/01/19 17:12:16

Gość: , *.dynamic.chello.pl

o kurcze , wyglada jak cudo po prostu :) przy okazji zapraszam na mojego bloga www.miesoczyryba.cba.pl

2015/01/18 15:05:11

viridianka

Dziękuję!

2015/01/18 08:43:09

prondek.jan

niezłe to wygląda, chyba namówię żonę żeby mi zrobiła takei ciasto :) ale niesamowicie to wygląda

2015/01/17 14:47:34

Gość: Nieznajomy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Motywacja wzrasta do milionowej potęgi -po miłych słowach -po docenianiu- po do wartościowaniu jakie się słyszy z ust , z serc najbliższych -najukochańszych -Ciasto wygląda wyjątkowo apetycznie- Nawet ci którzy są bardziej trunkowi nie przejdą obojętnie obok takiego cudu łakoci -

2015/01/14 23:55:47

viridianka

Piekłam w jednej tortownicy, ale nie wyszedł idealnie, tzn. zapadł się na środku i musiałam trochę go podratować żeby blaty były równe, dlatego na razie polecam rozwiązanie z 2-3 foremkami. Muszę jeszcze raz go upiec, żeby polecić pieczenie w jednej tortownicy :-)
Nie może czekać, musi być pieczone zaraz po przygotowaniu.

2015/01/14 21:14:25

Gość: , *.warszawa.vectranet.pl

Czy na Pani zdjęciach blaty są krojone z jednego grubszego placka upieczonego "na raz" czy pieczone 3 cieńsze w osobnych blaszkach. Zastanawiam się, jak to technicznie rozwiązać, bo blaszkę mam jedną i jeden mały piekarnik. Czy surowe ciasto może czekać kilkadziesiąt minut na swoją kolej do upieczenia ? Nie opadnie w misce ?

2015/01/14 21:06:49

gin86

Wygląda fantastycznie, jestem pewna, że smakował bajecznie :)

2015/01/14 18:28:18

viridianka

Judik dziękuję!

Panie Andrzeju u mnie to co innego, bo ja na nastrój nie muszę na szczęście narzekać :-)

Evi dziękuję, postaram się go poprawić i sprawić jeszcze bardziej kuszącym! :-)

Pozdrawiam.

2015/01/14 17:24:20

Gość: Evi, *.ptwp.pl

Dawno nie widziałam czegoś tak kuszącego! :) Wspaniały tort, dopracowany w każdym szczególe.

2015/01/13 10:15:10

Gość: Nieznajomy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Jeśli Pani się zdarzają takie dni że coś się nie udaje - to chyba nastrój na to wpływa - Trzeba go okiełznać - nawet swoim mocnym przekonaniem -jestem szczęśliwa- jestem wyjątkowa- Możliwe ze pomogły by zioła -nap;lawenda-melisa -lipa-Najlepiej aby się utworzył taki słoneczny nastrój - to tak jakby stąpać -po płatkach róż --Taka atmosfera na pewno pomaga-Szkoda że człowiek nie ma tyle mocy w sercu- aby wszystko co najlepsze -ukoiło serce drugiego człowieka-aby to przekazywać innym tak bezinteresownie -aby tylko inni nie cierpieli -

2015/01/12 23:02:25

judik1119

Wygląda bardzo pysznie! :-)

2015/01/11 14:33:00

viridianka

Dziękuję, są takie dni kiedy nic się w kuchni nie udaje, nie wiem dlaczego :-)

2015/01/10 21:27:39

Gość: Nieznajomy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przepraszam że czynię demolkę .(pytając )
Gdybym był cukiernikiem
(z prawdziwego zdarzenia).
nie pytałbym -
Wiedziałbym co do czego-co z czym
ile kroków mogę uczynić
i w którą stronę się skierować -

Pani ze skromności pisze ze coś nie wyszło .
A przecież wiadomo -ile w Pani twórczości
jest doskonałości -perfekcji -

Czytam wszystkie przepisy -Są wyjątkowe!!!
bo należy się uczyć -
od innych od tych mądrzejszych -
doskonalszych-

To wszystko można dostrzec -
patrząc na fotografie-
lub czytając przepis .

