Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: Truskawka, *.internetdsl.tpnet.pl

Wyglądają obłędnie, chociaż sama zamieniłabym mąkę pszenną na np. orkiszową:)

2017/08/25 08:48:09

Gość: , *.range86-162.btcentralplus.com

Piernik wyszedl bardzo dobrze. U nas z powidlami i platkami migdalowymi. Dzieki

2016/12/29 22:50:48

viridianka

W lodówce i na zewnątrz nie polecam, lepsza będzie temp. pokojowa:-)
Jasne, można podjadać od razu - po 2-3 dniach się przegryzie jak to piernik, ale to nie jest koniecznie!
Daj znać jak smakował, u nas w tym roku z dżemem truskawkowym i marcepanem:-)
Pozdrawiam.

2016/12/25 09:07:11

Gość: , *.range86-162.btcentralplus.com

Hej jak chlodne musi byc to miejsce do przechowywania piernika przed trzy dni. Czy moge go zostawic w lodowce lub Na zewnatrz ? Czy mozna jesc go wczesniej ?

2016/12/24 15:54:02

viridianka

Lepsza będzie temp. pokojowa:-)

2016/12/19 17:06:10

Gość: Wandka, *.serv-net.pl

Poproszę o informację, czy piernik można przechowywać w temperaturze pokojowej czy też powinien być w lodówce, niestety chłodnej piwnicy nie posiadam.

2016/12/19 11:00:39

viridianka

Kremu/musu nie polecam, ponieważ to jak napisałam we wpisie piernik pieczony razem z nadzieniem, a te które Pan napisał nie nadają się. Za to dżem z pomarańczy jak najbardziej! :-)

2015/01/10 08:17:47

Gość: Nieznajomy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Można się zastanawiać ale - wynagrodzić może to że nikt nie krytykuje-Szkoda że nie można skopiować smaku i odczuwać językiem - czy rozpływa się w ustach - Ale chyba to nie sucharek piernikowy do schrupania -chociaż jak smaczny to nic złego -się nie stanie -Ja osobiście przełożył bym warstwy kremem pomarańczowym -musem -czy syropem nasączył -

2015/01/09 20:49:39

viridianka

Kajka dziękuję za komentarz, bardzo się cieszę że Wam posmakował!

Beata daj znać czy smakował podobnie! :-)

2015/01/08 20:37:16

Gość: Beata, *.edipresse.pl

Zostałam poczęstowana podobnym i szukając przepisu trafiłam tutaj. "kradnę" ten przepis :)

2015/01/08 12:05:57

Gość: Kajka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

moje pierwsze skojarzenie jak spróbowałam ten piernik to miękkie Speculoosy :)! bardzo nam smakował, zupełnie inny od staropolskiego, prosty i smaczny, na pewno jeszcze nie raz zagości u mnie w domu :)

2015/01/07 18:10:40

viridianka

Wyczajcie przepis jak takie dobre te ciacha! ;-)

2015/01/03 19:13:31

Gość: edit, *.play-internet.pl

O! to u mnie we wsi, muszę je sprawdzić:-)

2015/01/02 23:02:39

viridianka

W takim razie czekam na opinię :-)
Rok temu piekłam piernik na Guinnessie, był fajny ale bez szału i bardziej smakował jak ciasto o smaku piernika, niż piernik. Chyba z przepisu Nigelli, więcej przepisów nie znam.
Zakręć się wokół 'bolków' i podpytaj o dodawane składniki;-)

2015/01/02 21:11:45

Gość: Kajka, *.centertel.pl

w końcu mam czas żeby upiec Twój piernik! (jakoś w okolicach niedzieli zrobię i później napiszę Ci jak moje wrażenia). co do pierników, które kocham to raczej na razie są to ciasteczka (tak jak Ci napisałam, nie mogę znaleźć wymarzonego przepisu na piwku :(). przede wszystkim Speculoosy, Lebkuchen i Pepparkakor. swoją drogą mam jakąś dziwną miłość do niemieckich wypieków świątecznych :). a z takich rarytasów piernikowych na piwie, to jak będziesz kiedyś w Świdnicy to musisz spróbować "gryz Bolka" -naszaswidnica.pl/blog/2013/06/06/gryz-bolka-restauracja-rynek-44-zaprasza-wideo/

2015/01/02 11:07:51

Gość: Evi, *.sileman.net.pl

To chyba jest piernik dla mnie :) wygląda pysznie!

2014/12/30 10:29:15

viridianka

Ok poprawione, dzięki!
Napisz jak upieczesz :-)

2014/12/28 22:43:49

Gość: Joanna, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Bardzo przepraszam, ale nie żadne "powidło" tylko POWIDŁA . Nie " z powidłem" tylko "z powidłami"...
A przepis wyglada ciekawie, postaram się przetestować na Nowy Rok, bo również nie jestem fanką tych długodojrzewajacych. Lubię, ale....ciągle szukam:)

2014/12/28 22:20:23

Gość: edit, *.play-internet.pl

Natomiast uwielbiam pierniczki choinkowe z lukrem:-)

2014/12/27 17:29:24

Gość: Nieznajomy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Jeśli szukam pierniczków w sklepie -to wybieram te nadziewane -są lepsze -ale taki pierniczek w Pani twórczości - jest milion razy smakowitszy niż ten ze sklepu -dodatek powideł śliwkowych lub morelowych - to już więcej niż rarytas -Możliwe ze też jestem wybredny-ale z rąk ukochanej osoby zjem - nawet się obliżę -Nie stosuję złośliwości - Bo serce ma swoje prawa -U niektórych osób zauważam-ich wysiłek -Wiem że ktoś bardzo się stara - i nie warto nikomu podcinać skrzydeł krytykowaniem -Nawet gdyby wyszedł zakalec - to lepiej okazać zrozumienie i pocieszyć -Nie wolno tylko kłamać - bo ktoś zauważy -

2014/12/27 17:15:42

viridianka

My tez! Dlatego tak wybrednie szukam;-)

2014/12/27 14:20:09

Gość: edit, *.play-internet.pl

A ja nie lubię pierników:-P Ale ten wygląda apetycznie:-)

2014/12/26 23:18:05

viridianka

To może mi podpowiesz jakie są Twoje ulubione? Chętnie szukam dalej do kolekcji:-)

2014/12/26 12:04:42

Gość: Kajka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

ja osobiście kocham pierniki wszelakie i staropolski z masą z orzechów włoskich i powidłami zdecydowanie podbił moje serce, ale widzę że ten Twój też z pewnością pokocham :)! choć teraz marzę o jakimś pierniku na ciemnym piwie, który spełnił by wszystkie moje marzenia...

2014/12/26 09:39:12
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt