Gazeta.pl Forum Randki Gry Online Poczta
Autor:
Zapamiętaj Jeżeli się nie zalogujesz, przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. | Załóż konto
Treść:
Formatowanie: [b] pogrubienie [/b], [i] kursywa [/i], [u] podkreślenie [/u], link: URL lub [a="URL"]tekst[/a]

Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:

Po skomentowaniu wracaj na stronę blogu

Gość: aldobrandeska, *.dynamic.chello.pl

Przepis przedni, lekkuchno zmodyfikowalam, dodajac oprocz rozpuszczonej czekolady jeszcze jej male kawałki a zamiast poziomek maliny... Pycha. Napewno wyprobuje kolejne. Pozdrawiam

2013/02/13 23:37:44

viridianka

Dziękuję za miłe słowa :)

2012/11/15 16:47:50

Gość: asiathinksthings, *.adsl.inetia.pl

Piękne i wspaniałe! Jestem zachwycona tym blogiem, a te babeczki są poprostu nieziemskie! Pozdrawiam

2012/11/14 21:04:18

viridianka

Wiesz co wszyscy zawsze piszą o ważeniu mascarpone, mi nie zdarzyło się to nigdy.. Może jest to kwestia rodzaju firmy serka? Naprawdę nie wiem.. ja po prostu miksuję ;) Najpierw na wolniejszych obrotach miksera, potem na szybszych.

2012/06/28 16:05:34

Gość: an, *.play-internet.pl

Widziałam, że pytanie a propos kremu już się pojawiło... Ja także mam z nim odwieczny problem, nigdy nie wygląda tak jakbym tego sobie życzyła. Mam też obawy przed miksowaniem mascarbone, nie waży Ci się, kiedy je ubijasz? Prawdę mówiąc, ja boję się je nawet mocniej mieszać :P , bo nie chcę, aby kolejny raz wylądowało w koszu.

2012/06/28 14:49:35

viridianka

Na pewno w większych miastach można je kupić. Niestety nie doradzę gdzie konkretnie, bo zawsze kupuję przez internet.

2012/06/17 17:11:00

Gość: art attack be inspired , *.maxnet.biz

Gdzie można dostać barwniki spożywcze? Tylko przez internet?

2012/06/17 16:55:36

Gość: Evitaa, *.ptpw.pl

U mnie też dziś biało-czerwono. Twoje babeczki są rzeczywiście mistrzowskie, idealne w każdym calu. I to połączenie kokosowego smaku z poziomkami - znów zaskakujesz :). Pozdrawiam serdecznie!

2012/06/12 13:28:54

viridianka

Bardzo się cieszę, że babeczki Ci posmakowały :)
A co do kremu to zawsze przygotowuję go z proporcji i składników podanych w przepisie i albo ubijam najpierw kremówkę z odrobiną cukru, a następnie mieszam z serkiem lub ubijam od razu mascarpone z kremówką, no ale wtedy należy dodać mniej śmietanki.
Możesz przygotować krem, przełożyć go do rękawa, schłodzić, a dopiero potem wyciskać. Możesz też dodać do kremu roztopionej białej czekolady, która również sprawi że krem będzie sztywniejszy. Zwracaj też uwagę na składniki by było to prawdziwe mascarpone i dobra kremówka 30 lub 36% :)
Nic więcej mi na ten moment do głowy nie przychodzi. Poza tym, że babeczki z takim kremem muszą przebywać w lodówce, inaczej pod wpływem ciepła się roztapiają.

2012/06/12 12:08:36

Gość: dee, *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Zrobiłam babeczki i wyszły obłędnie smaczne, mięciutkie i kokosowe. Ale z kremem jak zwykle miałam problem. Czy dodajesz coś do kremu, żeby się nie rozpływał? Bo mój zawsze po chwili trochę się rozpływa i nigdy nie wygląda tak pięknie, jak Twój. Masz jakiś trik i mogłabyś się nim podzielić?

2012/06/12 10:37:54

Gość: mismakuje, 94.75.112.*

Fantastycznie wyglądają, świetny pomysł na tę dwukolorową ozdobę!

2012/06/09 20:21:34

malgorzata.dz

Pięęękne. :) I babeczk i zdjęcia. :)

2012/06/09 19:49:09

Gość: beolhar, *.mmj.pl

Viri, po prostu boskie!

2012/06/09 08:17:45

jolantaszyndlarewicz

Euro działa na mnie jak płachta na byka ....ale babeczki prezentuja się pięknie:) ....a pomysł z woreczkami wspaniały:) wykorzystam:)

2012/06/08 15:23:15

renata_targosz

Jestem daleko z boku w temacie Euro, ale babeczki podobają mi się bardzo :-)

2012/06/08 14:13:48

buruuberii

Kibic ze mnei do bani, ale musze przyznac ze bialo-czerwone M&S okropnie mi sie podobaja, przypomnialas mi Asiu za czym mam sie rozejrzec we Wroclawiu za tydzien :-) Gratuluje zwyciestwa!

2012/06/07 23:05:07

viridianka

Możesz spróbować zastąpić worek płócienny zwykłym woreczkiem np. takim na mrożonki bo są wytrzymalsze. A tylkę przykleić taśmą klejącą by nie uciekła w czasie wyciskania.. Ja bym pokombinowała ;)

2012/06/07 22:06:23

Gość: gladys, *.stansat.pl

dzieki, no nic, to na to euro chyba musze zadowolic sie babeczkami osobno z kremami czerwonym i bialym :) dzieki za inspiracje!

2012/06/07 21:58:32

viridianka

Hm, hm, hm.. wydaje mi się, że nie bardzo :/ Polecam płócienne worki cukiernicze, sprawdzają się super ZAWSZE :)

2012/06/07 15:29:23

Gość: gladys, *.stansat.pl

gratuluje :)

a czy da sie zrobic taki dwukolorowy krem szp[ryca? czy nie bardzo?

2012/06/07 13:34:25

rozmaryn_ka

Mistrzowskie wykonanie!! Pięknie wyglądają.

2012/06/07 11:24:15

Gość: Madzialena, *.tvsat364.lodz.pl

Wyglądają niesamowicie, patriotyczne babeczki! :)
Gratulacje co do konkursu :)

2012/06/07 10:35:26

gosiab_3

cudnie wygladaja!!!!
Pozdrawiam :)

2012/06/07 08:06:24

agnieszka.sii

Mamy w ogródku! Tzn. miałyśmy... :) przepyszne były w tych babeczkach.

2012/06/06 23:24:52

Gość: vespertinee, *.dynamic.chello.pl

Viri, nie mów, że macie poziomki! ZAZDROŚĆ! :)

2012/06/06 23:19:57

Gość: czekoladowa_pyza, *.internetdsl.tpnet.pl

wyglądają słodko! ;)

2012/06/06 23:14:36

Gość: mojetworyprzetwory, *.limes.com.pl

Hmm, hmm, hmm, ale pyszności!

2012/06/06 22:21:31

darkangelika

Widzę, że takie w kolorach Euro 2012 :D Przepysznie wyglądają;)

2012/06/06 22:10:25

Gość: Madzia, 213.134.163.*

śliczne babeczki :) gratulacje

2012/06/06 21:53:22

kabamaiga

Gratulacje raz jeszcze Viri. Widziałam informację na Cooklecie.

2012/06/06 21:31:29

mikimama

Urocze!

2012/06/06 21:22:17

Gość: LolaJoo, *.dynamic.chello.pl

No szczęka mi opadła. Rewelacyjnie wyglądaja !!! Napewno zrobię!!

2012/06/06 20:16:10

bernadeta75

cudowne! ciekawe tylko co na to nasza drużyna;)

2012/06/06 19:39:14

Gość: Natalia, *.acn.waw.pl

Urocze! Chętnie bym podjadała takie w trakcie meczu :)

2012/06/06 19:29:00

majanaboxing

Wspaniałe! :)))
Jak ja kocham takie małe cudeńka i takie na specjalne okazje :) Świetna sprawa :)
Pozdrowionka :)

2012/06/06 18:56:45

grazyna00711

babeczki wspaniałe i słusznie zwyciężyły ! jeszcze raz gratuluję :)

2012/06/06 18:50:30
Copyright © Agora SA | Ochrona prywatności | Kontakt