Ja nawet pytam czy wziąć parasol gdy wychodzę z domu -
Uśmiech rozjaśnia dzień -Miłego urokliwego dnia życzę .

2015/01/10 15:47:43

viridianka

Proszę :-) daj znać jak upieczesz!

2015/01/10 15:30:35

Gość: Beata, *.ajc.com.pl

dzięki wielkie za odpowiedź :) :*

2015/01/10 15:13:57

viridianka

Tak, tak właśnie piekłam.
Poleciłam w przepisie pieczenie oddzielne, ponieważ jest pewność, że równo wyrośnie. Mój koncertowo opadł na środku jednak zapomniałam foremki posmarować masłem i przykleił się do boków więc nie miał szans się ustabilizować na tym samym poziomie ;-)
Mam nadzieję, że uda mi się go powtórzyć w połowie lutego i wtedy będę miała pewność co do lepszego sposobu pieczenia.

2015/01/10 13:54:20

Gość: Beata, *.ajc.com.pl

ooooj cudowny! do maku się przekonuje ostatnio nie wiem czy to dzięki Twoim wspaniałym przepisom które namiętnie przeglądam czy za sprawą maleństwa, które rośnie u mnie w brzuszku, ale zabieram się za pieczenie tego cudeńka tak czy inaczej! I mam pytanie czy udało by się upiec jedno ciasto i przeciąć go na trzy blaty, tak jak to się robi zwykle z biszkoptem?

2015/01/10 12:42:58

viridianka

Hah tak, ale pisałaś o makowcu, a różyczkowemu do niego daleko, choć bez maku niebyłby taki pyszny;-) a mało kto wie że od tyłu róży nie ma bo zrobiłam mniej kremu bo mi było szkoda tylu składników i o, wyszło;-)

2015/01/10 12:11:03

Gość: edit, *.play-internet.pl

Gdyby nie to, że mak mi ostatnio szkodzi, to chętnie bym go wypróbowała. Ciekawa jestem tego biszkopta.
A jeszcze masz tort makowy ten w różyczkach kremowych, najładniejszy:-)

2015/01/10 10:47:44

viridianka

Nie białka tylko całe jajka.

2015/01/10 08:22:39

viridianka

Dziękuję :-)

Edit Babcia mi jeszcze mówiła o torcie z masy makowej, do niej dodajesz ubite białka i tak pieczesz. Muszę kiedyś spróbować!
A tort-makowiec to masz tutaj! Jeden z naszych najulubieńszych:-) Chociaż pamiętam, że miałaś co do niego wątpliwości ;-)

2015/01/10 08:22:12

Gość: ida kwietniowa, *.dynamic.mm.pl

przepiękny, a co najważniejsze musi smakować nieziemsko!

2015/01/09 21:33:22

Gość: edit, *.play-internet.pl

Niezły bajer, znaczy się tort z makowca:-)

2015/01/09 19:51:14

viridianka

Dziękuję Majanko!

2015/01/09 16:34:51

majanaboxing

Ach,wygląda rewelacyjnie! No i te składniki. Mniam. Nie dziwię się tym komplementom. Przepiękny tort !
Uściski :*

2015/01/09 15:06:58

viridianka

Dziękuję Alciu!

2015/01/09 13:58:19

margot11

Asia, wyszedł tobie tort mercedesowy , piękny jest

2015/01/09 08:05:16

viridianka

Np. jak do tych przepysznych babeczek :-)

2015/01/08 20:52:57

viridianka

Oczywiście, jeśli Ci smakują a nalewka nie zabrała ich całego smaku to jak najbardziej! Z wiśni z soku (czyli trochę podobnie) najczęściej przygotowuję do tortu lub nadziania tarty/babeczek coś jak frużelina z małą ilością soku zagęszczonego mąką ziemniaczaną i dużą wiśni. Możesz zrobić podobnie i odparować część procentów, jeśli owoce są za mocne:-)

2015/01/08 20:47:17

Gość: Joanna, *.dynamic.chello.pl

Czy można wykorzystać wiśnie z nalewki (żal wyrzucać - zostały przełożone do osobnego słoika)? Smakują jak wiśnie z likierem w czekoladzie. Nie popsuje to efektu? Chyba ostatni słoik zwykłych wiśni wykorzystałam do rogalików....

2015/01/08 20:35:56
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt